search

Ons nieuws van donderdag 13 april 2017

Zesde seizoen voor Nashville aangekondigd
Series / Nieuws

Zesde seizoen voor Nashville aangekondigd

En Jeffrey Nordling is terug!

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

CMT heeft bekend gemaakt dat haar populaire serie Nashville een zesde seizoen krijgt. Het zesde seizoen zal goed zijn voor 16 extra afleveringen. Bovendien heeft het netwerk eveneens bekend gemaakt dat niemand minder dan Jeffrey Nordling zal terugkeren in de tweede helft van het vijfde seizoen.

Nordling zal de rol op zich nemen van Brad Maitland, een bijzonder succesvolle, charmante, maar wel egoïstische eigenaar van één van de meest succesvolle record labels in Nashville. Nordling was eerder ook te zien in andere bekende series als Desperate Housewives en 24.

Het zesde seizoen van Nashville zal vermoedelijk in première gaan ergens in het voorjaar van 2018. Op moment van schrijven dienen er nog elf afleveringen van het vijfde seizoen te worden uitgezonden. In de tweede helft van seizoen vijf krijgen we niet alleen Nordling als nieuw personage voorgeschoteld, ook Rachel Bilson en Kaitlin Doubleday maken hun opwachting.

"Nashville is onze belangrijkste serie. We zijn dan ook bijzonder blij om vast te kunnen stellen dat de fans van de reeks inmiddels zijn uitgegroeid tot vaste CMT kijkers"; aldus CMT president Brian Philips.

Ben jij een fan van de serie Nashville en kijk je al uit naar het zesde seizoen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste clip 'Orange is the New Black' toont seizoensopening
Series / Video/clip/featurette

Eerste clip 'Orange is the New Black' toont seizoensopening

Maar hoe het met die arme agent afloopt?



Het vierde seizoen van Netflix-serie Orange is the New Black eindigde met een knaller. De dames waren het met de plotselinge dood van Poussey zat en besloten in opstand te komen. Maar dat eindigde met een moment waarop Daya een geweer richt op C.O. Humphrey. Of ze schiet was niet zeker, maar Netflix heeft nu een nieuwe clip vrijgegeven waaruit blijkt dat dat wellicht zo kan zijn.

In bovenstaande video zien we dat Piper en Alex hun best doen om uit de buurt van de opstand te blijven, maar dat ze het daar nog wel eens moeilijk mee kunnen krijgen. Het vijfde seizoen, dat vanaf 9 juni te zien valt, speelt zich af over een kortere periode dan andere seizoenen.

"Een opstand, voortgedreven door de dood van Poussey, escaleert als de gevangenen controle over de gevangenis krijgen. Zodra ze wat macht proeven, breekt chaos uit in de hallen van Litchfield. Dit seizoen speelt zich in real time en gedurende drie dagen af, en zal de levens van de gevangenen voor altijd veranderen, nu ze vechten om vergiffenis, verlossing en respect."

Er zijn alvast twee nieuwe seizoenen besteld, zes en zeven, die naar het schijnt al deels opgenomen zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mark Gatiss ook in zevende seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Mark Gatiss ook in zevende seizoen 'Game of Thrones'

De Iron Bank of Braavos gaat weer een rol spelen.

Het zevende seizoen van HBO-serie Game of Thrones betreedt geheel nieuw terrein. De boeken van George R.R. Martin zijn 'op' en dus is het aan showrunners D.B. Weiss en David Benioff om de verdere richting van de serie te bepalen. Onderdeel daarvan blijkt een nieuwe verschijning van Iron Bank-hoofd Tycho Nestoris, die gespeeld wordt door Mark Gatiss.

Het personage van Gaitss verscheen tot nu toe pas in twee afleveringen, waarvan de meest recente in seizoen 5 aflevering The Dance of Dragons was. Daarmee is het verhaal van Tycho echter niet voorbij, want de acteur vertelde tegenover Express dit jaar in twee afleveringen te zien te zijn. En mogelijk zelfs in twee afleveringen in seizoen acht.

"Ja, ik deed het vorig jaar in Belfast. Ik kan niet meer dan dat vertellen, vooral omdat ik geen verdere informatie heb. Maar het was mooi om te maken. Wat ik zo leuk vind, is dat ik er geen belang in heb. Ik heb echt geen idee van de ins en outs. Mensen vragen me er van alles over, maar ik heb geen idee. Ik heb vier afleveringen gemaakt en er zijn er mogelijk nog twee. Het is een gigantische saga en ik heb geen idee en vind dat een fijn gevoel. Maar het was mooi om aan te werken. De laatste scène zit ik samen met - dat mag ik niet vertellen, want dat is een spoilers."

In de serie is Tycho vooral bezig geweest met Stannis Baratheon en de Tyrells, maar nog niet naar de Wall en Winterfell. Dat gebeurde in de boeken wel, dus wie weet gaat het personage daar in het zevende seizoen naartoe om Jon Snow (Kit Harington) bij te staan. Vanaf 16 juli weer te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superman terug voor seizoensfinale 'Supergirl'
Series / Nieuws

Superman terug voor seizoensfinale 'Supergirl'

Tyler Hoechlin helpt zijn inmiddels ook beroemde nichtje weer.

Het was al een verrassing dat Superman (Tyler Hoechlin) in The CW-serie Supergirl mocht verschijnen, maar fans kunnen nu hun hart ophalen. Het personage maakt nog eens zijn opwachting in de DC-serie. Dit werd onthuld door E! News.

Tyler Hoechlins Superman zal in de finale van het tweede seizoen verschijnen, waar hij eerder in de eerste afleveringen te zien was. Waarom hij precies naar National City moet komen is niet bekend, al zijn er genoeg mogelijkheden: de Daxamites maken er een rommel van daar en er is een Luthor die snode plannen heeft. Genoeg reden dus voor Sups om de oversteek te maken en zijn nichtje Kara (Melissa Benoist) bij te staan.

Eerder legden de showrunners van Supergirl uit dat DC hen toestemming had gegeven Superman in twee afleveringen te tonen. Toentertijd waren ze vrij stellig met hun opmerking dat er geen andere plannen waren met het personage, en wees producent Andrew Kreisberg erop dat de beslissing bij DC lag en niet bij hem. Daar heeft men dus de hand over het hart gehaald en toestemming gegeven voor nog een verschijning.

Overigens kwam er eerder ook al een Cyborg Superman naar Central City…

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.