search

Ons nieuws van dinsdag 5 mei 2015

Duivelse praktijken in nieuwe teaser 'Scream Queens'
Series / Nieuws

Duivelse praktijken in nieuwe teaser 'Scream Queens'

Jamie Lee Curtis en Emma Roberts spelen de hoofdrollen in de nieuwe komische horrorserie.



Fox heeft een nieuwe teaser vrijgegeven van de nieuwe comedy-/horror-serie Scream Queens van Fox. Jamie Lee Curtis (Halloween) en Emma Roberts (gg) spelen de hoofdrollen in de serie, waarvan het eerste seizoen bestaat uit vijftien afleveringen.

Daarnaast spelen ook Joe Manganiello, Abigal Breslin (Little MIss Sunshine) en Keke Palmer mee in de serie, die gaat over een universiteitscampus die wordt opgeschrikt door een reeks moorden. Scream Queens zal dit najaar haar tv-debuut maken. Je kunt de teaser hierboven bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee nieuwe seizoenen 'The Simpsons' op komst
Series / Nieuws

Twee nieuwe seizoenen 'The Simpsons' op komst

De serie telt tegen de tijd dat seizoen 28 voorbij is al 625 afleveringen.

Fox heeft twee nieuwe seizoenen besteld van zijn succesvolle komedieserie The Simpsons. Dat betekent dat de show van Al Jean en Matt Groening in elk geval door zal gaan tot en met seizoen 28. Het is de zoveelste keer dat de serie voor meerdere seizoenen voortgezet wordt. Fox onderhandelde een tijdlang met de stemmencast van de show en bereikte nieuwe deals. Eerder gebeurde iets soortgelijks in 2011.

De serie zal in totaal 625 afleveringen hebben gehad, als het 28ste seizoen tot een einde komt. Met de kijkcijfers zit het verder nog altijd erg goed. Homer, Bart en de familie trekken wekelijks zo'n 6,2 miljoen kijkers naar Fox.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO tip: 'Mozart in the Jungle'
Series / Netflix Kijktip

HBO tip: 'Mozart in the Jungle'

Seks, drugs en klassieke muziek vormen de ingrediënten van deze geslaagde serie.

Michelle Iwema

Seks, drugs en klassieke muziek is geen gewoonlijke combi. Toch vormen deze de belangrijkste ingrediënten van de nieuwe komedie Mozart in the Jungle, een Amazon Original Serie waarvan het eerste seizoen momenteel op HBO wordt uitgezonden.

Eke dinsdag kan je in Nederland een nieuwe aflevering bekijken. Meestal geef ik een serie drie afleveringen om te kijken of het wat is, maar de pilot van Mozart in the Jungle is meteen eentje die je geïnteresseerd maakt om de rest van de serie te volgen. We zien hoe de conservatieve dirigent van het New York Philharmonic met pensioen gaat en wordt opgevolgd door de aantrekkelijke jonge dirigent Rodrigo, die er een bijzondere stijl op nahoudt en de vrouwen om hem heen met zijn intense artistieke charme in katzwijm doet vallen. Hailey Rutledge is een jonge hoboïst, die leeft voor haar muziek. Als Rodrigo haar bij toeval hoort spelen, wil hij dat ze onderdeel wordt van zijn orkest. Maar de andere orkestleden zien de komst van de jonge Hailey niet zitten. Ander belangrijk personage is celliste Cynthia Taylor, die allerlei seksuele avonturen beleeft met andere muzikanten en een affaire heeft met de pensionerende dirigent. Zij sluit vriendschap met de jonge Hailey en neemt haar onder de hoede.

De casting van de serie is een van de redenen dat het zo goed werkt. Gael Garcia Bernal speelt de rol van Rodrigo en heeft precies de juiste charisma om hem overtuigend neer te zetten. Lola Kirke is de naïeve Hailey en Saffron Burrows is perfect als de sensuele Cynthia. Bernadette Peters, Malcolm McDowell en Peter Vack vormen de rest van de hoofdcast. Iets anders dat de serie bijzonder maakt, is uiteraard de klassieke muziek. Wie niet bekend is met de werken van Mozart, Back of Beethoven wordt hiermee in deze serie op laagdrempelige wijze geïntroduceerd aan de grote werken.

De afleveringen zijn iets meer dan 25 minuten, waardoor je ze zo achter elkaar wegkijkt. Daarbij is het een originele serie, die heel fris overkomt met interessante personages die je wil blijven volgen. Hoewel het grappig is, blijft het subtiel en wordt het nooit absurd. Het is geen sitcom, eerder een mix van drama en komedie zoals Sex and the City dat ook was.

Leuk detail is, dat de serie best een accuraat beeld geeft van de werkelijkheid. Het werd namelijk gebaseerd op Mozart in the Jungle: Sex, Drugs, and Classical Music, de memoires die hoboïst Blaire Tindell schreef over haar carrière waaronder haar tijd bij het New York Philharmonic. Rodrigo is gebaseerd op dirigent Gustavo Dudamel, een flamboyante Venezuelaanse dirigent die tot de beste van de wereld behoort.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch geen nieuwe 'Star Trek' op komst
Series / Nieuws

Toch geen nieuwe 'Star Trek' op komst

CBS wil de franchise niet te breed maken.

Vorige maand was er nog het gerucht dat er na jaren van afwezigheid een nieuwe Star Trek naar televisie zou komen. Bryan Singer zou het project bedacht hebben en ermee naar CBS gestapt te zijn. Maar nu blijkt dat er nog niet gewerkt wordt aan een nieuwe serie in de franchise, die volgend jaar zijn vijftigste verjaardag viert.

Jonathan Frakes, die Commander Riker speelde in Star Trek: The Next Generation, vertelde dit tijdens een conventie. Hij stelt dat CBS na het falen van de film Star Trek: Nemesis het gevoel kreeg de franchise te breed gemaakt te hebben. Sinds de succesvolle rebootfilms, is CBS er volgens Frakes op gericht de franchise gefocust te houden.

Het maken van een nieuwe serie hoort vooralsnog niet bij die plannen. Frakes had zelf nog een idee aangedragen voor een nieuwe serie, maar volgens hem weigerde de serie daar iets mee te doen. Tot de films geen groot succes meer zijn, zou CBS geen nieuwe serie maken. Voorlopig is het dus wachten op een nieuwe bioscoopfilm, die in juli 2016 in première zal gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
John Singleton gaat voor 'Snowfall'
Series / Nieuws

John Singleton gaat voor 'Snowfall'

De regisseur van Boyz n the Hood maakt pilot voor een serie over een Los Angeles vol cocaïne.

FX Networks heeft een pilot besteld voor de dramaserie Snowfall. Deze zal geregisseerd worden door John Singleton, bekend van films als Boyz n the Hood, Four Brothers en 2 Fast 2 Furious.

De pilot speelt zich af in het zomerse Los Angeles uit 1981. De metropool wordt overspoeld door cocaïne. De serie zal een beeld schetsen van de epidemische opkomst van crack/cocaïne en de effecten die nu nog steeds hun tol eisen van de huidige samenleving.

Er worden drie personages gevolgd die op een gewelddadige ramkoers uit zijn: Franklin Saint, een jonge straatcrimineel die de macht wil grijpen; Gustavo Zapata, een Mexicaanse worstelaar die op zoek is naar zijn Amerikaanse droom; en Logan Miller, een 'zwart schaap' die wil ontsnappen uit de schaduw van zijn vader.

Singleton schreef samen met Eric Amadio het script en deze zomer moet de productie starten voor de één uur-durende pilot.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw team 'Top Gear' gevonden?
Series / Nieuws

Nieuw team 'Top Gear' gevonden?

Voormalig model Jodie Kidd, acteur Philip Glenister en presentator Guy Martin zouden het stokje overnemen.

De BBC zou een nieuw drietal gevonden hebben om Top Gear te presenteren. Volgens berichten zijn voormalig model Jodie Kidd, Life on Mars-acteur Philip Glenister en Channel 4 presentator Guy Martin benaderd om de nieuwe versie van de zeer populaire serie te presenteren.

Zij nemen dan het stokje over van Jeremy Clarkson, die ontslagen werd. Verder weigerden ook Richard Hammond en James May nieuwe contracten te tekenen voor de serie, omdat ze niet zonder Clarkson te zien wilden zijn.

Volgens de berichten was de BBC ondertussen vrij wanhopig geworden, wat betreft nieuwe presentatoren voor de serie. Die zouden niet makkelijk te vinden zijn en de druk op de zender was groot.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.