search

Ons nieuws van maandag 14 maart 2016

AMC onthult premièredatum 'Preacher'
Series / Posters

AMC onthult premièredatum 'Preacher'

En er is een poster.

AMC heeft na lang wachten onthuld wanneer Preacher in première gaat. De serie zal vanaf 22 mei op de Amerikaanse televisie te zien zijn. Om dit heuglijke feit te vieren is er ook meteen een poster voor de serie vrijgegeven, die je onderaan dit bericht kan zien.

De serie is het verhaal van Jesse Custer (Dominic Cooper), een Texaanse predikant die bijna van zijn geloof afstapt, als hij ineens bezeten raakt door een bovennatuurlijke entiteit, Genesis genaamd. Die ontstond uit een engel en een demoon. Dankzij Genesis krijgt Jesse bovennatuurlijke krachten: hij kan mensen dwingen bepaalde dingen te doen. Samen met zijn ex-vriendin Tulip en de Ierse vampier Cassidy, gaat Jesse erop uit om God zelf te vinden en hem te laten uitleggen waarom hij zijn verplichtingen in de hemel verzaakt.

Naast Dominic Cooper zijn er in de serie van Seth Rogen en Evan Goldberg ook rollen voor Joseph Gilgun (Cassidy) en Ruth Negga (Tulip).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen nieuw seizoen meer voor Switched at Birth
Series / Nieuws

Geen nieuw seizoen meer voor Switched at Birth

Het vijfde seizoen gaat deze zomer nog in première.

Geoffrey Ketels

De maker van de serie Switched at Birth, namelijk Lizzy Weiss heeft via Twitter bekend gemaakt dat de reeks geen vervolg meer zal krijgen. Het nieuws komt nog voor de première van het vijfde seizoen.

In Switched at Birth volgen we Vanessa Marano en Katie LeClerc. De twee jonge vrouwen werden zoals de naam van de reeks al laat vermoeden bij de geboorte verwisseld. De serie laat je als kijker op een luchtige manier ervaren hoe de dames hier mee omspringen en welke impact dit heeft op hun leven en familie.

Switched at Birth werd in het verleden meermaals geprezen, in het bijzonder omwille van de populariteit en de inspanningen die worden geleverd onder de slechthorenden. De beslissing om niet verder te gaan met de reeks komt voor velen hoe dan ook een beetje uit de lucht vallen. De voorgaande seizoenen konden immers rekenen op een behoorlijke populariteit en ook nu kijken heel wat fans uit naar de zomer wanneer het vijfde seizoen in première gaat. Waarom de serie nu dan ook precies wordt afgevoerd is nog maar zeer de vraag.

Zal jij Switched at Birth missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO-serie 'Criminal Justice' krijgt premieredatum
Series / Nieuws

HBO-serie 'Criminal Justice' krijgt premieredatum

Het was een passieproject van James Gandolfini.

Het is al twee jaar geleden dat John Turturro de controle over HBO-serie Criminal Justice overnam van Robert DeNiro. De serie was oorspronkelijk ontwikkeld door James Gandolfini, maar zijn overlijden gooide roet in het eten. Nu krijgt het project een premièredatum én een nieuwe titel: The Night Of. De dramaserie beleeft zijn première deze zomer.

The Night Of is gebaseerd op een BBC-serie uit 2008. Centraal staat Jack Stone, een advocaat die vaak in politiebureaus op zoek is naar nieuwe cliënten. Tijdens een zoektocht komt hij Naz tegen, een in Amerika geboren Pakistaan. Hij heeft geen herinneringen aan de moord op een jonge vrouw waarvan hij beschuldigd wordt. Het leidt tot een complex politieonderzoek.

De show krijgt acht afleveringen en heeft de volgende castleden: Michael K. Williams, Glenne Headly, Ben Shenkman, Max Casella, Amara Karan, Sofia Black-D'Elia. Paul Sparks, Afton Williamson, Paulo Costanzo, Ned Eisenberg, Mohammad Bakri, Nabil Elouahabi, Ashley Thomas, Glenn Fleshler, Chip Zien, Riz Ahmed, Bill Camp, Payman Maadi en Poorna Jagannathan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe details 'Prison Break' revival
Series / Nieuws

Nieuwe details 'Prison Break' revival

Wat wordt het plot en wie keert terug?

Fox werkt op dit moment aan een revival van Prison Break. Nadat acteurs Wentworth Miller en Dominic Purcell al getekend hadden, keert nu ook Sarah Wayne Callies officieel terug voor de show. Verder hebben we enige details rond de revival van de serie. Fox gaf namelijk een kleine synopsis vrij.

"Als aanwijzingen opduiken dat Michael nog leeft, gaat Sara samenwerken met Lincoln om de grootste ontsnapping voor de serie ooit op te zetten." Wat die grote ontsnapping wordt weten we niet, maar vermoedelijk merken we het snel. Mogelijk heeft het iets te maken met Yemen, waar het seizoen zich volgens sommige berichten deels af gaat spelen.

Het is verder de bedoeling dat zoveel mogelijk andere oorspronkelijke castleden terugkeren voor de revival, maar daar is Fox nog mee in onderhandelingen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Luke Cage' eerder op Netflix dan verwacht
Series / Nieuws

'Luke Cage' eerder op Netflix dan verwacht

Dan toch meer series dan twee per jaar?

Netflix en Marvel Entertainment hebben bekendgemaakt wanneer we Luke Cage op Netflix kunnen verwachten. Via hoofdrolspeler Mike Colter is onthuld dat we 30 september in onze agenda's mogen noteren.

Op basis van een teaser-afbeelding voor Jessica Jones, waarin het personage Luke Cage al flink aanwezig was, werd verondersteld dat we de derde Netflix/Marvel-superheldenserie (pas) in november zou verschijnen. Nu is dat dus september. Het zou zomaar kunnen dat de partijen graag meer dan twee series per jaar zien verschijnen. Naast de introductieseizoenen van de vier helden (en eventueel spin-offs) moeten er ook opvolgende seizoenen verschijnen én uiteraard de team-up miniserie The Defenders.

In Luke Cage zal de titelheld het gaan opnemen tegen de misdaad in Hell's Kitchen. De nagenoeg onverwoestbare superheld zal onder meer in aanraking komen met de personages Misty Knight (Simone Missick), Rafael Scarfe (Frank Whaley), Cottonmouth (Mahershala Ali), Shades (Theo Rossi), Mariah Dillard (Alfre Woodard) en Claire Temple, een rol opnieuw gespeeld door (Rosario Dawson).

Uiteraard mogen we eerst nog gaan kijken naar het tweede seizoen van Daredevil. Deze verschijnt aankomende vrijdag online op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.