search

Ons nieuws van zondag 18 oktober 2015

Tv-serie op Dvd: The Following (Seizoen 3)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: The Following (Seizoen 3)

Kevin Bacon in het laatste seizoen van de gecancelde serie.

Schrijvers: Kevin Williamson | Cast: Kevin Bacon (Ryan Hardy), Shawn Ashmore (Mike Weston), James Purefoy (Joe Carroll), Zuleikha Robinson (Gwen), Natalie Zea (Claire Matthews), Sam Underwood (Luke), Jessica Stroup (Max Hardy), e.a. | Uitzending serie: 2013 - 2015 | Tv-zenders: Fox | Veronica | VIER

Eerder dit jaar werd er een punt gezet achter de serie The Following van tv-zender FOX. Tijdens het derde seizoen waren de kijkcijfers namelijk drastisch gedaald. Waar het tweede seizoen aftrapte met 11,2 miljoen kijkers, keken er nog maar 3,1 miljoen mensen naar de slotaflevering van seizoen 3.

Ondanks dat de on-demand cijfers wel sterk bleven, mocht onder meer Kevin Bacon uitkijken naar een nieuwe uitdaging. Onlangs verscheen het afrondende seizoen van The Following op Dvd.

Seizoen 3
Nu Joe Carroll achter slot en grendel zit, probeert Ryan Hardy zijn oude leventje weer op te pakken. Maar wanneer een nieuwe reeks gruwelijke moorden plaatsvindt, beseft Ryan zich dat het spel van Joe nog maar het begin was.Dvd: The Following - Seizoen 3 | Aantal discs 4 x Dvd | Afleveringen: 15 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Spaans | Extra's: Evil has many faces | Gag Reel | New York comic-con panel 2014 | Ryan and Romance | Severed Scenes | The Following: Funny and die | The art of the crime scene photo | When heroes lie | EAN: 5051888210338 | Release: oktober 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De vier schijven van deze Blu-Ray uitgave van het laatste seizoen van The Following zitten verpakt in een doorzichtige Amaray Dvdkeepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Details over de vijftien afleveringen zijn terug te vinden in de hoes, inclusief verwijzingen naar de extra's.

Het beeld heeft een standaard breedbeeldverhouding van 1.78 : 1. Dit houdt niets anders in dan dat het beeldvullend is. De standaard definition beelden doen recht aan de serie en ondanks dat het geen High Definition is, komt het beeld redelijk scherp over en ogen de kleuren redelijk netjes. Minder zijn de donkere scènes en delen van het beeld. Dit is - uiteraard - vaker het geval bij Dvd-uitgaven. De Dolby Digital-track is surround en dit is vooral te merken bij de muzikale ondersteuning. Surround effects zijn minder aanwezig.

Nodige extra's
Net als bij de uitgave van het tweede seizoen zijn er flink wat extra's terug te vinden. Er zijn bijvoorbeeld vier featurettes te bekijken. In 'When Heroes Lie' wordt besproken hoe de helden uit het derde seizoen een duistere kant van zichzelf moeten laten laten. 'Evil Has Many Faces' is een featurette over het personage Theo en in 'The Art of the Scene Photo' spreekt uitvoerend producent Marcos Siega over de sets van de plaats delicten. Deze ogen heel realistisch. Siega geeft de achtergrondinformatie.

In 'Ryan and Romace' laat Bacon in twee minuten weten hoe zijn personage in de serie omgaat met de liefde en 'Following: Funny and die' is en parodie op de serie, met medewerking van Bacon. Ook zijn er op de verschillende schijven flink wat verwijderde scènes te bekijken, wordt er weer een Gag Reel meegeleverd en kun je een blik werpen op de Comic Con bijeenkomst in 2014.

The Following is niet meer
Na drie seizoenen, met 45 afleveringen, trok Fox de stekker uit de serie. Op 18 mei 2015 werd de laatste aflevering uitgezonden. Dit was uiteraard het gevolg van de fors gedaalde kijkcijfers. Er werd kort gesproken over een doorstart op Hulu, maar dat werd geen werkelijkheid.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gastrol voor Nick Offerman in 'Brooklyn Nine-Nine'
Series / Nieuws

Gastrol voor Nick Offerman in 'Brooklyn Nine-Nine'

De acteur is uiteraard bekend van de komedieserie 'Parks and Recreation'.

Nick Offerman - bekend van de populaire Parks and Recreation - zal binnenkort te zien zijn in een aflevering van de komedieserie Brooklyn Nine-Nine. De acteur speelt Frederick, het ex-vriendje van de onrustige, stiekem sentimentele Captain Holt (Andre Braugher). De twee voormalige vlammen komen elkaar tegen in een verhaallijn waarin Sergeant Terry (Terry Crews) en diens vrouw Sharon (Merrin Dungey) druk zijn met de geboorte van hun derde kind.

Het is niet heel gek dat er een acteur uit Parks and Recreation in Brooklyn Nine-Nine opduikt. Bedenker Michael Schur en uitvoerend producent Dan Goor zijn namelijk verantwoordelijk voor beide shows. Zo zijn er wel meer namen te noemen van mensen die een bijdrage hebben geleverd aan zowel Parks and Recreation als Brooklyn Nine-Nine.

Offerman is te zien in een aflevering genaamd Ava. Deze wordt op 22 november voor het eerst uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Net5 brengt nieuwe afleveringen 'Castle' en 'Forever'
Series / Nieuws

Net5 brengt nieuwe afleveringen 'Castle' en 'Forever'

Deze zullen te zien zijn op de zaterdag-crime-avond van de zender.

Net5 vernieuwt binnenkort haar zaterdag-crime-avond met nieuwe afleveringen van Castle en Forever. Castle verhuist hiermee definitief van SBS6 naar Net5. Seizoen 8 zal vanaf 24 oktober elke zaterdagavond te zien zijn op de zender, gevolgd door nieuwe afleveringen van Forever.

Castle draait om de detectiveschrijver Richard Castle, die in contact komt met de New Yorkse politie wanneer zijn misdaadverhalen worden nagebootst door een moordenaar. Hij helpt met het oplossen en heeft hiermee ook meteen het antwoord voor zijn writer's block. Nieuwe inspiratie voor zijn boeken put hij uit de samenwerking met de mooie en intelligente rechercheur Kate Beckett. Met Castle's intuïtie en Becketts speurwerk lost het dynamische duo al zeven jaar moorden op in New York en inmiddels is de vonk tussen de twee ook overgesprongen.

In Forever is patholoog Anatoom Henry Morgan onsterfelijk. 200 jaar geleden stopte hij met ouder worden en dit probeert hij te verbergen voor de buitenwereld. Maar het geheimhouden van zijn onsterfelijkheid wordt steeds moeilijker. Zijn beste vriend Abe is vooralsnog de enige die Henry in vertrouwen neemt. Ondertussen bestudeert hij vol interesse de, voor hem onbereikbare, dood als forensisch arts.

Kijken jullie uit naar de nieuwe afleveringen van deze series?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.