search

Ons nieuws van donderdag 12 oktober 2017

Nieuwe 'Spawn'-animatieserie zeer waarschijnlijk
Series / Nieuws

Nieuwe 'Spawn'-animatieserie zeer waarschijnlijk

-In de jaren '90 maakte HBO al eens een zeer goed ontvangen animatieserie rondom het personage.

Een van de meest iconische, maar toch ondergewaardeerde, animatieseries van de jaren'90 was HBO-productie Spawn. De Emmy-winnende serie kwam hetzelfde jaar uit als de mislukte live-action film en wist op alle vlakken te slagen waar de film de plank missloeg.

Spawn was ontzettend duister, gewelddadig, volwassen en vol atmosfeer en met name het eerste seizoen wordt nog steeds als uitstekend beschouwd. Keith David sprak de stem in van het titulaire personage in de serie. Nu, twintig jaar na dato en na aankondiging dat er een nieuwe Spawn-film komt, kunnen we melden dat er dus ook een nieuwe animatieserie moet komen.

Spawn-bedenker Todd McFarlane liet dit afgelopen weekend weten aan ScreenGeek tijdens de jaarlijkse New York Comic Con:

"Ik ga eerst zorgen dat de Spawn-film er komt en omdat we de rechten van tv en animatie nog steeds in bezit hebben, zullen we ook zorgen voor een nieuwe animatieserie. Ik wil daarnaast Keith David weten te strikken voor de film, al is het voor een enkel zinnetje."

De opnames van de langverwachte live-action reboot moeten in februari 2018 beginnen. Het is nog onbekend wanneer dit het geval is voor de beoogde animatieserie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple maakt peperdure tiendelige Spielberg-serie
Series / Nieuws

Apple maakt peperdure tiendelige Spielberg-serie

Met Bryan Fuller aan het roer.

Apple heeft een deal getekend om een peperdure televisieserie te maken. The Hollywood Reporter meldt dat de technologiereus heeft getekend voor de productie van een eerste, tien afleveringen tellend seizoen. Dat kost 5 miljoen dollar per aflevering en is een reboot van de Steven Spielberg-serie Amazing Stories.

De serie zou oorspronkelijk gemaakt worden bij NBC, waarbij Bryan Fuller samen met Patton Oswalt, Kumail Nanjiani, Emily Gordon en Jane Goldman aan de serie zou werken. Nu stelt NBC: "Het is fantastisch om weer samen te werken met onze collega's Zack [Van Amburg] en Jamie [Erlicht] in hun nieuwe positie bij Apple. We houden ervan om vooraan te staan bij Apple's investeringen in series en kunnen niets beters bedenken om dat te doen met Spielbergs geliefde Amazon Stories franchise en het genie van Bryan Fuller aan het roer."

De oorspronkelijke serie werd genomineerd voor twaalf Emmy's. De show heeft nog geen releasedatum.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mr. Mercedes' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

'Mr. Mercedes' krijgt tweede seizoen

De Stephen King-serie gaat verder.

Gisteren was in de Verenigde Staten de finale van Stephen King-serie Mr. Mercedes te zien. Het succes daarvan heeft ertoe geleid dat er een tweede seizoen besteld is door de zender AUDIENCE Network. De productie van de tien afleveringen van elk een uur zal in februari 2018 beginnen en de eerste aflevering moet later dat jaar te zien zijn.

"Ik ben blij en kijk ernaar uit," aldus showrunner David. E Kelley in een statement. "Stephen King, Dennis Lehane, Jack Bender, Brendan Gleeson… dit is een heel speciaal team." Dat vertelt ook Jack Bender in een statement:

"Mr. Mercedes is een verhaal van Stephen King over de monsters in zijn personages, in plaats van monsters van buitenaf. We hebben het grote geluk zo'n buitengewone cast te hebben, geleid door Brendan Gleeson en Harry Treadaway, die deze complexe, kleurrijke personages tot leven kunnen brengen," aldus Bender.

In het eerste seizoen zagen we hoe de moordenaar Brady Hartsfield de gepensioneerde politieagent Bill Hodges lastigviel me teen reeks brieven en e-mails, waarbij de ex-agent gedwongen werd een geheime kruistocht te ondernemen om voor rechtvaardigheid te zorgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vijfde seizoen 'Agents of SHIELD' trekt naar kosmische kant MCU
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'Agents of SHIELD' trekt naar kosmische kant MCU

En wordt een stuk verrassender, schijnt.

Het personage van Clark Gregg in het Marvel Cinematic Universe mag dan wel al een tijd geen rol meer spelen in de films, hij heeft wel al vijf seizoenen lang een eigen serie in de vorm van Agents of S.H.I.E.LD.. Waar de films allang de ruimte in zijn gedoken, is dat bij de serie nog niet zo. Maar daar komt verandering in.

"Ik ben opgegroeid met van die series - Star Trek, dat soort zaken," begon Gregg. "Ik zou niet willen zeggen dat het vijfde seizoen zo is, maar het bouwt wel meer een brug naar de sci-fi, naar het kosmische deel van het Marvel Cinematic Universe, op veel manieren die mensen zal verbazen."

Buitenaardse wezens zullen dan ook een belangrijke rol krijgen in het nieuwe seizoen. Zoiets vertelde Jeph Loeb, hoofd van de televisieafdeling van Marvel ook al. Daarmee hoopt men de serie ook leuker te maken om te volgen. "In voorgaande seizoenen wist het publiek wat er aan de hand was. Je wist bijvoorbeeld wie de Ghost Rider was, wat hij deed en daarna moest S.H.I.E.L.D. [alles over hem uitvogelen. Maar dit jaar gaan we iets heel anders doen: plotseling zijn ze in de ruimte. En moet het publiek dus tegelijk met het team alles leren begrijpen."

Vanaf 1 december is het vijfde seizoen te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.