search

Ons nieuws van vrijdag 27 mei 2016

Setting 'Homeland' s6 onthuld
Series / Nieuws

Setting 'Homeland' s6 onthuld

En een oude bekende keert terug.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Er zijn eindelijk wat mooie details rond het zesde seizoen van Showtimes Homeland. We wisten al dat deze reeks naar de Verenigde Staten terug zou keren, en nu lijkt het erop dat Carrie Mathison (Claire Danes) zich met de presidentsverkiezingen in de VS gaat bezighouden.

Tegenover Entertainment Weekly vertelde showrunner Alex Gansa dat de show zich focust op de tijd direct na verkiezingen. Het complete seizoen speelt zich af tussen verkiezingsdag in november en de inauguratie van de president in januari.

"Dit is een vreemde tijd in Amerika, waarin er tijdens 72 dagen niet zeker is wie de leiding is, en er is een nieuwe president die nog moet leren wat het betekent om president te zijn. Het is een erg complexe wisseling va de macht, vol angst en uiteenlopende belangen "“ Hoe kan ik in het oor van de nieuwe president komen? En hoe gaat de nieuwe president om met het nalatenschap van de oude president? Het is een erg gevaarlijke tijd in onze democratie," aldus Gansa.

Verder liet TVLine weten dat acteur Rupert Friend terugkeert als Peter Quinn. "Ik hoop dat hij het leuk vindt om door een buisje te eten," grapte de acteur. Showrunner Gansa vertelde daarover: "Hoe Peter Quinns personage dit jaar gedramatiseerd wordt, gaat mensen verbazen, het wordt niet wat je denkt."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO's 'Westworld' in oktober van start
Series / Nieuws

HBO's 'Westworld' in oktober van start

Ein-de-lijk komt de serie er.

Het heeft even geduurd, maar HBO heeft dan eindelijk onthuld wanneer Westworld in première gaat. De serie, die eigenlijk al eerder dit jaar zou gaan draaien, werd wegens problemen met de scenario's uitgesteld. Nu is men er wel zeker van wanneer deze klaar zal zijn: in de herfst.

Een exacte datum is er niet, maar HBO geeft wel aan dat de serie in oktober zal beginnen. De serie krijgt tien afleveringen van elk een uur en moet een "duistere odyssee rond de opkomst van kunstmatige intelligentie en de evolutie van de zonde zijn." Het geheel speelt zich af op het "kruispunt van de nabije toekomst en een voorgesteld verleden en verkent een wereld waar in elke menselijke behoefte, hoe nobel of slecht ook, voorzien wordt."

De gigantische cast bestaat uit sterren als Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Anthony Hopkins en Jeffrey Wright. Hieronder kan je de aankondiging bekijken zoals HBO 'm op Twitter zette.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schurk Diamondback onthuld op setfoto's Marvels 'Luke Cage'
Series / Foto's

Schurk Diamondback onthuld op setfoto's Marvels 'Luke Cage'

Erik LaRay Harvey (Boardwalk Empire) speelt de rol van Cage's rivaal.

De opnames van Marvel-/Netflix-serie Luke Cage zijn momenteel volop in gang, en vandaag hebben we een aantal nieuwe setfoto's voor jullie die een nieuw personge onthullen: William Stryker, alias schurk Diamondback! De setfoto's lijken een gevecht te laten zien tussen Mike Colters titulaire held en Diamondback, die gespeeld wordt door Erik LaRay Harvey (Boardwalk Empire) in de serie. Je kunt de foto's hieronder bekijken.

Diamondback deelt zijn naam met een aantal andere Marvel-schurken, maar deze versie van het personage maakte zijn debuut in Luke Cage, Hero for Hire #1in 1972. Stryker is een jeugdvriend van Cage en zorgde ervoor dat Luke in de gevangenis belandde door een drugshandeltje op hem af te schuiven.

Naast Colter en Harvey zijn er in Luke Cage ook rollen weggelegd voor Simone Missick als Misty Knight, Frank Whaley als Rafael Scarfe, Mahershala Ali als Cottonmouth, Theo Rossi als Shades, Alfre Woodard als Mariah Dillard en Rosario Dawson als Claire Temple.

Alle afleveringen van Luke Cage's eerste seizoen worden op 30 september 2016 beschikbaar gesteld door Netflix.









Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DirecTV maakt serie gebaseerd op Stephen Kings 'Mr. Mercedes'
Series / Nieuws

DirecTV maakt serie gebaseerd op Stephen Kings 'Mr. Mercedes'

Brendan Gleeson en Anton Yelchin zullen de hoofdrollen spelen.

DirecTV en AT&T's Uverse, die samen eerder de MMA-serie Kingdom maakten, hebben het groene licht gegeven voor een tien-delige miniserie gebaseerd op Stephen Kings bestseller Mr. Mercedes uit 2014.

Brendan Gleeson en Anton Yelchin zijn ingehuurd om de hoofdrollen te spelen in de serie, die gaat over een gestoorde moordenaar/ijsboer genaamd Brady Hartsfield (Yelchin) die het gemunt heeft op een gepensioneerde rechercheur (Gleeson) en hem lastigvalt met een reeks vreemde brieven en e-mails. De ex-politieagent doet er op zijn beurt alles aan om de moordenaar te pakken te krijgen.

Boston Legal-bedenker David E. Kelly en Under the Dome-producent Jack Bender zullen Mr. Mercedes produceren. DirecTV zal de miniserie ergens in 2017 beschikbaar stellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarschijnlijk geen 3e seizoen 'True Detective'
Series / Nieuws

Waarschijnlijk geen 3e seizoen 'True Detective'

Na het slecht ontvangen tweede seizoen lijkt het voorbij.

Er komt waarschijnlijk geen derde seizoen van True Detective. De HBO-serie van Nic Pizzolatto werd na het eerste seizoen bijzonder gehypet en toen het tweede seizoen uitkwam, was dat een gigantische teleurstelling. Ondanks dat het seizoen van start ging met hogere kijkcijfers dan het eerste, eindigde men significant lager.

Nu is er het gerucht dat HBO in elk geval geen derde seizoen gaat maken met Pizzolatto. In november tekende de kabelaar een contract met hem tot 2018, waarin staat dat projecten waar Pizzolatto mee komt overwogen moeten worden. The Hollywood Reporter schrijft nu dat er waarschijnlijk een andere serie komt dan True Detective.

Toen het tweede seizoen uitkwam vertelde Pizzolatto nog hooguit drie seizoenen te willen maken van de serie. "Het is dubbel uitputtend, omdat ik elke aflevering schrijf. Ik kan me niet voorstellen dat ik dit meer dan drie jaar zou doen. Ik bedoel, ik zou graag een gewone tv-serie hebben. Met vaste sets, vaste acteurs en dan zou ik mensen kunnen vragen om hulp, en er niet zelf elke seconde te hoeven zijn."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen