search

Ons nieuws van dinsdag 17 oktober 2017

Turturro in tv-remake 'The Name of the Rose'
Series / Nieuws

Turturro in tv-remake 'The Name of the Rose'

Groots nieuw project.

En ook de klassieker The Name of the Rose wordt vertaald naar een tv-serie. Volgens Variety zijn de veteranen John Turturro en Rupert Everett en de jonge acteur Damien Hardung aangetrokken om de hoofdrollen te spelen in de tv-serie, uiteraard gebaseerd op het boek The Name of the Rose van Umberto Eco.

Turturro speelt de 14e eeuwse Franciscaanse monnik William of Baskerville die een reeks van gruwelijke moorden in een Benedictijnse abdij in Italië onderzoekt. Hardung wordt de Benedictijnse nieuweling Adso of Melk en Everett speelt de tegenstander, Inquisitor Bernard Gui.

Wild Bunch TV is de producerende partij en de Italiaanse regisseur Giacomo Battiato regisseert de achtdelige serie, met een budget van maar liefst $27 miljoen. De opnames staan al gepland om in januari aan te vangen in Rome.

In 1986 verscheen de stevige filmversie van regisseur Jean-Jacques Annaud. Toen waren er rollen voor Sean Connery, Christian Slater, F. Murray Abraham, Michael Lonsdale en Ron Perlman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eleven in The Upside Down in clip 'Stranger Things' seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

Eleven in The Upside Down in clip 'Stranger Things' seizoen 2

En ze ontsnapt.

Hieronder de eerste clip uit het tweede seizoen van Stranger Things. De beelden worden geintroduceerd door actrice Millie Bobby Brown. De clip werd vertoond tijdens Comic Con in Londen.



In de korte beelden zien we de grauwe wereld The Upside Down en hoe Eleven (Brown) een gat in de muur van The Upside Down ziet. Ze vecht zich er doorheen en ze komt weer terug in de echte wereld, de gang van de school Hawkins High.

Andere rollen zijn voor onder meer Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo en Caleb McLaughlin. Het tweede seizoen van Stranger Things volgt uiteraard op het succesvolle eerste seizoen, van de bedenkers Matt Duffer en Ross Duffer. Naar verwachting verschijnen er komende jaren nog voldoende seizoenen.

Stranger Things keert op 27 oktober terug op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste teaser Steven Soderberghs Netflix-serie 'Godless'
Series / Trailer

Eerste teaser Steven Soderberghs Netflix-serie 'Godless'

Jack O'Connell en Jeff Daniels spelen de hoofdrollen in de veelbelovende serie.

Netflix heeft vandaag de eerste teaser vrijgegeven voor Godless, de nieuwe western-dramaserie die geproduceerd wordt door Steven Soderbergh en in zijn volledigheid werd geschreven en geregisseerd door Out of Sight-scenarist Scott Frank. Het betreft een miniserie, dus slecht een enkel seizoen.

Jeff Daniels speelt in de serie de beruchte crimineel Frank Griffin die, samen met zijn bende schurken, er alles aan doet om wraak te nemen op zijn voormalige protege Roy Goode (Jack O'Connell). Roy houdt zich schuil bij de geharde weduwe Alice Fletcher (Michelle Dockery), die in een afgezonderd Mexicaans mijnwerkersdorpje woont dat door vrouwen wordt gerund. Wanneer bekend wordt dat Griffin hun kant op komt, werkt iedereen in het dorp samen om de moordlustige bende voor eens en altijd uit te schakelen.

Naast Daniels, Dockery en O'Connell zijn er in Godless ook rollen weggelegd voor Scoot McNairy, Sam Waterston en Kim Coates. Het betreft de eerste originele Netflix-miniserie. Alle afleveringen van Godless worden op 22 november a.s. beschikbaar gesteld door Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mindhunter' S2 richt zich (deels) op kindmoorden in Atlanta
Series / Nieuws

'Mindhunter' S2 richt zich (deels) op kindmoorden in Atlanta

Netflix heeft het groene licht voor een nieuw seizoen al gegeven.

De door David Fincher geproduceerde Netflix-serie Mindhunter werd afgelopen week pas beschikbaar gesteld door Netflix, maar kan nu al rekenen op een tweede seizoen. De serie werd kritisch uitstekend onthuld en wordt ook door kijkers behoorlijk lovend ontvangen. Jonathan Groff en Holt McCallany spelen in de serie twee FBI-agenten die gevangen seriemoordenaars interviewen om erachter te komen hoe zij denken en zo de zaken van de FBI vanuit een ander perspectief te kunnen benaderen.

Fincher liet Bllboard weten dat we in het volgende seizoen in elk geval een bekende moordzaak de revue zullen zien passeren:

"Volgend jaar bekijken we onder andere de kindermoorden van Atlanta, wat ook betekent dat we veel Afro-Amerikaanse muziek zullen horen, wat altijd een plus is. De muziek in de serie evolueert en moet ondersteunen wat er gebeurt in de serie, zodat elk seizoen zijn eigen karakter krijgt."

In de betreffende zaak werden 28 Afro-Amerikaanse kinderen, pubers en volwassen tussen 1979 en 1981 op brute wijze omgebracht in Atlanta. De dader werd uiteindelijk opgespoord door FBI-agent John E. Douglas, op wie Groffs personage Holden Ford is gebaseerd.

Fincher was hoofdverantwoordelijk voor de scenario's van het eerste seizoen en regisseerde vier afleveringen, maar het is onduidelijk of hij ook dusdanig betrokken is bij het tweede seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.