search

Ons nieuws van dinsdag 26 september 2017

Heath terug in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Heath terug in 'The Walking Dead'

Dan toch!

Gedurende het zevende seizoen van The Walking Dead verdween opeens het personage Heath, gespeeld door Corey Hawkins. Het geliefde personage verdween tijdens een scène met het personage Tara (Alanna Masterson) en van hem werd uiteindelijk alleen een mysterieuze keycard met de tekst PPP teruggevonden.

Het personage blijkt nu terug te keren in de zombieserie. Iets dat niet geheel vreemd is, aangezien het ook een belangrijk personage is in de comics. Showrunner Scott M. Gimple sprak met Entertainment Weekly over zijn eventuele terugkeer. Gimple gaf echter aan dat we hem niet snel hoeven terug te verwachten:

"Geen grote kans. Maar we hebben zeker nog niet het laatste gezien van Heath. Dat is zeker. En dat is wat ik kan zeggen. Ik wil de Heathies niet teleurstellen. Hij keert terug in de show. Hij zal zich weer bij The Walking Dead voegen," aldus Gimple op de vraag of Heath terugkeert in het achtste seizoen.

Het nieuwe seizoen start op 22 oktober, met de 100e aflevering die is geregisseerd door Greg Nicotero.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De series die in oktober op Netflix verschijnen
Series / Featured

De series die in oktober op Netflix verschijnen

Met o.a. Stranger Things, Suburra, Gomorra, Slasher en Star Trek: Discovery.

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in oktober, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

» Bekijk op Filmtotaal het overzicht met de komende films.




Nieuwe seizoenen




1 oktober: Hotel Beau Séjour (seizoen 1)
Een jonge vrouw wordt wakker en ontdekt dat ze net vermoord is. Ze wil weten wat er precies gebeurd is en krijgt de hulp van vijf mensen die haar kunnen zien, om uit te zoeken wat er zich afgespeeld heeft rond haar dood. Een interessant bovennatuurlijk mysterie.



1 oktober: Gomorra seizoen 2
De serie speelt zich af in het Italiaanse plaatsje Scampia en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano. Eerder al verscheen er een film, maar nu is er een tweede seizoen van de serie gebaseerd op diens werk. Centraal staat de lokale maffia onder leiding van Pietro Savastano, die op gewelddadige wijze leiding geeft aan zijn eigen maffiabende.



6 oktober: Suburra (seizoen 1)
De eerste Italiaanse Netflix Original. De serie zal in oktober te zien zijn en krijgt in totaal tien afleveringen. Het politieke drama draait om drie mannen die machts- en geldbelust zijn en vechten om een prominente plek in de arena van Rome. Verband is er ook met de kerk, politiek en georganiseerde criminaliteit.



13 oktober: Mindhunter (seizoen 1)
Twee FBI-agenten ondernemen en sinistere odyssee om te ontdekken hoe je seriemoordenaars op kan sporen. De serie onder meer geregisseerd door David Fincher en gebaseerd op het boek Mind Hunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit en gebaseerd op profiling binnen de Amerikaanse dienst.



17 oktober: Slasher: Gulty Party (seizoen 1)
Een jonge vrouw keert terug naar het kleine stadje waar haar ouders vermoord zijn, en ontdekt al snel dat de reeks moorden weer hervat is. En zoektocht naar de moordenaar begint. Op IMDb heeft de show een 6,6 gemiddeld en er komt al een tweede seizoen.



20 oktober: The Day I Met El Chapo: The Kate del Castillo Story (seizoen 1)
Netflix heeft al een original series vrijgegeven rond El Chapo, maar kijkt nu ook met documentaires naar de beroemde drugsbaron. Deze drie afleveringen laten zien hoe de beroemde actrice Kate del Castillo geïnterviewd werd door El Chapo.

27 oktober: Stranger Things (seizoen 2)
Eindelijk is de hitserie van vorig jaar terug. In het eerste seizoen leerden we vijf kinderen kennen, die samen het mysterie van de Demogorgon en het Upside Down probeerden op te lossen. Dit tweede seizoen moet meer horror brengen en monsters die de Demogorgon een watje maken.



30 oktober: Grimm (seizoen 5)
Dit 22 afleveringen tellende vijfde seizoen van de bovennatuurlijke NBC-serie komt in zijn geheel op Netflix te staan straks. Centraal staat de voortdurende zoektocht van Nick Burkhardt naar bovennatuurlijke wezens.




Wekelijks nieuwe afleveringen




Maandagen: Star Trek: Discovery (seizoen 1)
Eind september begonnen, in oktober elke maandag met een nieuwe aflevering te zien. Centraal staat de oorlog van Klingons met de Federation en de redenen daarachter. Dat verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Michael Burnham, First Officer op een sterrenschip.



Woensdagen: Ricky and Morty (seizoen 3)
Er komen nog twee afleveringen van de hitserie van Dan Harmon, waarvan de laatste op 11 oktober te zien zal zijn. Centraal staan de avonturen van wetenschapper en zijn niet al te slimme kleinzoon.



Donderdagen: Dynasty (seizoen 1)
Jarenlang was de beroemde serie te zien en in deze tijd van reboots is het dus niet heel vreemd dat die nu terugkeert. Wederom volgen we twee van de rijkste families van de Verenigde Staten in hun gevecht om geld. Vanaf 12 oktober is de serie te zien.



Donderdagen: Designated Survivor (seizoen 2)
Elke donderdag is er weer een nieuwe aflevering te zien van deze ABC-serie. Centraal staat Tom Kirkman, die na een terroristische aanslag op het Witte Huis de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Naarstig gaat hij op zoek naar de verantwoordelijken, maar al snel blijkt daar een groot mysterie achter schuil te gaan.



Vrijdagen: Riverdale (seizoen 2)
Vanaf 12 oktober is er elke vrijdag een nieuwe aflevering van Riverdale te zien. Archie en zijn maten moeten nog steeds proberen het leven van een tiener te navigeren en hebben daarbij te maken met bovennatuurlijke krachten. Krijgt overigens ook een spin-off rond Sabrina the Teenage Witch.




Kinderseries




6 oktober: Skylanders Academy (seizoen 2)
Het tweede seizoen komt in zijn geheel op Netflix te staan op 6 oktober. In de kinderserie volgen we de avonturen van Spyro, Eruptor, Stealth, Elf, Jet-Vac en Pop Fizz die door het grote universum reizen en dat beschermen tegen mensen met snode bedoelingen.



6 oktober: Word Party (seizoen 3)
Eveneens vanaf 6 oktober te zien: het derde seizoen van Word Party. De serie is erop gericht om kinderen te helpen praten en doet dat met behulp van vier dierenbabies.

13 oktober: Voltron: Legendary Defenders (seizoen 4)
Het vierde seizoen alweer, rond vier tieners - Keith, Lance, Hunk en Pidge, die samen de intergalactische strijd met King Zarkon aangaan. Zij moeten samenwerken in een poging de supersterke Voltron te besturen.



13 oktober: Super Monsters (seizoen 1)
De kinderen van 's werelds beroemdste monsters proberen iets van het leven te maken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Len Wiseman maakt (na de filmreeks) 'Underworld'-serie
Series / Nieuws

Len Wiseman maakt (na de filmreeks) 'Underworld'-serie

Na vijf films verplaatst de oorlog tussen vampiers en weerwolven zich nu naar de tv.

Underworld-regisseur Len Wiseman en zijn productiemaatschappij Sketch Films beginnen officieel met het ontwikkelen van een tv-serie gebaseerd op de bovennatuurlijke franchise over vampiers en weerwolven.

Wiseman, die het script schreef en de regie voerde van de eerste twee films en de andere drie delen produceerde, geeft aan dat de serie een stuk duisterder zal zijn dan de films:

"De serie zal behoorlijk afwijken van de films. Ik wil niet beweren dat de toon meer volwassenen is, maar het is een stuk minder stripboekachtig."

Wiseman, Tom Rosenberg, Gary Lucchesi en Eric Reid zullen dienst doen als uitvoerend producenten van de serie, en worden geholpen door de tv-afdeling van Sony.

De eerste Underworld-film werd in 2003 uitgebracht en de meest recente film kwam uit in december 2016. Alles bij elkaar waren de films goed voor een wereldwijde opbrengst van een half miljard dollar. Wiseman zal binnenkort de zesde Die Hard-film regisseren in navolging op zijn werk aan de vierde DIe Hard.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Film 'Community' lijkt er wel te komen
Series / Nieuws

Film 'Community' lijkt er wel te komen

Six season and a movie!!

Het is al een tijd geleden dat Community tot een einde kwam. En waar fans er mogelijk klaar mee zijn, is niet iedereen dat. Acteur Danny Pudi zegt nu dat de film er wat hem betreft nog gewoon komt. De serie, die bij NBC geannuleerd werd in zijn vijfde seizoen, kreeg van Yahoo nog een zesde reeks.

Daarmee was de serie van showrunner en bedenker Dan Harmon bijna bij zijn doel, namelijk het realiseren van het adagium Six seasons and a movie. Die kreet werd vaak geroepen in de serie en veel castleden hebben al laten weten graag terug te keren voor een film.

Tegenover Entertainment Weekly vertelde Pudi nu dus dat hij wel gelooft dat die film er komt: "Een film is het laatste deel. Ik geloof dat die er wel komt, daar heb ik vertrouwen in. Ik weet niet wanneer, maar denk dat we er wel gesprekken voer voeren. Ik denk dat er ook door het publiek over gepraat wordt. Ik denk dat er dus wel behoefte aan is. Maar ik weet niet wanneer het er komt, wellicht pas over tien jaar. Maar ik wil wel dat die er komt, zodat we weten waar iedereen straks eindigt."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Will ziet een monster op poster 'Stranger Things'
Series / Posters

Will ziet een monster op poster 'Stranger Things'

Het tweede seizoen is er bijna!

Monsters! Die zien we op een nieuwe poster voor het tweede seizoen van Netflix-hit Stranger Things. Will (Noah Schnapp) staat hierop in een deuropening en ziet in de verte het monster waar hij alsmaar nachtmerries over heeft. Vermoedelijk worden die op een gegeven moment bewerkelijkt…

Een synopsis is er opvallend genoeg nog niet voor dit tweede seizoen. We weten dat Will ditmaal centraal staat en dat hij veranderd is. Hij zou nog visioenen hebben over het Upside Down en daar horen nachtmerries over gigantische monsters bij. Ook keert Eleven (Millie Bobby Brown) weer terug.

Verder zouden horrorelementen een grotere rol gaan spelen in dit seizoen en wordt het een vervolgseizoen dat enigszins moet doen denken aan de vervolgen die James Cameron in de jaren zeventig en tachtig maakte. Vanaf 27 oktober op Netflix te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Beruchte Karin Konoval terug in 'The X-Files'
Series / Nieuws

Beruchte Karin Konoval terug in 'The X-Files'

Waar kennen we haar ook alweer van?

Actrice Karin Konoval zal te zien zijn in het elfde seizoen van The X-Files. Zij speelde in 1996 in de aflevering Home een vrouw die gemuteerde kinderen voortbracht. Haar gezin van monsters was uniek in de serie en de aflevering dan ook nog altijd erg bekend.

Nu blijkt dus dat de actrice terugkeert, dit seizoen in meerdere rollen, volgens Entertainment Weekly. Dat baseert zich op bericht van showrunner Chris Carter, die het volgende liet weten: "Ondanks dat Karen Konoval haar rol niet als moeder-onder-het-bed uit de fanfavoriete aflevering Home speelt, keert ze wel terug in een vroege aflevering… voor meerdere rollen."

Natuurlijk keren ook David Duchovny en Gillian Anderson terug. Zij spelen wederom Fox Mulder en Dana Scully, die te maken hebben met bovennatuurlijke dreigingen en proberen daar een logische verklaring voor te vinden. Volgend jaar weer te zien!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.