search

Ons nieuws van dinsdag 28 augustus 2018

Premieredatum en eerste foto's Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'
Series / Foto's

Premieredatum en eerste foto's Netflix-serie 'The Haunting of Hill House'

Na de verfilmingen van Robert Wise uit 1963 en Jan de Bont uit 1999 giet Netflix Shirley Jacksons boek nu in serievorm.

Netflix heeft aangekondigd dat miniserie The Haunting of Hill House vanaf 12 oktober a.s. beschikbaar wordt gesteld. Het betreft een nieuwe verfilming van Shirley Jacksons gelijknamige boek uit 1959, een van de beroemdste gotische verhalen ooit geschreven.

Jacksons boek werd eerder al eens verfilmd onder de titel The Haunting door Robert Wise in 1963 (een klassieker in zijn genre) en door Jan de Bont in 1999 (een flop bij critici en publiek). De miniserie zal qua sfeer echter veel dichter bij het boek en de eerste verfilming liggen. Er wordt echter ook verwacht dat het verhaal op bepaalde vlakken anders zal zijn dan het bronmateriaal.

De regie van The Haunting of Hill House is in handen van Mike Flanagan, die eerder ook horrorfilm Hush en Stephen King-verfilming Gerald's Game maakte voor Netflix. De cast van de Netflix-serie bestaat uit namen als Carla Gugino, Timothy Hutton, Henry Thomas, Michiel Huisman, Annabeth Gish, Elizabeth Reaser, Kate Siegel en Lulu Wilson.











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De topseries die in september op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

De topseries die in september op Netflix verschijnen

Dit keer weer heel wat leuke titels!

Er komen heel wat nieuwe series op Netflix te staan de komende paar weken. In de preview voor de eerste helft van september, staan maar liefst dertien nieuwe titels. In dit overzicht zetten we de vijf meest interessante op een rij, gevolgd door de rest van het overzicht.


7 september: Iron Fist (seizoen 2)
Na een tegenvallend eerste seizoen, proberen Marvel en Netflix het met een nieuwe showrunner opnieuw. Ditmaal meer stunts die ook door hoofdrolspeler Finn Jones zijn uitgevoerd en een geheel dat wat coherenter moet worden. In tien afleveringen zien we de Iron Fist het ditmaal opnemen tegen een vijand met soortgelijke krachten.




1 september: Outlander (seizoen 3)
Nieuw seizoen over het leven van verpleegster Claire Randall, die in de achttiende eeuw beland en daar verliefd wordt op een Schotse soldaat. Het zorgt voor interessante wendingen en mooie settings, waarvan we maar geen genoeg kunnen krijgen.




7 september: Atypical (seizoen 2)
Alweer het tweede seizoen. Sam is een achttienjarige met autism, die vindt dat het tijd is om een vriendin te krijgen. Het is het begin van een reis waarin Sam probeert onafhankelijk te worden van zijn moeder, wat ook voor haar gevolgen heeft.




14 september: BoJack Horseman (seizoen 5)
Heerlijke original over BoJack Horseman. Hij is een paard en ooit de ster van de televisieserie Horsin Around. Maar nu klaagt hij over alles en draagt hij vooral kleurrijke truien. Om te compenseren voor 't feit dat zijn leven niets meer is.




14 september: American Vandal (seizoen 2)
Een satire dat draait om de nasleep van een uit de hand gelopen grap op de middelbare school. Zevenentwintig auto's werden daarbij beklad met penissen.



1 september
La Catedral del Mar (seizoen 1)

Once Upon a Time (seizoen 7)

The Good Witch (seizoen 4)

7 september
Cable Girls (seizoen 3)
First and Last (seizoen 1)
Stretch Armstrong & Fletch Fighters (seizoen 2)

14 september
Ingobernable (seizoen 2)

15 september
Three Wives One Husband (seizoen 1)



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix sluit meerjarige deal met Harlan Coben
Series / Nieuws

Netflix sluit meerjarige deal met Harlan Coben

Veertien boeken komen naar de streamingdienst.

Netflix heeft een meerjarige deal gesloten met schrijver Harlan Coben. De bedoeling is om verfilmingen van een boel van het materiaal van de zeer goed verkopende schrijver te maken. Er zullen niet alleen Engelstalige, maar ook anderstalige series gemaakt worden op basis van veertien van de dertig boeken die Coben schreef.

Coben al alle projecten produceren, nadat hij eerder al tweemaal aan boord van Netflix-projecten stapte. Enkel zijn boek Tell No One, de meest populaire die hij tot nu toe schreef, werd tot nu toe verfilmd als een Franse film van Guillaume Canet. Waarom het zo lang heeft moeten duren voordat een studio bovenop zijn andere werken sprong is moeilijk te verklaren.

De boeken van Coben verkochten samen meer dan 75 miljoen keer, waarmee het met zijn populariteit wel goed zit. Daar komt bij dat hij de eerste schrijver is die alle drie de prestigieuze mystery/thrillerprijzen won: de Edgar, Shamus en Anthony Award.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
William Shatner keert niet terug als Kirk
Series / Nieuws

William Shatner keert niet terug als Kirk

Althans, dat lijkt hem niet nodig.

Het was een gigantische aankondiging: Patrick Stewart kruipt weer in de huid van Jean-Luc Picard. Dat leidde tot speculatie: zou William Shatner ook terugkeren als Captain Kirk voor een eigen serie? Nou, nee.

De acteur vertelde tijdens een interview met de Toronto Sun daar geen trek in te hebben. "Op dit moment ben ik gelukkig met wat ik doe. Ik heb veel series aangeboden gekregen de afgelopen jaren. Maar ik heb ze niet gedaan, omdat het zoveel tijd kost. In dit stadium van mijn leven, is dat waardevoller dan al het andere wat ik heb."

Shatner was wel blij voor Stewart toen hij te horen kreeg een eigen serie te zullen krijgen. Tegelijk sluit hij niet uit terug te zullen keren als Kirk, "zeg immers nooit nooit". Maar de 87-jarige acteur vindt dat er heel wat nodig is om terug te keren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'True Detective' s3!
Series / Trailer

Eerste trailer 'True Detective' s3!

Vanaf januari 2019 te zien.

HBO heeft vandaag een teaser trailer vrijgegeven voor het derde seizoen van serie True Detective. Net als andere seizoenen, is er weer een nieuwe agent die gevolgd wordt. Ditmaal is het een personage gespeeld door Mahershala Ali, die we kennen van series als Luke Cage en films als Moonlight.

Dit nieuwe seizoen van de serie van Nic Pizzolatto is al lange tijd in de maak. Sterker nog: het is al dik drie jaar geleden sinds we het tweede seizoen konden zien. De reden achter al die vertraging ligt in de tegenvallende ontvangst van de tweede reeks. Die viel behoorlijk tegen; was niet goed gespeeld en had op creatief vlak weinig bij te dragen.

De hoop is dat deze nieuwe reeks, die in januari 2019 te zien zal zijn, de naam van de serie weer eer aan zal doen. Duidelijk is dat er meerdere tijden zijn waarin dit seizoen zich afspeelt en dat het weer lekker duister wordt.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.