search

Ons nieuws van woensdag 23 maart 2016

Misdaadserie 'De Jacht' binnenkort op SBS6
Series / Nieuws

Misdaadserie 'De Jacht' binnenkort op SBS6

Fedja Van Huêt en Loes Haverkort maken jacht op seriemoordenaars in deze remake van een Deense serie.

SBS6 komt in mei met de spannende misdaadserie De Jacht. Hierin maken Loes Haverkort en Fedja van Huêt jacht op seriemoordenaars.

De Jacht begint als in het bos het lijk wordt gevonden van een jonge vrouw. De zaak wordt toegewezen aan de doortastende, jonge rechercheur Lea Smid. De vreemde houding waarin de jonge vrouw ligt, maakt dat zij ex-forensisch psycholoog Thomas de Wolf inschakelt. Samen blijken ze een sterk team, waarvan de methoden en de aanpak nogal eens afwijken van het normale politieonderzoek.

De eerste twee afleveringen van De Jacht gingen afgelopen najaar in voorpremière tijdens het Nederlands Film Festival. Deze bloedstollende serie is een Nederlandse remake van de succesvolle Deense serie Den som dræber (dat ook de basis vormde voor Those who kill). Loes Haverkort werd voor deze rol al genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Actrice Televisiedrama.

De Jacht is vanaf maandag 23 mei wekelijks om 20.30 uur te zien bij SBS6 met dubbele afleveringen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Elijah Wood krijgt rol in Dirk Gently
Series / Nieuws

Elijah Wood krijgt rol in Dirk Gently

Maar wie gaat Dirk Gently zelf spelen?

Geoffrey Ketels

BBC America heeft bekend gemaakt dat niemand minder dan acteur Elijah Wood te zien zal zijn in haar nieuwe reeks Dirk Gently. De aankomende serie die wordt omschreven als een komische thriller is gebaseerd op het gelijknamige boek van Douglas Adam.

Wood zal in Dirk Gently in de huid kruipen van Todd. Todd wordt omschreven als zijnde de beste vriend en tevens ook partner van de detective Dirk Gently. Toch zijn er heel wat slechte kantjes aan Todd. Zo wordt zijn karakter nu reeds omschreven als zijnde een leugenaar en een dief die niet echt een slecht persoon is, maar ook bezwaarlijk een goede kan worden genoemd. Wie Dirk Gently zal spelen is vooralsnog niet bekend.

De productie van Dirk Gently is in handen van Max Landis en wordt later dit jaar verwacht. De eerste reeks zal bestaan uit 8 episodes van telkens 1 uur.

Ben jij ook al zo benieuwd hoe Wood zijn rol als Todd in Dirk Gently zal vertolken?!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Filmen van start voor tweede seizoen van 'The Missing'
Series / Nieuws

Filmen van start voor tweede seizoen van 'The Missing'

Het eerste seizoen van deze Brits/Belgische detectiveserie met James Nesbitt was een enorm succes.

Het eerste seizoen van The Missing was zo'n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Het tweede seizoen wordt dan ook momenteel in Vlaanderen gefilmd.

Hiervoor kruipt Tchéky Karyo opnieuw in de huid van detective Julien Baptiste. Verder is het een compleet nieuwe zaak, maar wel opnieuw rond een verdwijning. Ditmaal draait het om de ontvoerde Alice Webster, die na 11 jaar weer opduikt. Een team van detectives probeert daarna de eindjes aan elkaar te knopen van de mysterieuze verdwijningszaak uit 2003.

Het tweede seizoen van deze 'anthology'-thriller zal bestaan uit acht nieuwe afleveringen. David Morrissey (bekend van The Walking Dead), Keely Hawes, Roger Allam en Laura Fraser spelen grote rollen in dit tweede seizoen. dat het een Vlaamse coproductie is, kan je ook zijn aan de andere castleden die zijn toegevoegd namelijk Filip Peeters (die eerder speelde in de internationale serie The Team) en Anemone Valcke, bekend van Loslopend Wild.

Wanneer de serie zal worden uitgezonden, is nog niet bekend. Waarschijnlijk mogen we dit in het najaar verwachten. Kijken jullie al uit naar het tweede seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cultfilm 'Killer Klowns from Outer Space' wordt mogelijk tv-serie
Series / Nieuws

Cultfilm 'Killer Klowns from Outer Space' wordt mogelijk tv-serie

De komische horrorfilm stamt alweer uit 1988.

De komische horrorfilm Killer Klowns from Outer Space uit 1988 zal mogelijk een comeback maken als tv-serie. De oorspronkelijke film, die geregisseerd werd door Stephen Chiodo, gaat over een groep buitenaardse clowns die een dorp terroriseren. De film wist over de afgelopen drie decennia de nodige cultstatus op te bouwen. Chiodo sprak deze week met The Movie Crypt en onthulde dat er een serie in de planning staat, die de Killer Klowns nieuw leven moet inblazen:

''We vroegen ons af: zullen we een vervolg op het eerste deel maken of een remake? Toen kwamen we op het idee van een 'requel', een sequel en een remake in een. We ontwikkelen dit idee al een tijdje. Het zou een serie moeten worden over de avonturen van een nieuwe groep personages die de invasie van de Klowns meemaken, en soms zullen er dan personages uit de film op komen draven. Zo kom je erachter wat er de laatste 25 jaar allemaal is gebeurd. Het is een geweldig idee.''

Er wordt al jaren gesproken over een mogelijk vervolg, maar niemand zal dit idee hebben verwacht. Of de serie er ook daadwerkelijk komt is natuurlijk afwachten, want er is nog geen netwerk of streaming service die zich gemeld heeft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Veep' seizoen 5
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Veep' seizoen 5

Julia Louis-Dreyfus speelt de hoofdrol in de kritisch bejubelde serie.



HBO heeft een gloednieuwe trailer van het vijfde seizoen van de populaire serie Veep vrijgegeven. Het nieuwste seizoen van de serie gaat van start op 24 april 2016. De trailer kun je hierboven bekijken!

Actrice Julia Louis-Dreyfus speelt in Veep de hoofdrol van voormalig vice-president van Amerika Selina Meyer, die na het aftreden van haar voorganger de rol van president van de Verenigde Staten aanneemt. Naast Louis-Dreyfus zijn er in de serie ook rollen weggelegd voor Anna Chlumsky, Reid Scott, Matt Walsh, Timothy C. Simons, Sufe Bradshaw, Kevin Dunn, Gary Cole, Sam Richardson, Hugh Laurie en de Emmy Award-winnende Tony Hale.

Dave Mandel, Frank Rich, Chris Godsick, Julia Louis-Dreyfus en Lew Morton doen dienst als uitvoerend producenten van Veep.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.