search

Ons nieuws van woensdag 29 juni 2016

Blu-ray recensie: 'War & Peace'
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'War & Peace'

Een mooie uitgave, zowel qua uiterlijk als video & audio.

Cast: Paul Dano (Pierre Bezukhov), James Norton (Andrei Bolkonsky), Lily James (Natasha Rostova), Adrian Edmondson (Count Ilya Rostov), Aisling Loftus (Sonya Rostova) e.a. | Jaar: 2016 | Zender: BBC

Een zesdelige bewerking van het wereldberoemde meesterwerk Oorlog en Vrede van schrijver Tolstoj. De show werd gemaakt door de BBC en in december 2014 opgenomen. De uitzendingen begonnen een jaar later, in januari 2016.

Het is 1805 in het Rusland van de tsaren. De jonge Pierre, Natasha en Andrei behoren tot de welgestelde elite van Sint-Petersburg. Ondanks hun bevoorrechte positie branden ze van de ambitie om hun leven echt betekenis te geven. De zachtmoedige maar ook onhandige Pierre, de onwettige zoon van de rijkste man van Rusland, wil de wereld verbeteren. De charmante en galante Andrei zit vol frustraties over de oppervlakkigheid van zijn bestaan en heeft sterk behoefte aan een doel. En de mooie, vurige Natasha is op zoek naar ware liefde. De harde werkelijkheid is dat het leger van Napoleon steeds dichter bij de Russische grens komt. Gaandeweg ontstaat er een situatie waarin alle zekerheden van Pierre, Andrei en Natasha op losse schroeven komen te staan. Een nieuwe tijd, waarin de Russische samenleving op het punt staat voorgoed te veranderen. Toon minder

De serie ontving voornamelijk positieve recensies. Veel recensenten noemen het een van de mooiste televisieverfilmingen die er zijn. Met "prachtige visuals en een verhaal dat erg trouw is aan het bronmateriaal" is het een sterke verfilming van het werk van Tolstoj. Tegelijk is het "tempo wat minder geschikt voor de ongeduldige kijker" en de details zijn soms wat minderwaardig.



Blu-ray: War& Peace | Duur: 8x 45 minuten | Release: juni 2016 | Video: 16:9 | Audio: Engels DTS-HD Master Audio| Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Blu-ray | EAN: 8-717344-759274 | Met dank aan: Just Entertainment

De ietwat bekritiseerde details weerhouden Just Entertainment er niet van een prachtige Blu-ray uit te geven. De twee schijven zitten in een uitvouwbare hoes, met daar een slipcover omheen. Precies het type uitgave waar we van houden, vooral ook omdat er synopsissen voor alle afzonderlijke afleveringen zijn toegevoegd. Al met al is het qua uiterlijk een van de betere BBC-uitgaven.

Video en audio
Maar niet alleen ziet de Blu-ray er goed uit, de inhoud van de schijven is ook mooi. De serie heeft geen messcherpe beleden, maar ziet er alsnog goed uit. Kleuren van kostuums en de kleinere details zijn goed te zien en de manier waarop ze weergegeven worden past goed bij de keuzes van de makers. De beelden op deze uitgave zien er dus goed uit.

Ook de audio is goed, hoewel het dialoog soms niet zo goed te horen is. Omgevingsgeluiden komen mooier uit de boxen, vooral in bijvoorbeeld een veldslag. Dan horen we overal om ons heen geluiden. Er is geschreeuw, er is gegil, er klinken van alle kanten geweerschoten. Dat maakt de audio, ondanks dat het dialoog meer prioriteit had kunnen krijgen, ook van hoog niveau.

Toekomst
Er is geen nieuwe reeks gepland voor de BBC-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cheyenne Jackson keert terug naar American Horror Story
Series / Nieuws

Cheyenne Jackson keert terug naar American Horror Story

Derde personage uit AHS: Hotel maakt opwachting in deel 6.

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Eerder raakte reeds bekend dat Angela Bassett en ook Golden Globe winnares Lady Gaga terug te zien zullen zijn in het zesde deel van American Horror Story. Nu lijkt er nog een derde personage uit American Horror Story: Hotel zijn opwachting te maken in deel 6. Het betreft Cheyenne Jackson. Hij was in het vijfde seizoen te zien in de rol van hotel eigenaar Will Drake. Opmerkelijk detail, toen Jackson bekend maakte dat hij te zien zou zijn in het zesde deel van de reeks aan het magazine Out gaf hij ook meteen aan dat men reeds is begonnen met het filmen van het zesde deel.

Tot dusver is er verder nog opvallend weinig bekend over het zesde deel van de reeks. FX president John Landgraf lanceerde eerder wel reeds een kleine teaser. Hij gaf namelijk aan dat het zesde deel zich zal afspelen in de toekomst. Ondanks een toekomstige setting zal de kijker rekening moeten houden met "echoes of the past".

Wanneer we het zesde deel van American Horror Story kunnen verwachten is momenteel nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ellie Reed heeft rol te pakken in 'Girlboss'
Series / Nieuws

Ellie Reed heeft rol te pakken in 'Girlboss'

Actrice zal tegenover Britt Robertson te zien zijn in deze nieuwe Netflix- serie.

Eerder werd al bekend gemaakt, dat Tomorrowland- actrice Britt Robertson de hoofdrol gaat spelen in de nieuwe Netflix serie Girlboss. Nu is ook haar tegenspeelster bekend gemaakt, namelijk Ellie Reed.

De serie draait om de vrijgevochten Sophia, die erachter komt dat ze een passie heeft voor het verkopen van vintage kleding. Ze weet hier tegen alle verwachting in een succes van te maken. Reed gaat de rol van Annie spelen, de beste vriendin van hoofdpersonage Sophia. Annie is een wilde meid, die houdt van een feestje. Reed was eerder al te zien in de series Empire, 2 Broke Girls, Betrayal en Chicago P.D.

Het eerste seizoen van de komische serie zal uit 13 afleveringen van een half uur bestaan. Het zal worden gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nasty Gal oprichter Sophia Amoruso.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste poster 'American Horror Story' seizoen 6
Series / Nieuws

Eerste poster 'American Horror Story' seizoen 6

De poster roept meer vragen op, dan dat het antwoorden geeft.

De poster van American Horror Story: Hotel seizoen 6 is onthuld en kun je hier bekijken. De zes is veranderd in een soort vraagteken, maar er zit verder geen hint in de poster over het thema van dit seizoen.

Voor het vorige seizoen liet bedenker Ryan Murphy zijn hoofdrolspeelster Lady Gaga het thema onthullen. Er wordt gedacht, dat hij verdere details nog niet naar buiten brengt tot er is aangekondigd wie zijn hoofdpersonage dit komende seizoen zal spelen.

Elk seizoen van American Horror Story draait om andere personages en speelt zich af op nieuwe locaties. Het eerste seizoen had 'ontrouw' als thema, en draaide om een gezin dat verhuisde naar een spookhuis. Het tweede seizoen speelde zich af in een gekkenhuis, het derde seizoen ging om 'onderdrukking van minderheden', het vierde seizoen speelde zich af binnen een circusgemeenschap en het vijfde in een hotel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunners over toekomst 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Showrunners over toekomst 'Game of Thrones'

Wat gaat seizoen zeven ons brengen en hoeveel afleveringen hebben we nog te gaan?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Afgelopen zondag werd het zesde seizoen van HBO's Game of Thrones afgerond. Toch is het verre van te vroeg om vooruit te blikken naar het zevende seizoen. Showrunners David Benioff en D.B. Weiss gingen tegenover Deadline in op wat we mogen verwachten van de serie.

"Er is nog zoveel waar het volgende seizoen om kan draaien: bijvoorbeeld ontdekken wat er in dat hoofd van Cersei schuil gaat," aldus Weiss. "Wie is ze? Cersei heeft verschrikkelijke dingen gedaan in haar leven en kan een wreed mens zijn, maar wat haar enigszins sneu maakt is dat ze echt van haar kinderen hield. Nu die allemaal weg zijn, is het interessant om je af te vragen wie ze is zonder haar kinderen. Het antwoord op die vraag krijg je volgend seizoen. Er zit nog zoveel aan te komen."

Verder benadrukte Benioff dat er nog maar 13 uur komen. "We hebben het over nog twee seizoenen. Vanaf het begin hebben we het gehad over 70-75 uur en dat is waar we mee eindigen. Noem het voor dit moment 73. We proberen een coherent en samenhangend verhaal te vertellen met een begin, midden en eind. Zoals Dan gezegd heeft, weten we al enige tijd dat we erheen gaan. De laatste beelden van zondag bewijzen dat. Daenerys gaat eindelijk terug naar Westeros; Jon Snow is koning in het Noorden en Cersei zit op de IJzeren Troon. En we weten dat de Night King er klaar voor is. De stukken staan op het bord en sommige delen zijn er al van weggehaald. We gaan nu richting het eindspel."

De bedoeling is om in juli te beginnen met de opnames van seizoen 7.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer Baz Luhrmanns Netflix-serie 'The Get Down'
Series / Trailer

Nieuwe trailer Baz Luhrmanns Netflix-serie 'The Get Down'

Een serie over de muziekwereld in de jaren '70 en de grondleggers van de hiphop.



Netflix zet haar missie om elke paar weken met een nieuwe serie te komen gestaag voort, en laat dit vandaag wederom merken door een nieuwe trailer vrij te geven van Baz Luhrmanns The Get Down. De nieuwe serie gaat over de muziekwereld van de jaren '70 en laat zien hoe de indertijd nieuwe muziekstroming hiphop zich ontwikkelt.

In de trailer horen we een nieuwe plaat van hiphoplegende Nas, die ook dienst doet als 'creative consultant' van de serie. In tegenstelling tot andere Netflix Original-series worden op 12 augustus niet direct alle twaalf afleveringen van het eerste seizoen vrijgegeven, maar alleen de eerste zes. De overige afleveringen volgen op een nog onbekende datum.

De cast van The Get Down bestaat voornamelijk uit onbekende jonge acteurs, maar er zullen ook bekende gezichten te zien zijn, zoals Jimmy Smits, Giancarlo Esposito en Jaden Smith. De serie zal ietwat onder druk staan, want de soortgelijke muzikale serie Vinyl van HBO werd afgelopen week nog een tweede seizoen ontzegd na tegenvallende kijkcijfers.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen