search

Ons nieuws van woensdag 27 april 2016

Seizoen 6 van Grimm wordt ingekort
Series / Nieuws

Seizoen 6 van Grimm wordt ingekort

"We hebben al meer dan voldoende drama"

Geoffrey Ketels

Toen de serie Grimm werd aangekondigd had iedereen er vrij lage verwachtingen van. Niemand had dan ook verwacht dat de reeks inmiddels aan haar zesde seizoen toe zou zijn. De reeks doet het echter goed en heeft NBC zeker geen windeieren gelegd. Helaas komt er nu toch slecht nieuws voor de fans. Volgens Deadline zal het zesde seizoen van de serie namelijk slechts uit 13 afleveringen bestaan in plaats van de gebruikelijke 22.

De reden waarom het aantal afleveringen wordt teruggeschroefd is op z'n minst opmerkelijk te noemen. Bij monde van één van de woordvoerders van de reeks zou NBC namelijk over teveel drama series beschikken. Hierdoor zouden ze genoodzaakt zijn om te knippen en Grimm is het kind van de rekening. Of er daadwerkelijk slechts 13 afleveringen van het nieuwe seizoen zullen verschijnen blijft evenzeer de vraag. NBC kan er namelijk (mochten andere projecten toch niet de gewenste resultaten behalen) alsnog voor kiezen om meer afleveringen te produceren.

Ben jij een fan van de reeks en hoe denk jij over het terugbrengen van het aantal afleveringen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Banshee' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Banshee' seizoen 3

Nu het vierde seizoen speelt, is het derde van deze gewelddadige serie in Nederland te koop.

Bedenkers: David Schickler, Jonathan Tropper | Cast: Antony Starr (Lucas Hood), Ivana Milicevic (Carrie Hopewell), Ulrich Thomsen (Kai Proctor), Frankie Faison (Sugar Bates) e.a. | Jaren: 2013 - heden | Release: HBO

In 2013 lanceerde het Amerikaanse netwerk Cinemax in een poging een speler te worden op de seriemarkt de show Banshee. Het verhaal draait om een ex-veroordeelde die de identiteit van de sheriff van het kleine stadje Banshee overneemt en vervolgens te maken krijgt met de plaatselijke maffia. Nu het vierde en tevens laatste seizoen uitgezonden wordt, is het een mooi moment om de Dvd-uitgave van het derde seizoen te bespreken.

Carrie blijft in Banshee wonen. Bij dag werkt ze als serveerster, bij nacht steekt ze Lucas, een handje toe bij een reeks lokale klussen. Terwijl Lucas steeds meer moeite heeft om zijn ware identiteit verborgen te houden voor zijn hulpsheriffs raakt het korps van Banshee verwikkeld in een nieuw conflict tussen Amish gangster Kai Proctor en Chayton Littlestone, de brutale, wraakzuchtige leider van de Redbone-vleugel van de Kinaho-stam.

Het derde seizoen werd prima bekeken. Naar de eerste aflevering keken meer dan een half miljoen mensen in de VS, en naar de laatste aflevering bijna 700.000. Op Rotten Tomatoes vinden we acht recensies van het derde seizoen en die lijken allemaal positief te zijn. Recensenten noemen de show "een van de meest onderhoudende series op televisie" en een heerlijk voorbeeld van "over-the-top" pulp.



DVD: Banshee seizoen 3 | Duur: 10x 49 min. | Release: april 2016 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Dolby Digital 5.1: Engels, Frans, Duits | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels | Discs: 4x DVD| EAN: 5-051888-210390 | Met dank aan: Warner Bros.

De vier schijven van dit seizoen worden in een prachtige uitgave aangeleverd. Je treft eenzelfde cover aan als de eerdere seizoenen, met een standaard hoes. De schijven worden zoals te zien op bovenstaande foto allemaal netjes naast elkaar gepresenteerd. Haal je schijven drie en vier uit de hoes, tref je korte omschrijvingen van de tien afleveringen aan, wat ons betreft een fijne toevoeging.

De beelden zien er net als vorig seizoen net uit, hoewel de donkere scènes nog altijd iets teveel grain hebben. Dat is jammer, want dan vallen de details weg en dat doet weer afbreuk aan de kijkervaring. Tegelijk zien lichte scènes er wel mooi uit, met meer dan genoeg detail in close-ups. De audio klinkt goed uit de boxen, dankzij de DTS masters 5.1 track, die vooral in de actiescènes schittert.

Extra's
Er zijn veel extra's toegevoegd aan deze uitgave. Er zijn acht korte featurettes die ingaan op de achtergrondverhalen van personages en er is een aantal toffe featurettes die ingaan op de achtergrond van personages. Verder is er vooral veel materiaal dat achter de schermen kijkt, zoals naar het uitvoeren van stunts, camerawerk en zelfs het maken van de voortiteling.



Toekomst
Banshee is sinds 1 april bezig met uitzendingen van het laatste seizoen. Dit vierde seizoen krijgt in totaal acht afleveringen, twee minder dus dan voorgaande seizoenen. Hiertoe besloot men naar het schijnt omdat de schrijvers het welletjes vonden. Het verhaal kwam volgens hen tot een natuurlijk einde, dus waarom zou je dan verder gaan?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michael K. Williams gecast in ABC-miniserie 'When We Rise'
Series / Nieuws

Michael K. Williams gecast in ABC-miniserie 'When We Rise'

Ook Whoopi Goldberg, Rosie O'Donnell en David Hyde Pierce spelen in de dramaserie over homorechten.

Michael K. Williams (Boardwalk Empire, The Wire) is het nieuwste castlid van ABC's miniserie When We Rise. Hij zal de rol spelen van de Afro-Amerikaanse activist Ken Jones in het project van Milk-scenarist Dustin Lance Black. Naast Williams werd ook Ivory Aquino aangekondigd, die de rol van transgender-activist Cecilia Chung zal spelen.

When We Rise laat zien hoe de homorechten-beweging zijn oorsprong vond in de laatste paar decennia van de 20e eeuw tot de ontwikkeling die zij doormaakte in de laatste paar jaren. Williams en Aquino zullen te zijn zijn naast Whoopi Goldberg als Pat Norman, de eerste openlijk homoseksuele werknemer van de San Francisco Health Department, Rosie O'Donnell als Del Martion, grondlegger van de eerste lesbische organisatie in Amerika, Denis O'Hare als Jim Foster, een openlijk homoseksueel lid van de Democratische partij, en David Hyde Pierce.

De zevendelige serie werd geschreven door Black, die een Oscar won voor zijn script van Milk. Gus Van Sant, regisseur van deizelfde film, zal de eerste twee afleveringen regisseren. De twee zullen ook dienst doen als uitvoerend producenten, samen met Lawrence Mark en Bruce Cohen.

Het is nog onbekend wanneer When We Rise zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Setfoto van Neil Patrick Harris als Count Olaf
Series / Nieuws

Setfoto van Neil Patrick Harris als Count Olaf

Acteur speelt de rol in de Netflix- serie 'A Series of Unfortunate Events'.

Neil Patrick Harris tekende voor de aankomende Netflix-verfilming van de A Series of Unfortunate Events-boeken voor de rol van Count Olaf. De eerste beelden van de acteur als dit personage op de set werden op Twitter gedeeld en een hiervan kan je hierboven bekijken.

A Series of Unfortunate Events brengt de visueel duistere, doch humoristische wereld van de gelijknamige jeugdboekenreeks tot leven. Die boeken gaan over de wezen Violet, Klaus en Sunny Baudelaire, die worden geterroriseerd door hun vreemde oom Count Olaf.

De boeken waar de serie op is gebaseerd, zijn ontzettend populair. In totaal zijn meer dan 60 miljoen exemplaren verkocht en de boeken werden in meer dan 40 talen vertaald. De reeks van Netflix zal uit 13 afleveringen bestaan. Opnames zijn al gestart, maar er is nog geen datum wanneer de serie te zien zal zijn bij de streamingdienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen