search

Ons nieuws van woensdag 17 oktober 2018

Dvd review 'The Big Bang Theory' (S11) - Hierna nog één seizoen...
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'The Big Bang Theory' (S11) - Hierna nog één seizoen...

Na seizoen 12 sluit het #TBBT boek.

Bedenkers: Chuck Lorre | Bill Prady | Cast: Johnny Galecki (Leonard Hofstadter), Jim Parsons (Sheldon Cooper), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard Wolowitz), Kunal Nayyar (Raj Koothrappali), Melissa Rauch (Bernadette Rostenkowski-Wolowitz), e.a. | Uitzending serie: 2007 - heden | Tv-zenders: CBS

Met bijna 20 miljoen kijkende fans per aflevering is The Big Bang Theory al jaren één van de best bekeken series in de States. En het succes lijkt er ook niet minder op te worden. De sitcom met onder meer Johnny Galecki en Jim Parsons heeft ondertussen de 250 afleveringen gepasseerd en er is in 2017 zelfs een spin-off verschenen rond de jonge Sheldon. Maar aan alles komt een einde..

Warner Home Video bracht onlangs seizoen 11 uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de synopsis en trailer.



In het elfde seizoen zijn Leonard en Penny eindelijk getrouwd. Zelfs Sheldon heeft een vrouwelijke metgezel gevonden: de neurobioloog Amy Farrah Fowler, met wie hij eerder al een stap verder ging door haar ten huwelijk te vragen. In de tijd die ze niet met hun vriendinnen doorbrengen, spelen Leonard en Sheldon fantasy role-playing games met hun vrienden, waaronder collega-wetenschappers Rajesh Koothrappali, Howard Wolowitz en Howards vrouw, de microbioloog Bernadette, die zich nu aanpast aan het leven met hun dochtertje Halley.



Serie: The Big Bang Theory - Seizoen 11 | Aantal discs 2 x Dvd | Speelduur: 24 x 20 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888232453 | Release: september 2018 | Met dank aan: Warner Home Video

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van het elfde seizoen van The Big Bang Theory zitten verpakt in doorzichtige amaray Dvd keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de keepcase staat van alle afleveringen de titel en wat extra info.

Beeld en geluid
De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave blijkt helaas erg mager. Iedere schijf bevat naast de extra's ook twaalf afleveringen en dit is toch wel een beetje teveel. Het beeld is slechts beperkt scherp en eigenlijk alle standaard Dvd-gebreken zijn volop aanwezig, met blokvorming als meest storende factor. Kijken op een flink groot scherm zal de fan doen verlangen naar een HD-uitgave of -stream. Verder is dit niet de meest intensieve productie en is de lach belangrijker dan het beeld. De grappen worden door de speakers gestuurd door een Dolby Digital 5.1 track.

Extra's
De extra's bestaan op drie featurettes en zeven minuten durende blooper-video. De eerste featurette is 'The Maturation Imperative' en bekijkt het elfde seizoen en er wordt gesproken over hoe de personages meer volwassen zijn geworden. 'A BBT History of Time' is een ode aan Stephen Hawking die eerder dit jaar overleed en 'The Big Bang Theory: The Blueprint of Comedy' is een aardige blik achter de schermen.

Seizoen 12 rond TBBT af
In augustus werd duidelijk dat het twaalfde seizoen het definitief laatste seizoen wordt voor The Big Bang Theory. Eerder meldde hoofdrolspeler Jim Parsons dat hij de serie zou verlaten als er nog een dertiende seizoen zou volgen. De promo voor seizoen 12:


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS geeft 'FBI' een volledig seizoen!
Series / Nieuws

CBS geeft 'FBI' een volledig seizoen!

Daarmee komt de teller op 22 afleveringen te staan...

CBS heeft bekend gemaakt dat haar nieuwe serie genaamd 'FBI' met zekerheid een volledig seizoen zal krijgen. In totaal zal het eerste seizoen van deze reeks dan ook komen te bestaan uit 22 afleveringen. Dat er een volledig seizoen komt van deze serie mag misschien op het eerste zicht niet zo vreemd lijken, maar het moet gezegd dat er toch heel wat om te doen is geweest de voorbije dagen. Zo is de reeks nu reeds toe aan haar tweede showrunner. Dit zorgt er voor dat CBS wel erg veel vertrouwen moet hebben in dit project.

Oorspronkelijk moest FBI het stellen met een order van slechts 13 afleveringen. In de reeks volgen we FBI-agenten Maggie Bell (Missy Peregrym) en Omar Adom 'OA' Zidan (Zeeko Zaki) in hun strijd om de Amerikanen te beschermen tegen bijvoorbeeld terroristische dreigingen, georganiseerde misdaad en meer.

FBI is op moment van schrijven de best bekeken nieuwe serie van CBS met gemiddeld 13,6 miljoen kijkers. Wellicht dat het vooral deze aantrekkelijke kijkcijfers zijn die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat CBS er voor heeft gekozen om een compleet seizoen te gunnen aan haar nieuwe reeks. Benieuwd of ook de nieuwe showrunner zal weten te overtuigen!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Batman-prequel 'Pennyworth' vindt zijn hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Batman-prequel 'Pennyworth' vindt zijn hoofdrolspeler

Een jongere acteur is gecast als beroemd butler Alfred Pennyworth.

Epix werkt aan een dramaserie rond Alfred Pennyworth, de welbekende butler van Bruce Wayne, a.k.a. Batman. Niemand minder dan Jack Bannon is gecast als de jongere versie van de man die later butler wordt. Gotham-bedenker Bruno Heller mag samen met regisseur Danny Cannon laten zien hoe de beste man uiteindelijk butler werd.

Pennyworth volgt Alfred terwijl hij van een "jongensachtig knappe, vrolijke, charmante, slimme jonge man uit Londen" verandert in een Britse SAS-soldaat die aan de slag gaat voor een veiligheidsbedrijf met de op dat moment miljardair Thomas Wayne. Het personage wordt dus een echte militair, zoals we hem ook al zagen in Gotham.

Tegelijk is Bannons Penyworth iemand die "een manier zoekt om het feit dat hij niet langer de vriendelijke jongeman kan zijn die hij is, maar een koelbloedige, berekenende moordenaar moet worden." De opnames beginnen maandag 22 oktober en het eerste seizoen krijgt tien afleveringen van elk een uur.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze series worden van Netflix verwijderd (week 42)
Series / Nieuws

Deze series worden van Netflix verwijderd (week 42)

Maar één nieuwe titel deze week.

We hielden een beetje ons hart vast voor de komende weken op Netflix. Zouden er nog veel meer titels verdwijnen of zou het meevallen? Dat laatste blijkt het geval, alhoewel er een wel heel leuke serie is toegevoegd aan de verwijderlijst. Komische hit Ricky and Morty zal in zijn geheel verdwijnen.


26 oktober
Renters (2 seizoenen)
Poh & Co. (2 seizoenen)
Surveillance Oz (1 seizoen)
28 oktober
Rescue Mediums (1 seizoen)
Dealers: Put Your Money Where Your Mouth Is (1 seizoen)
31 oktober
Crisley Knows Best (2 seizoenen)
Big Dreams, Small Spaces (1 seizoen)
Mary Portas: Secret Shopper (1 seizoen)
How Safe is Your House (1 seizoen)
The Bridge (3 seizoenen)
Life's Too Short (1 seizoen)
Dicte (3 seizoenen)
Gomorra (2 seizoenen)
Ricky and Morty (3 seizoenen)
4 november
Al's Fish'n With Mates (1 seizoen)
Combat Countdown (1 seizoen)


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beeld van HBO's 'Watchmen'!!
Series / Foto's

Eerste beeld van HBO's 'Watchmen'!!

De opnames zijn in volle gang.

HBO heeft bekend gemaakt dat de opnames van Damon Lindelofs Watchmen inderdaad begonnen zijn. Om dat te vieren heeft de zender ook meteen een eerste foto van een nieuw personage onthuld. De serie dient als vervolg op de comics van Dave Gibbon en Alan Moore uit de jaren tachtig.

Watchmen speelt zich af in een hedendaagse versie van het universum. Dat betekent dat de meeste helden die aan het einde van de comics nog leefden ondertussen dood of met pensioen zullen zijn. Opvallend aan het beeld hieronder is dat het een politieagent met geel masker lijkt te zijn. Als commentaar heeft men erbij geschreven: Who watches the watchmen?, de welbekende spreuk.

Bekijk op instagram

De serie zal vermoedelijk net als de comics over de ethische implicaties van het zijn van een superheld gaan. Daar draaide de comic ook om. Een synopsis is er nog niet, al weten we dat de boel in 2019 te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekijk de nieuwe openingstitels 'Doctor Who'!
Series / Video/clip/featurette

Bekijk de nieuwe openingstitels 'Doctor Who'!

Een nieuwe Doctor, een nieuwe stijl!

Met een nieuwe Doctor, krijgt BBC-serie Doctor Who altijd ook een nieuwe opening. Nou, dat hebben we geweten, want Jodie Whittakers Doctor krijgt een totaal ander openingsthema. Ditmaal geen TARDIS, maar wel wat tijd en ruimte die door elkaar gaat lopen, alvorens het nieuwe logo in beeld verschijnt. Hieronder kan je de video bekijken:



Het elfde seizoen van de serie krijgt in totaal tien afleveringen, evenals een Christmas Special. De afleveringen zijn iets langer dan normaal en hebben meer op zichzelf staande verhalen. De serie heeft ditmaal Chris Chibnall als showrunner, die een heel eigen stem en stijl naar de hitserie brengt. Voor het eerst in jaren is er geen Dalek te zien in dit elfde seizoen.

Doctor Who is elke zondag op de BBC te zien. De seizoensfinale wordt op 6 december uitgezonden, de special op 25 december.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen