search

Ons nieuws van vrijdag 20 oktober 2017

Van Damme is terug in eerste trailer Amazon-serie 'Jean-Claude Van Johnson'
Series / Nieuws

Van Damme is terug in eerste trailer Amazon-serie 'Jean-Claude Van Johnson'

Van Damme speelt een iets andere versie van zichzelf die als spion aan de slag gaat.

Amazon Prime heeft de eerste volledige trailer vrijgegeven van het eerste seizoen van de komische spionage-serie Jean-Claude Van Johnson.

Jean-Claude Van Damme speelt in de serie zichzelf; een wereldwijde martial-arts ster die aan lager wal is geraakt. Hij werkte in het verleden echter ook als een dodelijke spion onder de noemer 'Johnson'.

Jaren nadat hij is gestopt met zijn tweede baan, wordt hij gedwongen om terug te keren naar het spionnenleven en moet hij het opnemen tegen zijn grootste vijand: een Bulgaars drugskartel.

Naast Van Damme zien we in de serie ook acteurs als Kat Foster, Moises Arias en Phylicia Rashad. Amazon stelt de serie vanaf 15 december 2017 beschikbaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'The Walking Dead' - Seizoen 7
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'The Walking Dead' - Seizoen 7

Op naar seizoen 8!!

Bedenker: Frank Darabont | Cast: Andrew Lincoln (Rick Grimes), Steven Yeun (Glenn Rhee), Chandler Riggs (Carl Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Norman Reedus (Daryl Dixon), Danai Gurira (Michonne), Melissa McBride (Carol Peletier), e.a. | Uitzending: 2010 - heden | Tv-zenders: AMC

Aankomende zondag gaat AMC verder weer met The Walking Dead, de zombieserie die dan alweer toe is aan het achtste seizoen. Maar hoe zat het met het zevende seizoen? Wie gingen er dood? Wie bleven er leven? En hoe zit het met al die verschillende groeperingen, en de slechterik Negan? Heb je tijd over, dan kun je nu seizoen 7 aanschaffen op Blu-ray, vol allerlei bonusmateriaal.

Entertainment One heeft het meest recente afgeronde seizoen uitgegeven in High Definition. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en synopsis.



Bij de start van seizoen 7 is meteen duidelijk wie de baas is. Negan maakt Rick op een gruwelijke en brute wijze duidelijk dat er geen andere optie is dan zich over te geven. Rick en de groep zullen worden getest op manieren die we nog nooit hebben gezien. Ze bereiden zich heimelijk voor om Negan voor eens en altijd uit te schakelen maar het lijkt een onmogelijke opgave om het tegen Negan en zijn leger op te nemen.



Titel: The Walking Dead - Seizoen 7 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Speelduur: 16 x ca. 41 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, Frans DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8713045249045 | Release: oktober 2017 | Met dank aan: Entertainment One

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het seizoen 7 van The Walking Dead zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray stackcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. Achter op de hoes staan de extra's vermeld, maar in de hoes jammer genoeg geen details over de content van de discs.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is wisselend te noemen. Op passende afstand ziet het beeld er voldoende scherp uit, maar als je iets beter naar het scherm kijkt, dan valt het op dat er een enorme laag ruis over het beeld ligt. En dat is toch wel jammer, aangezien de serie daar op tv minder last van heeft; sowieso de trailers. De scherpte lijkt verder relatief sterk, al wordt deze gestoord door de ruis. De kleuren zijn verder te dof. Over een pakkende transfer kan dus helaas niet gesproken worden. De DTS-HD 5.1 track doet verder prima zijn werk, al ligt de focus op dialoog en de muziek is doorgaans belangrijker dan surround effects.

Bonus
De zes schijven van deze The Walking Dead-uitgave bevatten twee uur aan extra's, met vooral de nodige featurettes. De meest opvallende zijn Inside The Walking Dead en The Making of The Walking Dead. Beide verzamelextra's bestaan uit zestien korte featurettes over de afzonderlijke afleveringen; "Inside" is een recap met interviews en de "Making Of" geeft kort een blik achter de schermen, ook weer met interviews. En dan zijn er ook veel losse featurettes over specifieke onderwerpen, zoals de overleden personages, de sets, het verhaallijn, de walkers, de vrouwen in de serie en de schrijvers van TWD.

Nog jaren zoet met The Walking Dead!
Ondanks dat de kijkcijfers van het zevende seizoen behoorlijk inkakte, bleven deze gemiddeld per episode ruimschoots boven de 10 miljoen kijkers. De daling heeft waarschijnlijk vooral te maken met een duidelijk minder ontvangst, en mogelijk raken mensen ook een beetje TWD-moe. Voor het aankomende seizoen wordt veel actie beloofd en de personages zouden vooral hun eigen - onverwachte - pad kiezen. Hoe dit uitpakt zie je vanaf zondag. Hieronder beelden uit het zevende seizoen:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Knalharde trailer 'The Punisher'!
Series / Trailer

Knalharde trailer 'The Punisher'!

Frank Castle gaat los.



Netflix heeft naast een nieuwe bikkelharde trailer ook de officiële verschijningsdatum prijsgegeven voor hun eerstvolgende Marvel-serie, The Punisher. In de serie zien we Jon Bernthal opnieuw als de nietsontziende antiheld.

In de nieuwe trailer, vol nieuwe beelden, zien we een voorproefje op hoe Frank Castle wraak neemt op de moordenaars van zijn vrouw en kinderen. Daarna ontdekt hij een samenzwering die veel verdergaat dan de standaard onderwereld in New York. The Punisher doet vervolgens waar hij goed in is.

De verschijningsdatum voor The Punisher is vastgezet op 17 november aanstaande. Dit is ergens een opvallende datum, aangezien op die dag ook de DC-superheldenfilm Justice League in première gaat in de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen, en vermoedelijk nog meer landen.

Hieronder zie je ook nog een nieuw affiche voor de zevende Marvel/Netflix-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nielsen maakt methode om Netflix-kijkcijfers te meten
Series / Nieuws

Nielsen maakt methode om Netflix-kijkcijfers te meten

Hoevaak werd The Defenders gekeken?

Kijkcijfers maakt Netflix niet bekend. Maar dat weerhoudt andere bedrijven er niet van te proberen die te achterhalen. Zo stelt The Nielsen Company - dat in de Verenigde Staten de afgelopen decennia de standaard heeft gezet voor het meten van kijkcijfers - dat nu ook bij Netflix te kunnen doen.

Nielsen maakt gebruik van bepaalde technieken die lang gebruikt zijn voor kabelnetwerken om vast te stellen hoeveel mensen kijken naar Netflix-series en andere streamingdiensten. Op basis daarvan stelt het bedrijf dat de eerste aflevering van The Defenders in de eerste week 6,1 miljoen keer bekeken werd.

De cijfers zouden daarmee onthullen hoe mensen kijken ne hoeveel ze natuurlijk kijken. Zo onthult Nielsen welke series gebinged worden en hoe lang kijkers blijven kijken naar series waarvan complete seizoenen in één keer vrijgegeven worden. Verder stelt Nielsen overigens ook dat vooral kinderfilms het erg goed doen op Netflix.

Netflix wilde niet reageren: het vertoont geen advertenties en maakt zich dan ook geen zorgen om kijkcijfers. Als er maar genoeg abonnees zijn, is het bedrijf tevreden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Casey Affleck en Alfonso Cuarón ontwikkelen serie
Series / Nieuws

Casey Affleck en Alfonso Cuarón ontwikkelen serie

Een horrorserie...

Regisseur Alfonso Cuarón kennen we van films als Harry Potter and het Prisoner of Azkaban en Graviety. Nu gaat hij de samenwerking aan met acteur Casey Affleck en hoopt het duo een nieuwe dramaserie te kunnen ontwikkelen die leunt richting de horror. Naar het schijnt hebben meerdere televisienetwerken hun interesse geuit.

Deadline meldt dat de serie zou draaien om de oorsprong van een cultus. Meer details, waaronder een titel, ontbreken helaas nog. De serie wordt voorlopig ontwikkeld binnen Anonymous Content - dat ook Mr. Robot maakt, en wordt straks aangeboden aan onder meer premium kabelzenders en streamingkanalen.

Naar het schijnt zal Cuarón de serie schrijven, regisseren en produceren en is Affleck hoofdrolspeler en uitvoerend producent. Het zou dan zijn eerste vaste rol in een televisieseire worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Familie Steve Irwin terug op televisie
Series / Nieuws

Familie Steve Irwin terug op televisie

Met een nieuwe serie op Animal Planet.

Steve Irwin en zijn familie kennen we uit de jaren negentig, toen hij de serie The Crocodile Hunter maakte. Maar in 2006 kwam de Australiër om het leven bij een ongeluk met een pijlstaartrog. Sindsdien was dochter Bindi te zien in series, maar nu keert de hele familie terug op televisie.

Op haar Twitter-account maakte Bindi Irwin, samen met haar broer Robert en moeder Terri, bekend terug te keren op Animal Planet. In de video vertellen ze "fantastische nieuwe avonturen" te ondernemen en refereren ze nog kort naar The Crocodile Hunter. Wellicht dat ze zich nu vooral in gaan zetten op natuurbehoud, want daar hebben ze het in het openbaar vaak over.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.