search

Ons nieuws van donderdag 14 juni 2018

'Lord of the Rings' in 2021 te zien!
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' in 2021 te zien!

Amazon zet er vaart achter.

Heel langzaam druppelen er details naar buiten rond Lord of the Rings, de televisieserie waarvan Amazon hoopt dat het een Game of Thrones-achtige hit wordt die mensen massaal naar zijn streamingdienst lokt. In een interview met The Hollywood Reporter laat studiohoofd Jennifer Salke weten dat de serie er vermoedelijk in 2021 komt.

"De productie zal over twee jaar beginnen en de hoop is dat we in 2021 kunnen beginnen met uitzenden," begon Salke. "Maar er zijn ook mensen die hopen dat we al in 2020 kunnen beginnen met uitzenden."

Nieuws rond de serie is uiterst interessant. Amazon zou zo'n 1 miljard dollar in de serie steken, in de productie en de rechten op de franchise van schrijver J.R.R. Tolkien. Verder zou de serie draaien om personages die we al kennen, al is niet bekend welke personages dat zijn. Duidelijk is wel dat het de bedoeling is een overkoepelend verhaal te vertellen.

Momenteel voert Amazon gesprekken met "verschillende groepen schrijvers" voor de serie. De hoop is er zo snel mogelijk een "grootschalige, meeslepende serie van te maken die de best mogelijke is."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Dark Tower' nog altijd in de maak
Series / Nieuws

'The Dark Tower' nog altijd in de maak

De komende weken zal Amazon over de toekomst beslissen.

De televisieserie rond The Dark Tower van Stephen King is nog altijd in ontwikkeling bij Amazon. Dat laat het hoofd van Amazon Studios, Jennifer Salke, tijdens een interview met Deadline weten. Ze heeft nog geen scripts gelezen, maar het materiaal wordt nog altijd verfijnd en wellicht komt de serie er.

"Dat zijn scenario's die ik nog niet gekregen heb. Maar ik krijg ze, dat materiaal, in de komende weken te zien. Ze leven nog allemaal, echt helemaal zelfs," aldus Salke tijdens een gesprek met de site.

Mocht de serie er komen, dan is die vermoedelijk niet verbonden met de film die vorig jaar in de bioscopen verscheen. Die flopte aan de box office, en slaagde ook niet zo in de opzet om een filmuniversum rond het magnum opus van Stephen King op te bouwen. Die achtdelige boekenreeks volgt Roland Deschain op een reis door de wereld, op zoek naar een manier om te voorkomen dat alle werelden instorten. Centraal staat daarin de Donkere Toren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie 'Game of Thrones' prequels nog in ontwikkeling
Series / Nieuws

Drie 'Game of Thrones' prequels nog in ontwikkeling

Naast de pilot voor Jane Goldmans project wordt er nog gewerkt aan drie andere series.

Eén spin-off van Game of Thrones is natuurlijk niet genoeg voor HBO. Schrijver en bedenker van de franchise George R.R. Martin laat weten dat drie andere spin-offs nog in actieve ontwikkeling zijn. Daarmee heeft er één een pilot gekregen en is er eentje geannuleerd.

Volgens George R.R. Martin zou het goed kunnen dat dit jaar nog van een andere spin-off een pilot besteld wordt. 2019 zou dan nog meer pilots kunnen brengen, als daar reden toe is. "Zoals je weet, begonnen we met vier series, maar kwamen we uiteindelijk op vijf terecht. Ik kreeg nu te horen dat een van de series niet meer in de maak is en dat Jane's pilot dus gefilmd wordt. Maar de anderen zijn niet dood."

Er zijn nog drie prequels op Game of Thrones in ontwikkeling: "die spelen zich allemaal af in verschillende periodes, met andere personages en verhaallijnen." Martin laat weten dat er dus nog meerdere pilots kunnen komen. "We hebben dan ook een hele wereld en tienduizenden jaren aan geschiedenis om mee te spelen. Maar goed, het blijft televisie en niets is zeker."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen