search

Ons nieuws van woensdag 11 mei 2016

Titels 'Game of Thrones'-afleveringen 6 & 7 onthuld
Series / Nieuws

Titels 'Game of Thrones'-afleveringen 6 & 7 onthuld

Met duidelijke hints naar wat we mogen verwachten.

De titels van afleveringen zes en zeven van het zesde seizoen van HBO's Game of Thrones zijn onthuld. Nummer zes draagt de titel Blood of My Blood en nummer zeven The Broken Man. Omschrijvingen zijn er nog niet, maar we kennen wel de speelduur van de afleveringen.

Aflevering 6, Blood of My Blood, van 29 mei, gaat in totaal 52 minuten duren en is geregisseerd door Jack Bender. Het is de tweede keer dat hij een aflevering maakt, aflevering The Door (nummer 5) van dit seizoen is ook van hem. De titel verwijst verder naar een uitspraak van de Dothraki. Vermoedelijk gaat Daenerys (Emilia Clarke) dus een grote rol spelen.

Dan is er nog aflevering 7, The Broken Man getiteld. Die wordt op 5 juni uitgezonden en is geregisseerd door Mark Mylod. Hij regisseert ook aflevering 8 van dit seizoen en zijn eerste toevoeging aan de reeks duurt 51 minuten. De titel verwijst naar een speech in de boeken die draait om gebroken mannen. Mogelijk zal hierin Ian McShane's mysterieuze personage zijn opwachting maken.

Wat vinden jullie van de titels?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer van 'Orange Is The New Black' seizoen 4
Series / Trailer

Trailer van 'Orange Is The New Black' seizoen 4

Op 17 juni zijn alle nieuwe afleveringen op Netflix te zien.

Michelle Iwema


Het is alweer bijna tijd voor Orange Is The New Black seizoen 4! Alle 13 nieuwe afleveringen daarvan, zullen op 19 juni te bekijken zijn op Netflix. Wie alvast een voorproefje wil, kan hierboven de eerste officiële trailer van seizoen 4 bekijken.

Jenji Kohan, de bedenker van onder meer Weeds, creëerde de grappige en meeslepende serie Orange is the New Black over het leven in een vrouwengevangenis, gebaseerd op de memoires van Piper Kerman. In het nieuwe seizoen van 'OITNB' lopen de spanningen steeds verder op in de gangen van de Litchfield gevangenis. Nieuwe gevangenen scheppen chaos in de bestaande 'orde' en de onervaren bewakers doen verwoede pogingen om te voorkomen dat er een complete cultuuroorlog uitbreekt.

Orange is the New Black is een van de best bekeken Netflix- series. De serie krijgt dan ook de komende jaren nog meer seizoenen. In totaal zijn er al zeven seizoenen besteld.

Kijken jullie al uit naar seizoen 4 van Orange is the New Black?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Première datums The Strain en You're the Worst bekend
Series / Nieuws

Première datums The Strain en You're the Worst bekend

Kunnen de vampieren uit The Strain New York veroveren?

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

FX heeft de première datums voor de nieuwe seizoenen van twee van haar series, namelijk The Strain en You're the Worst aangekondigd.

Het derde seizoen van het horror drama The Strain zal voor het eerst te zien zijn op zondag 28 augustus. In het derde seizoen gaan de vampieren verder met het veroveren van de stad New York terwijl de inwoners steeds vaker aan hun lot worden overgelaten door de federale overheid. Dat kan een probleem worden, want in de eerste twee seizoenen werd reeds duidelijk dat slechts een handvol mensen daadwerkelijk zijn opgewassen tegen de vampieren die het op de miljoenenstad hebben gemunt. Wij zijn alvast benieuwd hoe dit zal aflopen.

Ook die tweede serie van FX, namelijk You're the Worst gaat het derde seizoen in dit jaar. De première van deze serie zal te zien zijn op 31 augustus. De vraag die alle fans van de reeks zich uiteraard stellen is of Jimmy en Gretchen er nu eindelijk in zullen slagen om een normale relatie uit te bouwen. We hebben zo een donkerbruin vermoeden van niet, maar het definitieve antwoord op deze vraag zal pas volgen vanaf 31 augustus!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Fargo' seizoen 2
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Fargo' seizoen 2

Wederom een prachtige uitgave voor een humoristische serie.

Cast: Kirsten Dunst (Peggy Blumquist), Patrick Wilson (State Trooper Lou Solverson), Jesse Plemons (Ed Blumquist), Jean Smart (Floyd Gerhardt), Ted Danson (Sheriff Hank Larsson) | Jaren: 2014 - heden | Release: FX/ Netflix

Na een succesvol eerste seizoen kon het niet anders of FX zou een tweede bestellen van Fargo. De serie is gebaseerd op de beroemde film van de Coen Brothers uit de jaren negentig en vertelt het verhaal vanuit een iets breder perspectief. Dit tweede seizoen draait om een gebeurtenis waarnaar enkel gerefereerd werd in het eerste seizoen: de moorden in Sioux Falls, South-Dakota.

Het verhaal volgt schoonheidsspecialiste Peggy Blumquist en haar echtgenoot, slager Ed. Samen proberen ze de aanrijding (en dood) van Rye Gerhardt, zoon van Floyd Gerhardt, de matriarch van de Gerhardt misdaadfamilie in Fargo, te verbergen. Drie door Rye gepleegde moorden worden ondertussen onderzocht door Lou Solverson en zijn collega Hank Larssen.

Dit tweede seizoen is net zo goed ontvangen als het eerste. Op RottenTomatoes staat het gemiddeld op een 9,1 van de 10, een erg hoge score dus. "Het tweede seizoen van Fargo behoudt alle elementen die de serie een prijswinnende hit gemaakt hebben, en levert nog een fantastische saga, voortgedreven door fascinerende personages, geinig cynisme en een beetje absurdisme."



Blu-ray: Fargo seizoen 2 | Duur: 10 uur | Release: mei 2016 | Video: 1080p HD (1.78:1) | Audio: Engels DTS-HD MA 5.1, Frans DTS 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans | Discs: 3 x Blu-Ray | EAN: 8-712626-052227 | Met dank aan: Fox

Deze Blu-ray uitgave is in dezelfde stijl gemaakt als het eerste. Wederom zien we een grote gestikte versie van het logo van de serie voorop, met enkele belangrijke gebeurtenissen centraal. Zo laat een van de plaatjes op de voorkant zien hoe iemands lichaam door een shredder gehaald wordt (zoals in het eerste seizoen gebeurde). Maar ook andere moordaanslagen worden getoond, waarmee het een mooie cover is. Achterop treffen we de gebruikelijke gegevens aan, van synopsis tot audio tot technische details. Maak je de hoes open, tref je drie schijven aan. Helaas is er niet zoals het eerste seizoen een boekje meegeleverd met informatie over de afleveringen.

De beelden zijn wederom fantastisch om naar te kijken. Er waren vrijwel geen beperkingen te bespeuren bij het kijken naar de afleveringen. Dat is wederom lovenswaardig, net als de audio. Ook die zijn erg bijzonder en wisselend, met mooie omgevingsgeluiden en sterk dialoog.

Extra's
De extra's zien er verder redelijk uit. Er zijn commercials te bekijken en er is een mooi audiocommentaar toegevoegd van Bruce Campbell. Hij doet daarin gedurende acht minuten niemand minder dan Ronald Reagan na en slaagt daar behoorlijk goed in. Een andere mini-docu duurt veertig minuten en draait om het maken van de serie. Dit is de tofste toevoeging aan de uitgave.

Toekomst
Er komt een derde seizoen van de serie, dat in de loop van 2017 in premiere moet gaan. De reeks speelt zich in 2010 af, waarmee andere personages uit het eerste seizoen terug kunnen keren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bryan Cranston speelt hoofdrol in miniserie 'Electric Dreams: The World of Philip K. Dick'
Series / Nieuws

Bryan Cranston speelt hoofdrol in miniserie 'Electric Dreams: The World of Philip K. Dick'

De Breaking Bad-acteur zal de serie ook produceren voor Sony en Channel 4.

Bryan Cranston zal de hoofdrol spelen in de nieuwe anthology-serie Electric Dreams: The World of Philip K. Dick voor Sony Pictures Television en Channel 4. De Breaking Bad-acteur zal daarnaast ook dienst doen als uitvoerend producent van de serie.

Elke aflevering moet een afzonderlijk verhaal betreffen, gebaseerd op de korte verhalen van de gevierde scifi-auteur. De schrijver was eerder verantwoordelijk voor de verhalen die werden verfilmd als Blade Runner, Total Recall, Minority Report, The Adjustment Bureau en de serie The Man in the High Castle.

Andere uitvoerend producenten van Electric Dreams zijn Michael Dinner (Justified) en Ronald Moore (Battlestar Galactica). Het is nog onbekend wanneer de serie zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.