search

Ons nieuws van woensdag 24 augustus 2016

Heeft The CW vervanger voor The Vampire Diaries gevonden?
Series / Nieuws

Heeft The CW vervanger voor The Vampire Diaries gevonden?

Het rekent op 'Lost Boys' om de leegte van The Vampire Diaries in te vullen.

Het is algemeen bekend dat The Vampire Diaries tijdens de hoogdagen van de serie het hart was van The CW. Nu de stadspoorten van Mystic Falls na het achtste seizoen zullen sluiten moest het netwerk op zoek naar een vervanger. Ondanks het feit dat de kijkcijfers van The Flash het inmiddels beter doen dan deze van The Vampire Diaries lijkt The CW toch niet helemaal klaar om vampieren vaarwel te zeggen.

The CW heeft namelijk bekend gemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met betrekking tot een reboot van de film 'Lost Boys' uit 1987. Het gaat hiervoor samenwerken met de maker achter de series Veronica Mars en iZombie Rob Thomas. Het eerste seizoen van de serie zou zich afspelen tijdens de zomer van 1967 in San Francisco. Deze zomer stond ook wel bekend als de 'Summer of Love'.

Tijdens elk seizoen van de reeks zouden de mensen evenals de setting veranderen, alleen de vampieren onder de vorm van de Lost Boys blijven dezelfde. Wat denken jullie, wordt Lost Boys een waardige vervanger voor The Vampire Diaries of zal ze zomaar nog beter doen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon maakt tv-versie van Scorsese's 'The Departed'...
Series / Nieuws

Amazon maakt tv-versie van Scorsese's 'The Departed'...

Het verhaal speelt zich deze keer niet af in Boston, maar in Chicago.

Warner Bros. TB, Vertigo Entertainment, Initial Entertainment Group en Plan B Entertainment werken samen aan een 'tv-reboot' van Martin Scorsese's Oscar-winnende misdaadfilm The Departed uit 2006. Amazon Studios zal de serie uiteindelijk aanbieden via hun streaming service.

Het scenario van de serie werd geschreven door Detroit 1-8-7-bedenker Jason Richman en geeft een nieuwe twist aan het dubbel-undercover aspect van Scorsese's film over de Ierse maffia in Boston en de Hongkong-setting van Infernal Affairs, waar The Departed op zijn beurt weer op gebaseerd was. De setting is deze keer het hedendaagse Chicago, waar een jonge agent moet infiltreren in een genadeloze Latino-bende. Deze bende laat tegelijkertijd een van zijn mannen infiltreren bij de politie van Chicago.

The Departed zal geproduceerd worden door Jason Richman, Graham King, Roy Lee, Michael Connolly, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Sarah Esberg, Tripp Vinson, Doug Davison en Gianni Nunnari. Het is nog onbekend wanneer Amazon de serie beschikbaar zal stellen of wanneer de opnames beginnen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'House of Cards' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'House of Cards' seizoen 4

Wederom een erg mooie uitgave!

Cast: Kevin Spacey (Francis Underwood), Robin Wright (Claire Underwood), Kate Mara (Zoe Barnes), Corey Stoll (Congreslid Peter Russo), Michael Gill (President Walker) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: Netflix

In april 2015 liet Netflix weten dat het een vierde seizoen had besteld van House of Cards. Helemaal gesmeerd ging dat niet, want showrunner Beau Willimon vertrok na aankondiging van het vijfde seizoen. Dat is jammer, want Willimon zorgde voor een geweldig vierde seizoen.

Dit seizoen staat er meer in de waagschaal dan ooit. Frank wil opnieuw gekozen worden tot president van de Verenigde Staten, maar heeft een geduchte tegenstander in zijn echtgenote, Claire. De twee staan lijnrecht tegenover elkaar en dat is voor hen beide gevaarlijk.

Het seizoen is bovenal positief ontvangen. Vooral het feit dat men de rol van actrice Robin Wright flink uitgebreid heeft werd positief ontvangen. Daarnaast is het dramagehalte van de serie een stuk hoger en dat zorgt voor een spannend geheel, dat goed in elkaar zit. De show is overigens genomineerd voor 13 Emmy's, dit later dit jaar uitgereikt zullen worden.



Blu-ray: House of Cards seizoen 4 | Duur: 646 min. / 13 afleveringen | Release: juli 2016 | Video: 1080p (2.00:1) | Audio: Engels DTS-HD 5.1, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Frans, Engels, Nederlands Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-712609-606317 | Met dank aan: Sony Pictures

Net als de voorgaande seizoenen heeft House of Cards een mooie, maar ietwat opmerkelijke uitgave gekregen. De schijven worden namelijk prachtig gepresenteerd in een uitklapbare hoes, die van hoge kwaliteit materiaal gemaakt is en er mooi uit ziet met scherpe beelden van de hoofdpersonen. Maar de synopsissen worden weer uitzonderlijk vreemd gepresenteerd, met een blaadje dat met vier plakkertjes aan de achterkant van de hoes vast zit. Dat verdient nog altijd geen schoonheidsprijs, maar is eigenlijk het enige echte minpunt.

Niet alleen de manier waarop de synopsissen gepresenteerd worden, ook de afleveringen zijn uitzonderlijk. Uitzonderlijk mooi welteverstaan. Het geheel is erg gedetailleerd en ziet er prachtig uit in de hoogste resolutie. Wel dient opgemerkt te worden dat de kleuren er vrij bleek uit zien en niet heel echt lijken in sommige gevallen, maar dat is een bewuste keuze geweest van de makers.

De audio is verder ook goed: het geheel is gedetailleerd en vertoont geen gebreken. Dialoog komt altijd vanuit het centrum en krijgt de juiste focus. Verder klinkt ook muziek mooi, al krijgt het geen nadruk ten opzichte van achtergrondgeluiden.

Extra's
Er zitten geen extra's op deze uitgave. Dat is jammer, want het tweede en derde seizoen hadden dat wel.

Toekomst
In januari 2016 liet Netflix weten dat het een vijfde seizoen besteld had voor de serie. Dat zal na het vertrek van Beau Willimon na het maken van dit vierde seizoen, geleid worden door Melissa James Gibson en Frank Pugliese. De vijfde reeks is in januari te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Harry Potter'-acteur Rupert Grint speelt hoofdrol in tv-serie 'Snatch'
Series / Nieuws

'Harry Potter'-acteur Rupert Grint speelt hoofdrol in tv-serie 'Snatch'

Gebaseerd op de gelijknamige film van Guy Ritchie.

Crackle heeft besloten om het groene licht te geven voor een volledig eerste seizoen van Snatch, een tv-serie gebaseerd op Guy Ritchie's succesvolle cultfilm uit 2000. In de film werden de hoofdrollen gespeeld door acteurs zoals Jason Statham en Brad Pitt, maar in de serie gaan ze voor iets minder grote namen zoals Ruper Grint (Ron Weasley in de Harry Potter-films), Dougray Scott (Mission: Impossible 2) en Ed Westwick (J. Edgar).

De tv-versie van Snatch gaat over een groep criminele twintigers die op een vrachtwagen vol goud stuiten en zo beland raken in de wereld van de georganiseerde misdaad, die wemelt van de corrupte politieagenten, internationale gangsters en plaatselijk gespuis.

Grint zal de rol spelen van Charlie Cavendish, een chaotische, verwaande oplichter. Scott is Vic Hill, een oplichter die vanuit de gevangenis zijn zaakjes voortzet. Westwick neemt op zijn beurt de rol van nachtclubeigenaar Sonny Castillo voor zijn rekening.

Nick Renton (The Musketeers) zal de serie regisseren. De opnames van het tien afleveringen durende eerste seizoen gaan volgende week van start in Manchester. Snatch zal ergens in 2017 uitgezonden worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Thema's S7 en S8 'American Horror Story' geen geheim
Series / Nieuws

Thema's S7 en S8 'American Horror Story' geen geheim

En wat zijn de plannen voor die seizoenen (die nog niet niet besteld zijn)?

Er is redelijk wat kritiek op FX als het aankomt op de marketing van het zesde seizoen van American Horror Story. Dat komt vooral omdat het thema geheimgehouden wordt en dat irriteert sommige mensen. Bedenker Ryan Murphy zegt nu dat dit geen terugkerend fenomeen wordt. Daarnaast zullen de connecties tussen de uiteenlopende verhalen "exploderen" in het zevende en achtste seizoen.

"Ik sprak met John Landgraf en Dana Walden en de serie zit nu in het zesde seizoen en tot nu toe hebben we alles volgens het boekje gedaan," aldus Murphy. "In januari of februari kondig ik aan wat het thema is en daarna kondigen we de cast aan. We wilden dit jaar een andere ervaring bieden aan de fans. Maar dat betekent niet dat we dat ook in seizoen zeven of seizoen acht ook doen."

Gek genoeg zijn dat zevende en achtste seizoen nog niet besteld, maar volgens Murphy zullen die er wel komen. "Je zult zien dat de seizoenen vanaf nu samen gaan komen, en dat merk je echt straks. We hebben veel in de planning en dat zal je zien exploderen in seizoenen zeven en acht. We zijn nog niet officieel verlengd door John Landgraf, hij en ik praten daar namelijk pas aan het einde van het jaar over. Maar Jon heeft altijd gezegd, en ik ben het daar altijd mee eens geweest, dat deze serie kon zijn als The Twilight Zone en meerdere seizoenen zou kunnen lopen en een eigen mythologie hebben. Dus dat is hoe we het benaderen. En ik blijf het maken zolang als er ideeën zijn en we het momentum houden. Ik hou ervan om dit te maken."

Vanaf 14 september is de serie weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Defenders' van grote invloed op 'Daredevil' S3
Series / Nieuws

'The Defenders' van grote invloed op 'Daredevil' S3

Vooral op het karakter van Matt Murdock zelf.

We krijgen geen derde seizoen van Daredevil te zien voor 2018 en het gaat ook nog dik een jaar duren voordat The Defenders te bekijken is op Netflix, maar toch praat acteur Charlie Cox alvast over zijn rol als Matt Murdock. De acteur stelt dat zijn personage in het derde seizoen van Daredevil een veranderd man is.

"Hij kan het niet allemaal alleen af. En dat heeft eigenlijk vooral met teamwork te maken. Hij zal wat verantwoordelijkheden moeten afstaan. Dus de lessen die hij leert in The Defenders zullen een rol gaan spelen in seizoen drie," aldus Cox.

Mogelijk betekent het dat in het derde seizoen ook andere leden van de Defenders in het geplande derde seizoen te zien zijn. Zo zou Jessica Jones (Krysten Ritter) bijvoorbeeld een rol kunnen spelen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk een verschijning van Jon Bernthal als The Punisher. Wat zien jullie het liefst gebeuren?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.