search

Ons nieuws van vrijdag 29 april 2016

'The Wheel of Time' wordt epische fantasyserie
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' wordt epische fantasyserie

Eindelijk zijn de problemen rond de rechten opgelost.

Vorig jaar vond er een strijd plaats rond de TV-rechten op Robert Jordans Wheel of Time. Weduwe Harriet McDougal stelt nu in een post die ze op Google+ maakte dat de situatie uitgewerkt is. Sterker nog, er komt nu echt een serie rond de fantasyboeken.

"Ik wilde het spannende nieuws met jullie delen rond The Wheel of Time! De problemen rond de rechten zijn opgelost. The Wheel of Time wordt een baanbrekende TV-serie! Ik kon niet blijer zijn. Verwacht binnenkort een officiële aankondiging van een grote studio "“ Harriet"

Jordan begon in 1990 met de boekenreeks, waarvan hijzelf uiteindelijk twaalf delen schreef. Het laatste boek kon hij niet afmaken, maar schrijver Brandon Sanderson wist daar nog eens drie boeken van te maken. Het is een gigantisch epos dat draait om de zoektocht van een groepje helden naar de Dragon Reborn en de strijd om de Dark One te verslaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NatGeo maakt live-action serie rond Einstein
Series / Nieuws

NatGeo maakt live-action serie rond Einstein

Ron Howard regisseert de boel.

Ook televisiezender National Geographic, dat bekend staat om zijn tijdschriften en vele documentaireseries gaat zich wagen aan de scripted series. De zender heeft groen licht gegeven aan de serie Genius, waarvan elk seizoen een dramatisering van het leven van… een genie moet tonen. Het eerste seizoen van de serie volgt het leven van Albert Einstein.

Als regisseur van dit eerste seizoen is Ron Howard aangetrokken. Hij baseert zich op het boek Einstein: His Life and Universe van Walter Isaacson en een script van Noah Pink. De serie moet "onthullen hoe Einstein "“ een fantasierijke, rebelse medewerker van een octrooibureau en een vader worstelend met zijn huwelijk, die geen baan als leraar of doctoraat kon krijgen "“ de geheimen van het atoom en het universum ontrafelt."

De opnames vinden deze zomer in Praag plaats. De serie zou in de lente van 2017 in première moeten gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officieel: 'The Punisher' krijgt eigen serie!
Series / Nieuws

Officieel: 'The Punisher' krijgt eigen serie!

Marvel TV-universum uitgebreid.

Het hing al in de lucht maar nu weet Entertainment Weekly te melden dat Marvel Entertainment en Netflix officieel een tv-serie gaan maken rond het personage The Punisher. Hierboven al een eerste teaser-afbeelding en onderaan een teaservideo.

Het Marvel-personage werd uiteraard geïntroduceerd in het tweede seizoen van Daredevil. Acteur Jon Bernthal gaf invulling aan het dodelijke personage Frank Castle a.k.a. The Punisher.

De showrunner wordt Steve Lightfoot (Hannibal, Casualty) en The Punisher wordt de zesde Marvel/Neflix-serie tot op heden, na twee seizoenen rond Daredevil en (aanstaande) series rond Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders. Het is nog niet bekend of The Punisher ook een Defender wordt.

De kans is groot dat The Punisher in 2017 of 2018 te zien is. Eerst krijgen we nog Luke Cage (september 2016), Iron Fist (begin 2017) en The Defenders (2017).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sylvester Stallone in maffiaserie 'Omerta'
Series / Nieuws

Sylvester Stallone in maffiaserie 'Omerta'

Naar een boek van The Godfather-schrijver Mario Puzo.

The Weinstein Company gaat aan de slag met een tv-serie gebaseerd op het boek 'Omerta' van Mario Puzo, uiteraard bekend van zijn boeken waarop de Godfather-trilogie is gebaseerd. De maffiaserie Omerta wordt geregisseerd door Antoine Fuqua, bekend van de films Training Day (2001) en The Magnificent Seven (2016).

Ook is er een hoofdrolspeler gevonden. Niemand minder dan Sylvester Stallone (Creed, Cop Land) stapt in de huid van het personage Raymonde Aprile, de laatste grote Amerikaanse maffiabaas. Het wordt voor Stallone zijn eerste grote bijdrage aan een tv-serie. Een vrouwelijke hoofdrolspeler wordt snel bekendgemaakt.

Een pilotaflevering is al geschreven door Justin Herber en Adam Hoff en er wordt nu een schrijverskamer opgericht voor een complete serie. Binnenkort wordt de serie aangeboden aan de tv-zenders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
James McAvoy en John Boyega in nieuwe animatieversie 'Watership Down'
Series / Nieuws

James McAvoy en John Boyega in nieuwe animatieversie 'Watership Down'

Naom Murro (300: Rise of an Empire) zal de vierdelige miniserie regisseren voor BBC en Netflix.

Netflix en BBC werken samen aan een nieuwe vierdelige animatie-miniserie gebaseerd op Richard Adams' literaire klassieker Watership Down, die vanaf een nog onbekende datum zal worden uitgezonden door BBC One in het Verenigd Koninkrijk en in de rest van de wereld door Netflix.

De stemmencast bestaat uit o.a. John Boyega, James McAvoy, Nicholas Hoult, Ben Kingsley en Gemma Arterton. Het betreft de derde noemenswaardige verfilming van het boek, in navolging op de animatiefilm uit 1978 met John Hurt en Richard Briers en een animatieserie uit de jaren '90 met de stemmen van o.a. Stephen Fry, Rik Mayall en Dawn French.

Het boek uit 1972 speelt zich af op het platteland van Zuid-Engeland en gaat over een groep konijnen die moeten vluchten voor de mensheid en andere elementen die tot hun ondergang dreigen te leiden.

De regie van de nieuwe versie is in handen van Noam Murro (300: Rise of an Empire). Het script komt uit de pen van Tom Bidwell (My Mad Fat Diary).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Blu-Ray: Rectify (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-Ray: Rectify (seizoen 2)

Nette uitgave van de uitstekend ontvangen serie van SundanceTV.

Bedenker: Ray McKinnon | Cast: Aden Young (Daniel Holden), Abigail Spencer (Amantha Holden), J. Smith-Cameron (Janet Talbot), Adelaide Clemens (Tawney Talbot), Clayne Crawford (Ted Talbot Jr.), Luke Kirby (Jon Stern), e.a. | Uitzending serie: 2013 - heden | Tv-zenders: SundanceTV

SundanceTV had met Rectify inn 2013 een ware voltreffer. De dramaserie werd uitstekend ontvangen en was een favoriete tv-serie van vele critici. De serie rond de eens ter dood veroordeelde Daniel Holden (Aden Young) pakte snel door en ondertussen is het derde seizoen al uitgezonden in de States.

In het Nederlandse schap verscheen onlangs het tweede seizoen. Ook dit seizoen werd goed ontvangen (RT = 95%, Metacritic = 92/100) en werd door de recensent van The Hollywood Reporter omschreven als "Het blijft zo meeslepend en uniek als altijd."

Synopsis
Negentien jaar terug werd Daniel Holden ter dood veroordeeld wegens het verkrachten en vermoorden van zijn vriendin Hanna. Maar dankzij nieuw DNA-bewijsmateriaal en veel hard werk van zijn zus Amantha en advocaat Jon Stern is zijn vonnis vernietigd. Na zijn vrijlating is Daniel teruggekeerd naar zijn moeder in Paulie, Georgia, waar niet iedereen overtuigd is van zijn onschuld. In dit tweede seizoen zien we hoe Daniel zijn uiterste best doet om te leven in het heden. Helaas is er in Paulie veel dat hem juist doet denken aan het verleden; aan zijn jaren in de cel, aan Hanna en aan wat hij deed op de avond dat zij werd vermoord. Zo begint Daniel te beseffen dat hij zal moeten begrijpen en accepteren wat er werkelijk is gebeurd als hij ooit rust wil vinden. Die conclusie maakt hem nog vastberadener om af te rekenen met zijn verleden, tegen elke prijs.



Serie: Rectify - Seizoen 2 | Aantal discs 2 x Blu-Ray | Afleveringen: 6 x ca. 44 minuten | Beeld: 1080i 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344757515 | Release: april 2016 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee Blu-ray schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Rectify zitten vastgeklikt in een fraaie uitklapbare kartonnen verpakking. Net als bij het eerste seizoen bevat de sleeve uitsneden, dit keer voor de twee vrouwelijke hoofdpersonages. In de hoes staan uitgebreide synopsissen per afleveringen. Erg netjes. De tien afleveringen staan evenredig verspreid over de twee schijven.

De kwaliteit van het beeld is uitstekend. Met een prima scherpte en iets wat sobere maar natuurlijke kleuren is het een genot om naar de serie te kijken. Het beeld is ook vrij van verdere verstoringen zoals ruis of een matige detailweergave. De donkere beelden blijven ook netjes overeind. Het geluid wordt opgeleverd door een DTS-HD geluidtrack, welke zich vooral focust op de dialoog tussen de personages en muzikale ondersteuning. Ondanks dat er wel wat surround effects te horen zijn, ligt hier uiteraard de nadruk niet op.

Nul bonusmateriaal
Net als bij het eerste seizoen levert Just Entertainment geen bonusmateriaal mee op de twee Blu-ray schijven. To bad voor de fans aangezien de serie hooggewaardeerd is en eigenlijk wel om wat achtergrondinformatie vraagt. Mede daarom hieronder de online featurette 'Behind the Screen' voor het tweede seizoen:



Vierde seizoen al onderweg
In de States is het tweede seizoen in 2014 uitgezonden en volgde juli 2015 het derde seizoen. In tegenstelling tot seizoen 2 bestaat het derde seizoen weer uit zes afleveringen. Het vierde seizoen wordt in de herfst van 2016 uitgezonden en deze werd al aangekondigd voordat het derde seizoen was uitgezonden. Het vierde seizoen gaat de Rectify afronden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames en setting 'The Leftovers' seizoen 3 verplaatst naar Australië
Series / Nieuws

Opnames en setting 'The Leftovers' seizoen 3 verplaatst naar Australië

Het nieuwe seizoen zal zich ook daadwerkelijk Down Under afspelen.

Het was al bekend dat HBO's serie The Leftovers een derde (en laatste!) seizoen zal krijgen, maar het netwerk heeft hierbij nu laten weten dat de setting en de bijbehorende opnames van land zullen veranderen voor de nieuwe afleveringen.

De verhaallijn van de bovennatuurlijke dramaserie zal nu Australië in plaats van de Verenigde Staten als achtergrond gebruiken. De opnames zullen spoedig beginnen Down Under, hoewel een aantal scenes in de eerste paar afleveringen zich ook nog in Texas zullen afspelen.

De verandering is het gevolg van een nieuwe verhaallijn in de serie, waarin wordt onderzocht wat er gebeurt wanneer twee procent van de wereldbevolking op mysterieuze wijze verdwijnt. Er is nog geen premièredatum aangekondigd voor het derde seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.