search

Ons nieuws van zondag 29 juli 2018

'Altered Carbon' krijgt tweede seizoen en Anthony Mackie
Series / Nieuws

'Altered Carbon' krijgt tweede seizoen en Anthony Mackie

De sciencefictionserie keert terug.

Netflix heeft onthuld dat er een tweede seizoen komt voor Altered Carbon, van bedenker Laeta Kalogridis (Shutter Island, Alita: Battle Angel). Ook is bekend dat de hoofdrol wordt overgenomen door een andere acteur.

Het is Anthony Mackie (Avengers: Infinity War, Detroit) die te zien zal zijn als Takeshi Kovacs, in het eerste seizoen nog ingevuld door Joel Kinnaman (Suicide Squad, The Killing). In het volgende seizoen is het lichaam van Anthony Mackie dus het nieuwe huis van Kovacs.

De sciencefictionserie speelt zich honderden jaren in de toekomst af en het is de mens eindelijk gelukt: onsterfelijkheid is haalbaar. Niet langer is het hart het middelpunt van een mensenlichaam, maar een stack. Die stack, een soort digitale schijf die in je nek wordt geplaatst, overleeft ook wanneer het lichaam sterft en kan vervolgens in een nieuw lichaam geplaatst worden, een sleeve genoemd in de serie.

De serie is gebaseerd op de boeken van Richard K. Morgan. Het eerste seizoen staat uiteraard al even op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd review 'Black Mirror' S3 - Eindelijk op schijf
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Black Mirror' S3 - Eindelijk op schijf

De fraaie serie van Netflix met die gave losse afleveringen.

Bedenker: Nick Antosca | Cast: Bryce Dallas Howard, Alice Eve, Wyatt Russell, Hannah John-Kamen, Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Kelly Macdonald, Faye Marsay, Benedict Wong, e.a. | Jaar: 2011 - heden | Zender: Netflix

Het vijfde seizoen voor Black Mirror is ondertussen aangekondigd en in Nederland verscheen recent het derde seizoen op Dvd. De succesvolle serie van eerst Channel 4 en nu Netflix heeft de 'The Twilight Zone'-aanpak en vertelt iedere aflevering een nieuw verhaal, waardoor er ingezoomd kan worden op uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen. Sinds de serie een succes is doen er ook steeds grotere namen mee. In seizoen 3 zijn dat onder meer Bryce Dallas Howard, Alice Eve, Mackenzie Davis, Kelly Macdonald en Benedict Wong.

Just Entertainment zette seizoen 3 op twee Dvd-schijven. Hieronder een blik op de inhoud van de schijven, met als eerste een trailer en de synopsis.Elke aflevering van seizoen drie vertelt opnieuw een spannend, op zichzelf staand verhaal over een bepaald aspect van onze techno-paranoia. Brutaal, confronterend, en met de nodige zwarte humor. De serie speelt op een sluwe manier in op het ongemak dat we bijna allemaal voelen bij de wereld van nu. De moderne technologie heeft ons bestaan immers compleet veranderd. De flatscreen in ons huis, het beeldscherm op ons bureau, de smartphone in onze hand: het zijn allemaal 'zwarte spiegels' waarin we ons leven in de 21e eeuw voortdurend kunnen bekijken.Uitgave: Black Mirror - Seizoen 3 | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 45 minuten | Release: juli 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983968325 | Met dank aan: Just Entertainment

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het derde seizoen van Zuidas zitten verpakt in een standaard zwarte dvd-keepcase. Er is geen overzicht van de titels of korte synopsissen.

Beeld en geluid
Deze Dvd-uitgave van Just Entertainment ziet er top uit. De scherpte is opvallend goed en de standaard kartelvorming is nauwelijks aanwezig. Ook de kleuren doen fris en modern aan en samen met die prima scherpte mag deze een uitstekende Dvd-uitgave genoemd worden. En dan ook nog die mooie donkere scènes. Vooral de ondertiteling verraadt dat we te maken hebben met een Dvd-uitgave. De geluidstrack bij deze kwaliteitsserie is ook netjes, met prima muzikale ondersteuning en er wordt goed inzet op lichte surround effects. Netjes!

Extra's
Just Entertainment heeft geen extra's op de twee schijven gezet. Iedere schijf bevat drie afleveringen. Schijf één bevat "Nosedive", "Playtest" en "Shut Up and Dance" en via schijf twee kun je "San Junipero", "Men Against Fire" en "Hated in the Nation" bekijken.

Seizoen 4 al online; 5 in aantocht!
Zoals aangegeven is het vijfde seizoen al aangekondigd door Netflix. Dit seizoen verschijnt waarschijnlijk eind 2018 op de betaaldienst. Het vierde seizoen werd op 29 december 2017 geplaatst. Check hieronder de trailer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke series kan je vanaf deze week bingen?

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

De dames van Litchfield zijn ontgoocheld en zitten er helemaal doorheen. Ze moeten naar een nieuwe faciliteit, maar ditmaal een die maximaal beveiligd is. Ditmaal geen vriendelijke cipiers en vriendschappelijke gevangenen meer…Een kroniek van de heerschappij van Commodus, een keizer wiens tijd uiteindelijk het einde van de Romeinse Republiek inluidde.Een groep van dakloze huurmoordenaars is op zoek naar gerechtigheid. Ze villen hun menselijke doelwitten levend en leveren de getattoeerde huid af als bewijs van het vervulde contract.

Als een alleenstaande moeder uit haar huis gezet wordt, en haar van haar vervreemde vader overlijdt, ontdekken zij en haar tweede vrouw dat ze uit zijn testament gezet zijn. En dus besluiten ze zijn dood te verbergen.Een blik op het leven van de beruchte drugsbaron El Chapo, van zijn vroege dagen in de jaren tachtig, toen hij werkte voor het Guadalajara Cartel, tot zijn opkomst in de jaren negentig en zijn val in 2016.
Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

The Originals (2013) - S05E11
The 100 (2014) - S05E10
Explained (2018) - S01E12
Shooter (2016) - S03E06
The Break with Michelle Wolf (2018) - S01E10
Mr. Sunshine (2018) - S01E04Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Kinderserie
Cupcake en Dino: Tot Uw Dienst (2018 | 1 seizoen)
De Hopeloze Heks (2017 | 2 seizoenen)
Oggy and the Cockroaches (2012 | 2 seizoenen)


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.