search

Ons nieuws van dinsdag 18 augustus 2015

Jason Bateman over vierde reeks 'Arrested Development'
Series / Nieuws

Jason Bateman over vierde reeks 'Arrested Development'

Hij vindt dat de vierde reeks verkeerd in de markt is gezet.

De toekomst van Arrested Development bij Netflix blijft nog enigszins onzeker. De online streamer wil graag een vijfde seizoen maken, maar of dat er nou wel of niet komt lijkt steeds niet zeker. Acteur Jason Bateman had ondertussen iets te vertellen over het eerste seizoen van de revival. Volgens hem ligt het aan de manier waarop het streamingkanaal de nieuwe reeks in de markt had gezet.

"De afleveringen waren bedoeld als de eerste akte van een drie-akten tellend verhaal dat [bedenker Mitch Hurwitz] in gedachten had," begon Bateman. "En de tweede twee akten… die moeten nog gemaakt worden. Hij dacht dat het leuk zou zijn om de eerste akte in een aantal afleveringen te maken. En dat is wat het was, maar Netflix noemde het 'seizoen vier', wat een beetje oneerlijk was, omdat het impliceerde dat de serie terug keerde."

"En dat was niet wat de nieuwe reeks was, want elke aflevering draaide om een individueel personage. En ik denk dat het daarom een beetje verwarrend en eerlijk gezegd ook niet indrukwekkend voor het publiek was. Dat was jammer, maar ik denk dat het niet eerlijk in de markt gezet was. Of correct, zou ik moeten zeggen."

Toch kon men niet anders bij het vierde geplande seizoen van de serie. De individuele acteurs waren te druk om een heel seizoen samen op te nemen, waardoor veel personages individueel gevolgd werden en ze soms via green screen met elkaar communiceerden. De finale van het seizoen gold echt als opzet van een nieuwe reeks of een film.

Wat vinden jullie? Was het vierde seizoen ook echt verkeerd in de markt gezet?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Clarksons nieuwe 'Top Gear' wordt "heel, heel erg duur"
Series / Nieuws

Clarksons nieuwe 'Top Gear' wordt "heel, heel erg duur"

Naar verluidt zo'n 250 miljoen dollar.

Amazon oprichter Jeff Bezos gaf toe dat het "heel, heel erg duur" gaat worden om een nieuwe autoshow te maken, met Jeremy Clarkson en zijn co-sterren van Top Gear. Het duo tekende een deal voor miljoenen ponden, waarbij ze zelf ook flink verdienen. Maar de serie zal ook peperduur worden.

Hoeveel de serie precies gaat kosten weten we niet zeker. The Financial Times noemde onlangs op basis van niet nader benoemde bronnen dat Amazon zo'n 250 miljoen dollar betaald had. "Ze zijn veel waard en ze weten dat," vertelde Bezos.

De miljardair vertelde dat de serie in lijn ligt met een gouden tijdperk voor televisie. "We hebben veel in de pijplijn, waarvan ik denk dat kijkers in het VK en de rest van de wereld ze geweldig zullen vinden. En ik geloof dat Clarksons nieuwe serie daar deel van gaat zijn."

De nieuwe serie werd in juli aangekondigd. Ook Andy Wilman, uitvoerend producent van Top Gear, stapte over naar Amazon. De serie zal in 2016 in première gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The CW: 'Legends of Tomorrow' voorlopig laatste spin-off
Series / Nieuws

The CW: 'Legends of Tomorrow' voorlopig laatste spin-off

De zender wil heel voorzichtig te werk blijven gaan.

De Amerikaanse televisiezender The CW boekt op dit moment grote successen met zijn DC Comics televisieseries. Naast Arrow en The Flash werkt de zender nu ook aan een spin-off van beide series: Legends of Tomorrow. Toch heeft de zender niet de intentie om een DC-zender te worden.

President Mark Pedowitz vertelde tijdens de TCA dat de zender voorlopig geen nieuwe spin-offs meer maakt. "We hebben, op dit moment, niet de intentie om nog een spin-off te gaan maken," vertelde hij daarover. De zenderbazen willen waarschijnlijk afwachten en zien hoe Legends het gaat doen.

Afhankelijk daarvan, zou de zender een nieuwe show kunnen plannen. De voorzichtigheid is wat er eerder toe leidde dat de zender de rechten op Supergirl verloor. Daar heeft men nu spijt van: "We hadden 'The Flash' nog niet gelanceerd en waren nog niet klaar om een andere DC-franchise te maken. Terugkijkend, hadden we dat waarschijnlijk wel moeten doen. Soms verlies je geweldige series."

Het tweede seizoen van The Flash gaat op 6 oktober van start. Op 7 oktober gaan de uitzendingen van Arrow seizoen vier van start en ergens begin 2016 debuteert Legends of Tomorrow.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AVROTROS maakt 'Project Orpheus' met Lisa Smit
Series / Nieuws

AVROTROS maakt 'Project Orpheus' met Lisa Smit

Ook Willem Voogd (Mees Kees) pakt een hoofdrol.

AVROTROS heeft de nieuwe dramaserie Project Orpheus aangekondigd. De opnames gaan morgen al van start en op de set zien we vooral de hoofdrolspelers Lisa Smit (Dokter Deen) en Willem Voogd (Mees Kees). Andere rollen komen van Stefanie van Leersum, Tobias Nierop en Jouman Fattal.

Project Orpheus gaat over vijf briljante medische studenten die de kans krijgen om een opleidingsprogramma te volgen bij een gerenommeerd arts. In zijn kliniek worden echter levensgevaarlijke experimenten uitgevoerd onder de naam Project Orpheus. Proefpersonen worden hierbij klinisch dood gemaakt en in het hiernamaals gebracht.

Eenmaal terug blijken de proefpersonen een speciale gave te hebben gekregen. Het leven van de studenten komt niet alleen in gevaar als zij meer te weten komen over Project Orpheus maar ook als zij besluiten het experiment zelf te ondergaan.

De serie wordt geproduceerd door NL Film, verantwoordelijk voor de series Penoza en Bureau Raampoort. Begin 2016 verschijnt Project Orpheus op de buis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
First look-featurette 'Minority Report'
Series / Video/clip/featurette

First look-featurette 'Minority Report'

En een zeer herkenbare poster!



FOX start volgende maand met de het tv-vervolg op Steven Spielbergs sci-fi film Minority Report uit 2002. In bovenstaande featurette wordt er een blik gegeven op de nieuwe toekomst en de personages uit de serie.

In Minority Report is de wereld 10 jaar verder dan in de film. Het Precrime-programma is volledig stilgezet en de precogs lopen vrij rond. Twee precogs (Stark Sands en Meagan Good), achtervolgd door hun toekomst én verleden, proberen samen misdaden te voorkomen die zich in het jaar 2065 voltrekken, nog voor ze daadwerkelijk plaatsvinden.

Vanaf 21 september op FOX. Hieronder een eerste poster, erg herkenbaar:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.