search

Ons nieuws van dinsdag 25 juli 2017

Waarom 'The Defenders' maar 8 afleveringen heeft
Series / Nieuws

Waarom 'The Defenders' maar 8 afleveringen heeft

Het heeft niks met geld te maken. Maar waarmee dan wel?

De kortere lengte van The Defenders lijkt niets met geld te maken te hebben. Tegelijk zou het mogelijk komen omdat de vorige Marvel/Netflix-series bekritiseerd werden om de langzame vooruitgang van de plots. Jeph Loeb liet aan Collider weten dat het echt niet door de kosten komt.

"Het had niets te maken met de kosten, het zouden er altijd acht worden. Het had te maken met de beste manier waarop we het verhaal konden vertellen en dat het goed in elkaar paste zo. Als je de serie kijkt, heb je ook het gevoel dat je naar een eerste, tweede en derde akte kijkt. Je moet onthouden dat als je zoveel personages hebt, je hen moet dienen. Je wil het publiek er niet mee overladen en een goed en meeslepend verhaal kunnen vertellen. En kijk, als je klaar bent en zou willen dat het 13, niet 8, afleveringen waren geweest, dan is dat goed," aldus Loeb.

Ondertussen zijn de eerste recensies binnen en die laten zien dat in elk geval de eerste vier afleveringen wat langzaam van start gaan, maar dat het wel een hit is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee Doctors in promo Christmas Special 'Doctor Who'
Series / Video/clip/featurette

Twee Doctors in promo Christmas Special 'Doctor Who'

De BBC-hit keert met de kerst terug.

Peter Capaldi's Doctor Who staat er niet alleen voor in de trailer voor de Christmas Special van de BBC-serie. In deze eerste trailer zien we dat hij hulp krijgt van de allereerste Doctor in de geschiedenis van de serie: David Bradley, die de rol van William Hartnell overnam. Verder zien we beelden van Mark Gatiss als soldaat en dat Pearl Mackie terugkeert als Bill.

De aflevering vormt het afscheid van Capaldi's Doctor en zal ons Jodie Whitakers Doctor introduceren. Voor het eerst wordt de Doctor dus vrouwelijk, na meer dan vijftig jaar. Afgezien van het vaarwel van Capaldi, luidt de special ook het einde van Steven Moffats tijd als showrunner van de serie in. Straks neemt Chris Chibnall het van hem over achter het roer.

Twice Upon a Time, zoals de special gedoopt is, is met de kerst te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo 'Game of Thrones' S07E03
Series / Video/clip/featurette

Promo 'Game of Thrones' S07E03

Jon Snow en Dany samen?

Er is weer een promo vrijgegeven voor Game of Thrones. HBO liet beelden zien voor de derde aflevering van het zevende seizoen, die op 30 juli te zien is. Die draagt de titel The Queen's Justice.

In de aflevering houdt Daenerys (Emilia Clarke) hof. Cersei (Lena Headey) geeft een cadeau terug. Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) leert van zijn fouten. Meer dan dat heeft HBO niet vrijgegeven aan informatie over de nieuwe episode.

Game of Thrones doet het overigens ook goed bij piraten: de eerste aflevering alleen al zou 90 miljoen keer illegaal bekeken zijn. Dat bleek uit een analyse van TorrentFreak. HBO zal daar niet heel blij mee zijn, aangezien het veel meer kijkers naar zijn zender kon trekken.

The Queen's Justice is op 31 juli op HBO Movies & Series XL te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.