search

Ons nieuws van vrijdag 9 september 2016

David Cronenberg speelt rol in Netflix-serie 'Alias Grace'
Series / Nieuws

David Cronenberg speelt rol in Netflix-serie 'Alias Grace'

De hoofdrollen in de Canadese productie worden gespeeld door Sarah Gadon en Anna Paquin.

Een tijd geleden werd al aangekondigd dat Sarah Polley de Netflix-miniserie Alias Grace zal maken, gebaseerd op een verhaal van Margaret Atwood. De cast van de serie wordt alsmaar groter, want vandaag werd bekend dat David Cronenberg (regisseur van films zoals The Fly en Eastern Promises), Edward Holcroft (Kingsman: The Secret Service), Kerr Logan, Rebecca Loddiard en Paul Gross te zien zullen zijn in Alias Grace.

Polley fungeert als showrunner van de serie, maar Mary Harron zal regisseren. Atwoods boek uit 1996 is gebaseer op het waargebeurde verhaal van Grace Marks (Sarah Gadon) en James McDermott, twee bedienden in het Canadese huishouden van Thomas Kinnear Gross) die beschuldigd werden van zijn moord en die van bediende Nancy Montgomery (Anna Paquin) in 1843.

De opnames van Alias Grace gaan komende week van start in de Canadese stad Toronto. Het resultaat zal ergens volgend jaar door Netflix beschikbaar worden gesteld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jessica Biel keert terug naar tv in 'The Sinner'
Series / Nieuws

Jessica Biel keert terug naar tv in 'The Sinner'

Alweer vijftien jaar geleden brak de actrice door met haar rol in de serie 7th Heaven.

Vijftien jaar na haar prominente rol in de serie 7th Heaven keert Jessica Biel terug naar de wereld van televisie. De actrice heeft namelijk getekend voor de hoofdrol in de misdaadserie The Sinner voor USA Network. Biel zal ook fungeren als uitvoerend producent van de serie, waar nu eerst een pilot-aflevering van wordt gemaakt.

The Sinner is gebaseerd op het gelijknamige boek van Petra Hammesfahr en gaat over een jonge moeder die in een enorme woedeaanval een gewelddadige daad uitvoert in het openbaar. Ze heeft echter geen idee waarom ze dit doet. Een onafhankelijke onderzoeker raakt geobsedeerd door de zaak en wil nu achterhalen wat de vrouw bezielde, wat leidt tot de onthulling van een aantal schokkende geheimen.

Derek Simonds (The Astronauts Wives Club) schreef de pilot, die geregisseerd zal worden door Antonio Campos (Simon Killer). Simonds en Campos zullen de serie ook produceren voor respectievelijk Ocean Film en Universal Cable Productions.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe clip Marvel/Netflix-serie 'Luke Cage'
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe clip Marvel/Netflix-serie 'Luke Cage'

Er valt niet te spotten met de held, gespeeld door Mike Colter.



Met nog pakweg drie weken te gaan tot de release, hebben Marvel en Netflix een nieuwe clip vrijgegeven van hun derde superheldenserie, Luke Cage. De beelden laten een heftige woordenwisseling zien tussen Luke en een aantal andere agressieve mannen. Het blijkt dat Luke niet bepaald met zich laat spotten.

Hij kan bijna niet beschadigd worden, zoveel maken de beelden wel duidelijk. Die superkracht heeft hij gekregen na een misgelopen experiment. Als hij in Harlem, New York City, een nieuw bestaan probeert op te bouwen, vindt Luke het echter al snel moeilijk om zich in de schaduwen te begeven. Hij besluit zijn krachten te gebruiken om zijn vrienden te beschermen en valt al snel op bij andere, minder vriendelijke partijen.

Vanaf 30 september te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onthullende nieuwe foto's HBO's 'Westworld'
Series / Foto's

Onthullende nieuwe foto's HBO's 'Westworld'

Anthony Hopkins heeft een wel heel enge muur...

Entertainment Weekly heeft vier nieuwe foto's vrijgegeven van dramaserie Westworld. Hieronder zie je de beelden voor de serie, die zich afspeelt in een futuristisch pretpark waar de boel mis gaat, compleet met omschrijvingen.

De eerste foto is een beeld van hoofdrolspeler Anthony Hopkins, die een personage met de naam Dr. Robert Ford speelt. Hij heeft een behoorlijk enge muur met hoofden op zijn muur en wordt omschreven als een kruising van Walt Disney met Dr. Frankenstein. "Hij wil een puur dystopia of utopia maken, maar realiseert zich dat hij het niet meer weet," aldus Hopkins.



Dan is er een beeld van Dolores, het personage van Evan Rachel Wood. Zij is een naïef meisje dat als "host" op het park werkt en zich realiseert dat niet alles is wat het lijkt. Wood vond het lastig de rol te spelen: "alles wat je doet moet iets betekenen".



Een ander beeld laat Dolores samen met de Man in Black (Ed Harris) zien. Hij is een twist op de moordlustige scherpschutter uit de filmversie uit de jaren zeventig en is een mens. Hij bezoekt het park zeer regelmatig, is sadistisch en is ergens naar op zoek. "Hij heeft vrij specifieke bedoelingen," aldus Harris.



Tot slot was er nog een beeld van Teddy Flood (James Marsden). Er is weinig bekend over zijn personage, omdat de producenten details graag geheim willen houden.



De serie is vanaf 2 oktober te zien op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindigt 'Supernatural' na 300 afleveringen?
Series / Nieuws

Eindigt 'Supernatural' na 300 afleveringen?

Dan zouden er nog een paar seizoenen komen.

Elf seizoenen duurt The CW's Supernatural als, en dus is het steeds meer de vraag hoe lang Sam (Jensen Ackles) en Dean (Jared Padalecki) nog nodig hebben om het kwaad voorgoed te verslaan. Het twaalfde seizoen is verder al besteld en op komst en nu melden de twee hoofdrolspelers tegenover Entertainment Weekly wanneer we mogelijk een einde mogen verwachten.

Mogelijk krijgt de serie 300 afleveringen. Dan zou het veertiende seizoen slechts dertien afleveringen hoeven tellen. "We hebben het erover gehad om te bepalen waar ons einde zou liggen," aldus producent Bob Singer. "Ik denk dat het slecht zou zijn voor de serie om gewoon te stoppen zonder finale. Ik weet niet wat dat wordt, maar we willen er graag een maken."

Driehonderd afleveringen zijn daarbij het belangrijkste streven. Dit zegt ook acteur Padalecki: "Ik denk dat Ackles en ik erg teleurgesteld zouden zijn als we de 300 niet zouden halen. Als we de 300 halen, denk ik dat Ackles en ik het misschien een mooi moment vinden om de rest vaarwel te zeggen. Maar we nemen het natuurlijk niet licht op, als we het zover schoppen."

Op 13 oktober gaat Supernatural van start met de uitzendingen van het twaalfde seizoen. Zo bezien zou 2018 of 2019 het laatste seizoen kunnen zijn…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.