search

Ons nieuws van woensdag 16 mei 2018

Vijfde seizoen is laatste voor 'The Last Ship'
Series / Nieuws

Vijfde seizoen is laatste voor 'The Last Ship'

Geheel onverwacht komt dit eigenlijk niet...

Geoffrey Ketels

Het verhaal van het TNT drama 'The Last Ship' is definitief uit. Inmiddels werd namelijk bekend gemaakt dat het vijfde seizoen het laatste is. Geheel onverwachts komt dit nieuws uiteraard niet. Eerder was er reeds de nodige speculatie over het laatste seizoen van 'The Last Ship' vanwege een Instagram post die de wereld werd ingestuurd door Travis Van Winkle. Bovendien lijkt het er naar uit te zien dat TNT president Kevin Reilly schoon schip aan het maken is. Het schrappen van The Last Ship komt dan ook nadat eerder reeds bekend raakte dat ook 'The Librarians' en 'Major Crimes' geen vervolg meer zouden krijgen.

The Last Ship verscheen voor het eerst op het kleine scherm in 2014 met een cast die bestond uit Eric Dane, Adam Baldwin evenals Charles Parnell. Zij bevonden zich op het enige Amerikaanse marineschip welke een virale pandemie heeft overleefd die zomaar even 80 procent van de mensheid heeft uitgeroeid. Was jij een fan van de serie The Last Ship en ga je de reeks missen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO zendt veelbelovende 'Sharp Objects' met Amy Adams binnenkort uit
Series / Trailer

HBO zendt veelbelovende 'Sharp Objects' met Amy Adams binnenkort uit

En bekijk de trailer.

HBO heeft onthuld dat ze de serie Sharp Objects in juli laten debuteren. In de achtdelige miniserie heeft Amy Adams de hoofdrol en het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gone Girl-schrijver Gillian Flynn. Jean-Marc Vallee, bekend van het zeer succesvolle Big Little Lies is de regisseur.

In Sharp Objects speelt Adams een journalist die terugkeert naar haar woonplaats om verslag te doen over de moorden op twee jonge tienermeisjes. Ze probeert een psychologische puzzel uit haar verleden samen te stellen en daarbij merkt ze dat ze zich te veel identificeert met de jonge slachtoffers.

Andere rollen zijn voor Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Elizabeth Perkins, Matt Craven, Henry Czerny, Taylor John Smith, Sophia Lillis en Madison Davenport. Marti Noxon (UnREAL) is bij Sharp Objects de showrunner en een van de belangrijkste schrijvers. Check hieronder de eerder vrijgegeven trailer!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Agents of SHIELD' krijgt zesde seizoen!
Series / Nieuws

'Agents of SHIELD' krijgt zesde seizoen!

Maar wel een ingekort seizoen.

Het leek een gedane zaak, maar weer treft een wonder ABC-serie Agents of SHIELD. ABC heeft volgens The Hollywood Reporter besloten om de serie een zesde seizoen te gunnen. Dat is korter dan de vorige reeksen, die 22 afleveringen per stuk telden. Het zesde seizoen krijgt dertien afleveringen en zal vermoedelijk de dramaserie tot een mooi einde brengen, al is dat nog niet zeker.

De dramaserie wordt prima, maar niet geweldig, bekeken. Gemiddeld zijn er zo'n vier miljoen Amerikanen die wekelijks afstemmen op de zender ABC, om te kijken naar de avonturen van Phil Coulson (Clark Gregg) en zijn maten.

Deze week beleeft de groep een bijzondere finale. Op 18 mei komt het vijfde seizoen namelijk tot een einde met de aflevering The End. Die heeft al een synopsis: "Coulsons leven of dood is de uitdaging waar het team zich voor bevindt; de verkeerde beslissing zal de vernietiging van Aarde tot gevolg hebben, in de spectaculaire seizoensfinale van Marvels Agents of SHIELD."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-serie 'Lost in Space' keert terug!
Series / Nieuws

Netflix-serie 'Lost in Space' keert terug!

Netflix laat een tweede seizoen maken.

Netflix heeft bekend gemaakt dat het een tweede seizoen van Lost in Space laat maken! De Original debuteerde dit jaar op de streamingdienst en was meteen een succes. Het leek daarom wachten op het moment dat men een nieuwe reeks van de sci-fi serie zou bestellen en dat is nu dus bekend!

Lost in Space is een remake van de klassieker uit de jaren zestig. De serie speelt zich dertig jaar in de toekomst af, waarin het koloniseren van de ruimte realiteit is. De familie Robinson heeft proeven moeten doen om zichzelf te bewijzen en is geselecteerd om een nieuw leven op te bouwen op een nieuwe en betere wereld. Maar de nieuwe kolonisten worden en route naar hun nieuwe thuiswereld abrupt uit koers geblazen en moeten zien te overleven in een heel andere omgeving, lichtjaren van hun oorspronkelijke bestemming.

Hoeveel afleveringen het tweede seizoen precies zal krijgen is nog niet bekend, maar vermoedelijk worden dat er net als in het geval van de eerste reeks tien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Cape Town' - De Zuid-Afrikaanse thriller
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Cape Town' - De Zuid-Afrikaanse thriller

Dit keer een niet-Scandinavische serie in de Lumière Crime Series-reeks.

Regie: Annette Reeker | Cast: Trond Espen Seim (Mat Joubert), Boris Kodjoe (Sanctus Snook, Arnold Vosloo (Robin van Rees), Marcin Dorocinski (Christian Coolidge), e.a. | Uitzending serie: 2016 | Tv-zenders: TVN

Lumière Crime Series is vooral bekend van de vele Scandinavische (succes)series, maar af en toe verschijnen er ook andere titels onder de noemer. Onlangs was er Cape Town. Deze Zuid-Afrikaanse / Duitse productie verscheen in 2016 en is gebaseerd op de beststeller 'Feniks' van Deon Meyer. Voor er een beeld geschoten kon worden, werd er eerst $6 miljoen opgehaald via privégeld, door Annette Reeker - ook de co-schrijver. De serie verscheen voor het eerst op de Poolse tv-zender TVN.

Onlangs gaf Lumière het debuutseizoen uit op Dvd. Hieronder eerst de trailer en synopsis en daarna de blik op de inhoud van de twee schijven.



In Cape Town blijkt dat Mat Joubert gold als de beste rechercheur van Kaapstad, geliefd bij de leiding omdat hij elke zaak oploste. Maar dat was een jaar geleden, voor zijn vrouw Lara werd vermoord bij een undercoveroperatie. Sindsdien zit Mat in een neerwaartse spiraal, geplaagd door vage herinneringen aan de moord en vol verwijten dat hij Laura niet wist te redden. Hij is uit vorm, een kettingroker met een cynische kijk op de wereld vol misdaad om hem heen. Maar de nieuwe leiding van het Zuid-Afrikaanse politiecorps eist van zijn personeel dat het fysiek en mentaal in topconditie is. Mat krijgt zes maanden om af te vallen, te stoppen met roken en weer in vorm te raken. Bovendien moet hij in therapie. Die blijkt te helpen. Dr. Nortier is met zijn kalme persoonlijkheid en doorzettingsvermogen een belangrijke factor bij Mats herstel.



Uitgave: Cape Town | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 6 x ca. 45 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5407003481211 | Release: april 2018 | Met dank aan: Lumière Crime Series

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van de vermoedelijke miniserie van Cape Town zitten vastgeklikt in een dikke dvd-stackcase. In de hoes verder geen details over de afzonderlijke afleveringen. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid
Op beide schijven staan drie afleveringen en via een hoofdmenu zijn deze te benaderen. Via een beeldvullende weergave wordt Cape Town harde / stevige / bloederige beelden niet mijdt. In Standard Definition pakken deze doorgaan redelijk tot netjes uit. De kleur is sterk met een mooi detailbehoud in de vele donkere beelden. De scherpte helpt daar ook bij en dat maakt van deze Lumière uitgave een bovengemiddeld product. Er is een Dolby Digital 5.1 geluidstrack en dat zorgt voor een moderne geluidservaring, al is duidelijk dat de nadruk meer op het nette beeld heeft gelegen dat ook een fraaie surround-ervaring.

Bonusmateriaal
Doorgaans houden de uitgaven van Lumière Crime Series het bij enkel de afzonderlijke afleveringen. Dat is nu ook het geval, al zijn er wel promo's voor andere Lumière uitgaven. Ook online valt er weinig diepgaands te vinden.

Vervolg?
Over een tweede seizoen / vervolg lijkt weinig bekend. Het lijkt er dus op dat het blijft bij deze zes afleveringen van Cape Town, met de acteurs Trond Espen Seim en Boris Kodjoe.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geen plannen voor nieuwe reeks 'X-Files'
Series / Nieuws

Geen plannen voor nieuwe reeks 'X-Files'

Het is voorbij voor Scully en Mulder.

Eerder dit jaar keerde The X-Files terug voor een elfde seizoen. Nu lijkt het erop dat er geen twaalfde volgt. Fox Television CEO en voorzitter Gary Newman verklaarde tijdens een persdag dat er "op dit moment geen plannen zijn om nog een seizoen te maken."

Daarmee lijkt het erop dat de show niet meer terugkeert en Chris Carter en David Duchovny na het vertrek van actrice Gillian Anderson ook geen X-Files meer mogen maken. Helemaal aan het vertrek van Anderson zal het niet liggen, al heeft het vertrek van de actrice die er sinds het begin bij is natuurlijk wel een grote invloed.

Tegelijk zien we ook dat het gemiddelde aantal kijkers flink daalde. Het tiende seizoen trok gemiddeld 9,5 miljoen Amerikanen naar zender Fox, het elfde maar 3,7 miljoen. Door het vertrek van bijna zeventig procent van de kijkers, was er weinig reden meer om zonder Anderson verder te willen gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen