search

Ons nieuws van donderdag 14 mei 2015

Waarom de spin-off van 'Agents of S.H.I.E.L.D.' niet door gaat
Series / Nieuws

Waarom de spin-off van 'Agents of S.H.I.E.L.D.' niet door gaat

En je de hoop nog niet op hoeft te geven.

ABC entertainment president Paul Lee besloot onlangs om toch maar niet door te gaan met de geplande spin-off van Agents of S.H.I.E.L.D.. In een interview met EW legde hij uit waarom precies, maar maakte hij ook meteen duidelijk dat de serie er in de toekomst misschien wel zal komen. Hoofdrollen in het geplande project waren er voor Adrianne Palicki en Nick Blood, die het voormalig getrouwde duo Bobbi Morse en huurling Lance Hunter speelden.

De spin-off zou voort zijn gekomen uit gebeurtenissen in het tweede seizoen van de serie, maar toen de serie aangekondigd werd, kwam er veel kritiek. De personages hielpen de makers van S.H.I.E.L.D. namelijk hun creatieve draai vinden in het tweede seizoen. "We houden echt van deze personages, en denken dat S.H.I.E.L.D. zijn creatieve draai gevonden heeft," aldus Lee. "We dachten dat het nu beter zou zijn hen in de serie te houden, want S.H.I.E.L.D. is op dit moment zo sterk."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Minority Report'
Series / Trailer

Eerste trailer 'Minority Report'

En een fraaie blik achter de schermen.Ondertussen verschijnen er de nodige trailers voor het nieuwe tv-seizoen. Een van de grotere titels is Minority Report, uiteraard gebaseerd op de gelijknamige sci-fi film uit 2002 van Steven Spielberg en met Tom Cruise. Hierboven de eerste trailer!

De serie speelt zich tien jaar af na het stilzetten van het Precrime-programma en volgt de samenwerking tussen de Precog Dash (Stark Sands), die wordt achtervolgd door de toekomst, en een vrouw (Meagan Good) die wordt achtervolgd door haar verleden. Samen proberen ze misdaden te voorkomen die zich in het jaar 2065 voltrekken, nog voor ze daadwerkelijk plaatsvinden.

Een verschijningsdatum is nog niet bekend, maar de serie zal nog dit jaar starten en worden uitgezonden door FOX. Hieronder de Inside Look:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zes minuten (!) durende trailer 'Supergirl'
Series / Trailer

Zes minuten (!) durende trailer 'Supergirl'

We zien de dame meteen superheldendingen doen.CBS heeft een nogal lange trailer vrijgegeven voor zijn eerste superheldenserie, Supergirl. Daarnaast is er een tweetal foto's en hebben we een lange synopsis voor jullie. In de show speelt Melissa Benoist de rol van Kara Zor-El, het minder beroemde nichtje van Superman. Nu ze 24 is en haar neef zijn krachten aan de wereld heeft laten zien, besluit ze om de held te worden die ze altijd al had moeten zijn.

Als je bovenstaande trailer bekijkt, zal je vast één ding opvallen. Het geheel wordt echt een vrouwenserie. De gebeurtenissen die Kara meemaakt kunnen zo uit een soap komen, of een echte serie die speciaal voor het vrouwelijk publiek gemaakt is. De actie lijkt dan weer iets minder gericht op vrouwen, alhoewel de toon erg vrolijk blijft. Daarmee wordt het geheel in elk geval een andere superheldenserie dan wat er tot nu toe al op televisie te vinden valt.

Supergirl is een actie-avontuur gebaseerd op het DC Comics personage Kara Zor-El (Melissa Benoist), Supermans (Kal-El) nichtje, die na twaalf jaar waarin ze haar krachten geheim hield op Aarde, besluit om haar bovenmenselijke krachten te omarmen en de heldin te worden die ze voorbestemd was te zijn. De twaalfjarige Kara ontsnapte met behulp van haar ouders van de verdoemde planeet Krypton, ongeveer tegelijk met de jonge Kal-El. Beschermd en opgevoed op Aarde door haar pleeggezin, de Danvers, groeide Kara op in de schaduw van haar pleegzus Alex (Chyler Leigh) en leerde ze de fenomenale krachten die ze deelt met haar beroemde neef te verbergen, om zo haar identiteit geheim te houden. Jaren later, als ze 24 is, woont Kara in National City voor mediamagnaat Cat Grant (Calista Flockhart), die net de voormalig fotograaf van de Daily Planet, James Olsen (Mehcad Brooks) ingehuurd heeft. Echter, de dagen waarin Kara haar talenten geheim kon houden zijn voorbij als Hank Henshaw (David Harewood), hoofd van een supergeheim agentschap waar haar zus voor werkt, haar hulp inroept bij het beschermen van de burgers van National City.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ricky Gervais krijgt groen licht voor spin-off 'The Office'
Series / Nieuws

Ricky Gervais krijgt groen licht voor spin-off 'The Office'

Het wordt een film over David Brent.

Ricky Gervais heeft groen licht gekregen om aan de slag te gaan met zijn geplande spin-off van hitserie The Office. BBC Films maakte het nieuws op Twitter bekend en liet ook meteen weten dat de film de titel Life on the Road krijgt.

De film volgt het personage David Brent, die gestopt is bij het papierbedrijf Wernham Hogg in Slogg. Nu leidt hij een reizend leven als vertegenwoordiger. De film wordt net als de serie geschoten als een documentaire en heeft wederom een hoofdrol voor Gervais. Die schrijft ook het scenario en mag de film regisseren.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bradley Cooper keert terug als Eddie Mora in tv-serie 'Limitless'
Series / Nieuws

Bradley Cooper keert terug als Eddie Mora in tv-serie 'Limitless'

Hij zal regelmatig zijn opwachting maken in de serie.

Bradley Cooper zal met regelmaat een rol spelen in Limitless, de CBS-serie die gebaseerd is op de gelijknamige film met Bradley Cooper. Cooper speelde in de film de rol van Eddie Mora, een man die een mysterieuze drug genaamd NZT neemt en ontdekt hoe hij het hersencapaciteitverhogende middel in zijn voordeel kan gebruiken.

In de nieuwe serie speelt Jake McDorman de rol van Brian Finch, die ook NZT ontdekt en door de FBI wordt ingehuurd om zijn nieuwe gaven te gebruiken om complexe zaken op te lossen. Wat de FBI niet weet, is dat Brian Eddie Mora kent. Mora is nu een senator en mogelijke presidentskandidaat, die de nodige plannen heeft voor zijn potentiële opvolger.

Cooper speelt een gastrol in de pilot-aflevering van Limitless, en zal zo vaak als zijn drukke schema toelaat zijn opwachting maken in de serie. Cooper produceert daarbij ook de serie samen met Craig Sweeny, Marc Webb, Alex Kurtzman, Roberto Orci, Heather Kadin, Todd Phillips, Ryan Kavanaugh, Tucker Tooley en Tom Forman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review: 'Fargo' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review: 'Fargo' seizoen 1

Eén van de beste uitgaven die we hebben gerecenseerd.

Cast: Billy Bob Thornton (Lorne Malvo), Allison Tolman (Molly Solverson), Colin Hanks (Gus Grimly), Martin Freeman (Lester Nygaard), Kirsten Dunst (Peggy Blomquist) | Jaren: 2014 - heden | Release: FX/ Netflix

Oorspronkelijk was Fargo een film van de Coen Brothers uit 1996. De zeer positief ontvangen film bood volgens televisiezender FX en het beroemde duo genoeg materiaal voor een serie, gebaseerd daarop. Gevolg: in april 2014 kwam de show op FX en in Nederland op Netflix uit. Nu, een jaar na dato, kan je de serie op Blu-ray en Dvd kopen.

Fargo is voorzien van een nieuwe "echte misdaad" verhaal en nieuwe personages ... het bevat droge humor, moorddadige chaos en "Minnesota nice" van de originele klassieke film. Oscar-winnaar Billy Bob Thornton schittert als Lorne Malvo, een anipulative meester crimineel die het leven van verzekeringsagent Lester Nygaard (Martin Freeman) verandert. Gus Grimly (Colin Hanks) en Molly Solverson (Allison Tolman) zijn de small-town politieagenten die de krachten samen bundelen om Lester's geheimen bloot te leggen.

De duistere komedieserie werd goed ontvangen door critici. Op RottenTomatoes heeft de show een rating van 98 procent op 54 recensies. "Gebaseerd op ge gelijknamige film, komen verder alleen de atmosfeer, stijl en locatie overeen. Fargo presenteert nog gekkere personages en een nieuwe verhaallijn, die vol met donkere humor en vreemde twists zit."Blu-ray: Fargo seizoen 1 | Duur: 11 uur | Release: mei 2015 | Video: 1080p HD (1.78:1) | Audio: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans DTS 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans | Discs: 3 x Blu-Ray | EAN: 8-712626-078142 | Met dank aan: Fox

De Blu-ray uitgave van de serie bestaat uit een dubbeldikke keepcase met daar omheen een kartonnen hoes. Op die hoes zie je voorop de poster van de serie, die een gebreide trui moet voorstellen met in het groot de titel Fargo in het midden. Op de achterkant tref je een synopsis aan, informatie over de extra's en de gebruikelijke technische details. De keepcase heeft een ander ontwerp en toont op voor- en achterkant hoofdrolspelers Billy Bob Thornton en Martin Freeman. In de hoes verder drie schijven en een boekje. In dat boekje zie je op welke schijf welke afleveringen staan en kan je voor de afzonderlijke afleveringen een korte synopsis lezen. Informatie over waar de talrijke extra's zich bevinden tref je helaas niet aan.

Dat gebrek wordt gelukkig geheel goed gemaakt door de beeld- en audiokwaliteit. De beelden zijn perfect: de kleuren komen goed tot hun recht, de huidskleur van personages is realistisch in beeld en het contrast past ook. Verder zijn de details uitzonderlijk helder. Scherpe lijnen en kleine imperfecties op bijvoorbeeld de gezichten van de hoofdrolspelers zijn goed te zien. Verder is de audio ook goed. Er zitten veel opmerkelijke momenten in, waarbij plotseling van een stilte naar een lawaaierige scène overgegaan wordt. Verder komt het dialoog perfect uit de boxen. Dit is op het gebied van geluid en beeld een van de beste uitgaven die we tot nu toe zagen op SerieTotaal.

Extra's
De extra's is nog wel wat op aan te merken. Die voelen een beetje standaard. Zo tref je audiocommentaren aan en wat verwijderde scènes. Verder drie mini documentaires: Dit is een waargebeurd verhaal (een 28 minuten durende documentaire over de oorsprong van het project), Groeten uit Bemidji (17 minuten over de locaties) en Tinten groen (15 minuten over Lorne Malvo). Ondanks dat de extra's leuk zijn om naar te kijken, hadden we er iets meer van verwacht. Zo is vooral Tinten groen wat vreemd om te kijken, want er wordt wel wat verteld over Lorne, maar echt veel haal je er niet uit.

Toekomst
Toekomstige seizoenen zullen niet dezelfde verhalen volgen als in het eerste. In plaats daarvan is er gekozen voor een aanpak die ook gehanteerd wordt bij series als American Horror Story: elk seizoen vertelt weer een nieuw verhaal. Het verschil met AHS is voor deze serie dat de boel ook een nieuwe cast krijgt. Het tweede seizoen van Fargo heeft rollen voor Patrick Wilson, Ted Danson, Jean Smart, Kirsten Dunst en Jesse Plemons. Centraal staan de gebeurtenissen die in de serie in 1979 in Sioux Falls plaats vonden. Daar werd tijdens het eerste seizoen vaak naar gerefereerd. Naar verwachting gaat de eerste aflevering in de herfst in première.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.