search

Ons nieuws van vrijdag 28 juli 2017

Jared Harris speelt hoofdrol in HBO-miniserie 'Chernobyl'
Series / Nieuws

Jared Harris speelt hoofdrol in HBO-miniserie 'Chernobyl'

Harris speelde eerder rollen in series als Fringe, The Crown en Mad Men.

Jared Harris (Fringe, Mad Men, The Crown) zal de hoofdrol van Soviet wetenschapper Valery Legasov spelen in de vijf-delige HBO- en Sky Television-miniserie Chernobyl.

Legasov werd door het Kremlin gekozen om de ramp die in april 1986 bij de kerncentrale in Oekraïne plaatsvond te onderzoeken. Het is een van de ergste rampen in de geschiedenis veroorzaakt door menselijke fouten.

De serie is gebaseerd op waargebeurde feiten en laat zien hoe de ramp heeft kunnen gebeuren en wat de nasleep ervan was. Craig Mazin (The Huntsman: Winter's War) schreef het script en Johan Renck (Breaking Bad) zal de serie regisseren. De opnames van Chernobyl gaan in het najaar van 2018 van start. Mazin, Caroline Strauss en Jane Featherstone doen dienst als uitvoerend producenten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scripts laatste seizoen 'Game of Thrones' af
Series / Nieuws

Scripts laatste seizoen 'Game of Thrones' af

En de spin-offs staan voorlopig op een laag pitje.

Game of Thrones bevindt zich middenin het zevende seizoen. Althans, maandag zien we de derde van zeven afleveringen. Duidelijk is tot nu toe dat de serie in rap tempo richting het einde gaat. Dat einde komt in een zes afleveringen tellend achtste seizoen, waarvan volgens The Wrap de scenario's nu af zijn. Ook is er nieuws over de spin-offs.

Tijdens de Television Critics Assosciation summer press tour vertelde HBO-baas Casey Bloys dat alle zes de scenario's binnen zijn. Het netwerk heeft echter nog niet besloten of de afleveringen in 2018 of 2019 te zien zijn. "Het is een groot seizoen. Dus ze kijken nu hoe lang ze nodig hebben om dit op te nemen," aldus Bloys.

Ook schrijft Deadline dat er nog volop gewerkt wordt aan de spin-offs. Maar die zullen nog wele ven op zich laten wachten. De prioriteit ligt bij Game of Thrones zelf en daarna wordt er echt werk gemaakt van spin-offs, waarvan er niet vijf, maar vier in de maak zijn. "Ik wil niets doen met een spin-off, of wat dan ook dat kan afleiden van het laatste seizoen," vertelde Bloys.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
S2 zet einde 'Stranger Things' al op
Series / Nieuws

S2 zet einde 'Stranger Things' al op

Maximaal vier tot vijf seizoenen komen er.

Het duurt nog een paar maanden voordat het tweede seizoen van Netflix-serie Stranger Things te zien is, maar de bedenkers van de serie denken al na over het einde. Dat lieten ze aan Collider weten tijdens de Comic-Con. Matt Duffer en Ross Duffer spraken daarover en lieten weten maximaal vier tot vijf seizoenen te willen maken.

"Ik denk dat het belangrijkste voor ons is om dit seizoen te beginnen de grondvesten te leggen voor het verhaal van de rest van de serie. Als het aankomt op het aantal seizoenen, zijn we nog niet zeker, maar ik weet dat Matt en ik het af willen maken," aldus Ross Duffer.

"Tegelijk willen we niet te lang blijven hangen. We willen het verhaal gewoon vertellen dat we in gedachten hadden en ermee stoppen. Hopelijk willen mensen dan nog veel meer, maar dat is hoe we het willen aanpakken. Als het aankomt op spin-offs, denk ik dat we nog niet zover zijn. Want voor ons draait het erom dit verhaal te vertellen."

Ze hebben hooguit vier tot vijf seizoenen in gedachten, maar weten pas definitief hoeveel seizoenen er nodig zijn om het verhaal te vertellen als ze het derde af hebben. De planning daarvan moet binnenkort al van start gaan. Het tweede seizoen is in oktober te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mahershala Ali inderdaad in S3 'True Detective'
Series / Nieuws

Mahershala Ali inderdaad in S3 'True Detective'

Er liggen vijf fantastische scenario's.

Het was al een gerucht, maar nu bevestigd: Mahershala Ali speelt een hoofdrol in het aankomende derde seizoen van HBO-serie True Detective. Wederom is Nic Pizzolatto de scenarioschrijver en naar het schijnt werkt hij samen met David Milch van Deadwood om ervoor te zorgen dat de show ditmaal wel aan de verwachtingen voldoet.

Het eerste seizoen van de anthologie serie was namelijk buitengewoon sterk, maar de tweede reeks - overigens niet gigantisch slecht - voldeed uiteindelijk niet aan de torenhoge verwachtingen. Het casten van Ali in de hoofdrol is in elk geval een eerste stap in de goede richting.

HBO-baas Casey Bloys liet al weten dat er "vijf fantastische scenario's" klaarliggen voor de komende reeks. "Het enig wat ik je zal vertellen, is dat ik erg, erg onder de indruk ben van wat ik gelezen heb. Ik wil het verhaal niet verklappen, want dat wordt echt fantastisch," aldus de HBO-baas, die in gesprek is met regisseurs.

Wanneer de derde reeks te zien zal zijn is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen