search

Ons nieuws van zaterdag 2 mei 2015

Veronica neemt afscheid van 'Two and a Half Men'
Series / Nieuws

Veronica neemt afscheid van 'Two and a Half Men'

Zender zendt in mei het allerlaatste seizoen uit van de serie.

Michelle Iwema

Deze maand, met ingang van vanavond, start Veronica met het uitzenden van het allerlaatste seizoen van de populaire sitcom Two and a Half Men. Daarna stopt de zender met het uitzenden van de serie. Samen met het reeds lopende nieuwe seizoen van The Big Bang Theory vormt de laatste reeks van Two and a Half Men de zaterdagavond van Veronica, die bestaat uit maar liefst vier uur lang comedyseries.

Veronica startte in maart 2005 met het uitzenden van Two and a Half Men, dat toen in Amerika al ontzettend populair was. Ook in Nederland werd de serie een succes en het groeide uit tot een vaste waarde van Veronica. Uit een Nederlands onderzoek van InSites Consulting bleek dat de sitcom, samen met The Big Bang Theory, wordt gezien als meest humoristische programma op de Nederlandse televisie (van de 84 programma's die in het onderzoek zijn meegenomen).

In de eerste seizoenen van de serie draaide het om de vrijgezelle Charlie Harper, die de kost verdient met het schrijven van jingles. Als het huwelijk van zijn broer Alan stukloopt, laat hij de sullige broer bij hem intrekken. In seizoen 9 werd Sheen vervangen door Ashton Kutcher, die de rol van Walden Schmidt speelt.

Vanaf zaterdag 2 mei zijn er wekelijks dubbele nieuwe afleveringen van het twaalfde en allerlaatste seizoen van Two and a Half Men te zien om 21.00 uur bij Veronica.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC kondigt drie nieuwe series aan
Series / Nieuws

NBC kondigt drie nieuwe series aan

'Chicago Fire' krijgt een spin-off, een nieuwe Greg Berlanti thriller en nog een nieuwe medische soap komen eraan op de zender.

Michelle Iwema

NBC heeft aangekondigd dat het drie nieuwe series zal uitzenden in het 2015/2016 tv- seizoen. Dit zullen Heartbreaker, Chicago Med en Blindspot.

Dus wat kunnen we van deze nieuwe series verwachten? In ieder geval is het te voorspellen wat voor serie Chicago Med zal worden, aangezien het een spin-off is van Chicago Fire en bedacht is door Dick Wolf. In het laatste seizoen van Chicago Fire werd de serie tijdens een speciale aflevering geïntroduceerd en Oliver Platt, S. Epatha Merkerson, Laurie Holden, Nick Gehlfuss en Yaya Dacosta zullen er rollen in spelen. Het zal net als de rest van de Chicago- franchise een spannende ondertoon hebben en er is al aangekondigd dat er regelmatig acteurs uit de verschillende Chicago- series een gastrol zullen hebben.

Heartbreaker is eveneens een medische serie alleen lijkt deze zich meer te richten op de vrouwelijke kijker. Melissa George speelt een harttransplantatiechirurg, die een van de beste is in haar vak en tegelijkertijd een van de weinige vrouwen die dit beroep uitoefenen. Daarnaast heeft ze een pikant priveleven en moet ze de twee zaken zien te combineren.

Tot slot is Blindspot een nieuwe thriller van Greg Berlanti, de maker van onder meer Arrow. Dit klinkt van de drie series als de meest originele. Een Jane Doe wordt in Times Square ontdekt. Zij heeft geen idee wie ze is, maar haar lichaam is bedekt met eigenaardige tatoeages en op haar rug heeft ze de naam van een FBI agent. Het blijkt dat elke tatoe staat voor een misdaad die opgelost moet worden en een clue bevat, die wijst naar de dader. Jaimie Alexander speelt de rol van Jane Doe.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poll: Welke serie verdient een volledig eerste seizoen?
Series / Poll

Poll: Welke serie verdient een volledig eerste seizoen?

Supergirl, spin-off van Flash/Arrow en Minority Report, de keuze is aan jou.

Net als elk televisieseizoen, wordt er ook nu weer hard gewerkt aan een reeks nieuwe series. THR en Variety meldden recent dat er een tiental series zijn die zeer waarschijnlijk een compleet eerste seizoen gaan krijgen. Wij vragen ons met deze poll af, van welke serie jij het liefst een compleet seizoen ziet verschijnen. Hieronder eerst een korte toelichting over de series, gevolgd door de poll.

Minority Report (Fox): Gebaseerd op de gelijknamige film van Steven Spielberg, speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in de film af. Een van de Precogs blijft toekomstvisioenen hebben en besluit de politie te helpen.

Grandpa (Fox): Komedie, waarin John Stamos een vrijgezel speelt die erachter komt dat hij niet alleen vader, maar ook al opa is.

Chicago Medical (NBC): Nieuwe dramaserie van Dick Wolf, dient als spin-off van Chicago Fire en volgt mensen die in een ziekenhuis actief zijn.

Strange Calls (NBC): Een van de veertien komedies waar NBC aan werkt. Volgt een agent in Boston die ongewone gebeurtenissen op Nantucket Island onderzoekt.

The Catch (ABC): Nieuwe dramaserie van Shonda Rhimes, die eerder Scandal, Grey's Anatomy en How to Get Away with Murder bedacht. Draait om een vrouw die op het punt staat te trouwen, maar opgelicht wordt.

The Muppets (ABC): Een hedendaagse versie van de legendarische komedie-serie The Muppets.

Supergirl (CBS): Comic-serie over het minder beroemde nichtje van Superman. Zij neemt de beslissing haar superkrachten te gebruiken, vlak na de openbaring van haar neef.

Super Clyde (CBS): Komedie over een fast-food medewerker die zijn roeping vindt.

Flash/Arrow spinoff (The CW): Superhelden spin-off met rollen voor Brandon Routh, Wentworth Miller, Victor Garber en Dominic Purcell. Waar de serie precies over zal gaan is niet bekend, maar het monstersucces van Arrow en The Flash verzekert het succes van deze spin-off.

Cordon (The CW): Gebaseerd op de gelijknamige Belgische serie. Draait om een virusuitbraak in het centrum van Antwerpen en de manier waarop de autoriteiten daarmee omgaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitslag Poll: Jeremy Clarkson moest niet ontslagen worden
Series / Poll

Uitslag Poll: Jeremy Clarkson moest niet ontslagen worden

De meesten van jullie zijn het niet eens met de keuze van de BBC.

Nadat Top Gear presentator Jeremy Clarkson in opspraak kwam, organiseerden we een poll rond zijn potentiële ontslag. We vroegen ons af of hij ontslagen moest worden en volgens velen van jullie zou dat niet zo moeten zijn. Maar liefst 64 procent van de invullers van de poll maakte die keus.

Helaas is dat ondertussen wel gebeurd en heeft de 25% die voor ontslag stemde zijn spreekwoordelijke zin gekregen. Hieronder de uitslag van de poll.

Jeremy Clarkson moet ontslagen worden bij Top Gear
Eens - 25%
Oneens - 64%
Anders... - 11%

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Star Wars Rebels' krijgt premièredatum
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Star Wars Rebels' krijgt premièredatum

De avonturen van Ezra en Kanan gaan over minder dan twee maanden verder.

Over minder dan twee maanden keren Ezra, Kanan en de rest van de bemanning van de Ghost terug naar het kleine scherm. LucasFilm heeft aangekondigd dat het tweede seizoen van Star Wars Rebels op 20 juni van start gaat, met een aflevering van één uur. De serie gaat verder met de aflevering The Siege of Lothal, die al tijdens de Star Wars Celebration vertoond werd.

Stemmen in de serie worden ingesproken door Freddie Prinze Jr. (Kanan), Vanessa Marshall (Hera), Tiya Sircar (Sabine), Steve Blum (Zeb) en Taylor Gray (Ezra). Centraal staan de gebeurtenissen tussen Star Wars: Episode III en Episode IV en de slimme bemanning van het ruimteschip de Ghost. Zij vechten tegen nieuwe slechteriken, komen kleurrijke tegenstanders tegen en gaan op spannende avonturen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen