search

Ons nieuws van dinsdag 13 oktober 2015

'Fantasy Island' keert terug
Series / Nieuws

'Fantasy Island' keert terug

Dit keer met een briljante en sexy vrouw in de lead.

En er gaat weer een andere oud tv-succes in de remake. Dit keer is het Fantasy Island. Volgens The Hollywood Reporter heeft ABC een overeenkomst gesloten met Sony Pictures Television om de remake op te leveren.

Als de plannen worden uitgevoerd dat is het de derde keer dat er een Fantasy Island-serie verschijnt. Van 1977 tot 1984 was de originele serie te zien en in 1998 verscheen een tweede poging, bestaande uit dertien afleveringen.

Up in the Air en X-Men: First Class-schrijver Sheldon Turner gaat de formule van de serie herschrijven naar een moderne insteek. De serie zal zich naar verluidt niet gaan afspelen op een eiland, maar er wordt gefocust op een bedrijf in San Francisco die ervoor zorgt dat mensen hun meest intieme, duistere en vreemde fantasieën kunnen uitleven. Ook zal het hoofd van de organisatie niet ingevuld worden door een mannelijk personage. Dit keer wordt het een briljante en sexy vrouw.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cinemax maakt serie gebaseerd op George R.R. Martins 'The Skin Trade'
Series / Nieuws

Cinemax maakt serie gebaseerd op George R.R. Martins 'The Skin Trade'

De Game of Thrones-auteur schreef het boek in de jaren '80.

Cinemax is van plan een serie te maken, die gebaseerd is op Game of Thrones-bedenker George R.R. Martins boek The Skin Trade uit de jaren '80. Martin liet dit afgelopen weekend weten via zijn blog.

Het verhaal van The Skin Trade gaat over een een agent die een weerwolf blijkt te zijn en zijn vriend, een privé-detective. De twee komen erachter dat er een donker geheim schuilt achter een reeks moorden die gepleegd zijn in hun vervallen stad. het verhaal werd oorspronkelijk geschreven voor de vijfde volume van Dark Harvests jaarlijkse horror-reeks Night Vision. Dat project won indertijd de World Fantasy Award en is sindsdien ook in stripvorm gegoten.

Mark B. Newbauer kocht de rechten van het boek en zal de serie produceren. Martin heeft Kalinda Vasquez uitgekozen om het script van de pilot-aflevering te schrijven. Vazquez, Martin, Vince Gerardis, Paul Sansone, Rich Angell, Newbauer en Lisandro Cruz zullen allen fungeren als uitvoerend producent van The Skin Trade.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'Luke Cage' geen prequel
Series / Nieuws

Marvel-serie 'Luke Cage' geen prequel

Het oorsprongsverhaal wordt al in Jessica Jones duidelijk gemaakt.

Toen bleek dat Marvel/Netflix-personage Luke Cage (Mike Colter) zijn debuut zou beleven in Jessica Jones ontstond het gerucht dat zijn eigen serie een oorsprongsverhaal zou vertellen. Tijdens de New York Comic-Con 2015 gaf Colter hier verhelderende opmerkingen over. We zullen hem als vluchteling leren kennen in Jessica Jones en later zijn eigen verhaal oppakken.

"Ik kan je vertellen wat ik mag: Luke Cage spelt zich een paar maanden na Jessica Jones af. Dus in real time, als je Jessica Jones kijkt, zie je [aan het eind] Luke Cage in Harlem werken en proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Luke Cage heeft nog niet uitgevogeld wat hij moet doen. Hij is bartender en gaat van de ene naar de andere plek. Met een goede reden: hij is een vluchteling en probeert van de radar te blijven. Dus je vindt hem in Harlem, in een compleet andere wereld dan Hell's Kitchen."

De serie zal op een ongespecificeerd moment in 2016 zijn première beleven. Eerst (op 20 november) is het de beurt aan het eerste seizoen van Jessica Jones. Vermoedelijk volgt daarna ook nog een nieuw seizoen van Daredevil. Mocht je hem nog niet gezien hebben, klik dan op deze link voor de trailer daarvan!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geanimeerde teaser 'The X-Files'
Series / Trailer

Geanimeerde teaser 'The X-Files'

De eerste aflevering van de revival is goed ontvangen.



Fox heeft een nieuwe teaser voor de aankomende X-Files revival vrijgegeven. Ditmaal geen nieuwe beelden, maar een ingenieuze geanimeerde teaser, waarbij vermoedelijk geluidsfragmenten van eerdere afleveringen gebruikt zijn. In dit nieuwe, tiende seizoen, worden de X-Files opnieuw geopend en moeten Dana Scully (Gillian Anderson) en Fox Mulder (David Duchovny) onderzoek doen naar het verhaal van een vrouw (Annet Mahendru), die stelt ontvoerd te zijn door buitenaardse wezens.

Er zijn ook al recensies vrijgegeven van de nieuwe afleveringen. De première werd vertoond tijdens de NYCC. TVGuide schrijft bijvoorbeeld dat "bedenker Chris Carter goed gebruik makt van hoe de wereld er nu uit ziet, waarin post-9/11 samenzweringen, de Patriot Act en de militarisering van de politie tot een nieuw mysterie leiden en verbonden zijn met Roswell."

En Collider noemt de nieuwe reeks in elk geval voor oudgedienden van de serie een "must watch". "De miniserie zou de wensen van zij die zich nog altijd afvragen of de waarheid daarbuiten is, zullen tevreden zijn."

Op 24 januari is de eerste aflevering van de revival te zien, met de titel My Struggle.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Paul Reubens speelt vader van Penguin in 'Gotham'
Series / Video/clip/featurette

Paul Reubens speelt vader van Penguin in 'Gotham'

En check de New York Comic Con Sizzle Reel.

In Warner Bros. Television en FOXs Gotham steelt vooral Robin Lord Taylor de show als het personage Oswald Cobblepot a.k.a. The Penguin. In het nieuwe seizoen zal ook zijn vader te zien zijn, gespeeld door acteur Paul Reubens, beter bekend als zijn alter ego Pee-wee Herman.

Dit nieuws onthulde Taylor tijdens New York Comic Con en bevestigde dit later met onderstaande tweet:


Tijdens NYCC was ook onderstaande NYCC Sizzle Reel te zien, waarin uiteraard een blik wordt geworpen op het huidige nieuwe seizoen van Gotham. Deze ging afgelopen maand van start en gisteren werd alweer de vierde aflevering, "Strike Force", uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.