search

Ons nieuws van woensdag 24 oktober 2018

Netflix geeft 'Atypical' derde seizoen
Series / Nieuws

Netflix geeft 'Atypical' derde seizoen

Ze zal bestaan uit 10 gloednieuwe afleveringen...

Netflix heeft bekend gemaakt dat haar familiedrama 'Atypical' een derde seizoen zal krijgen. Het derde seizoen zal bestaan uit in totaal 10 afleveringen. De serie vertelt het verhaal van de autistische Sam (gespeeld door Keir Gilchrist) en zijn familie. De cast bestaat buiten Gilchrist ook uit Jennifer Jason Leigh, Michael Rapaport evenals Bridgette Lundy-Paine. De therapeute Julia wordt gespeeld door Amy Okuda.

Het tweede seizoen bouwt verder op de basis die werd gelegd door het eerste deel. Dit bovendien op een verrassend eerlijke manier. Meer dan waarschijnlijk zal ook het derde seizoen deze trend aanhouden. Wanneer het derde seizoen van Atypical precies te zien zal zijn is momenteel echter nog niet bekend. Het eerste seizoen ging in première in augustus vorig jaar. Het tweede seizoen volgde 13 maanden later.

Wil je graag het eerste en tweede seizoen van Atypical bekijken? Dat is geen enkel probleem! Beide seizoenen zijn namelijk momenteel op Netflix terug te vinden!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray review 'The Walking Dead' (S8) - één van de laatste seizoenen?
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review 'The Walking Dead' (S8) - één van de laatste seizoenen?

Ricks laatste volledige seizoen.

Bedenker: Frank Darabont | Cast: Andrew Lincoln (Rick Grimes), Chandler Riggs (Carl Grimes), Lauren Cohan (Maggie Greene), Norman Reedus (Daryl Dixon), Danai Gurira (Michonne), Melissa McBride (Carol Peletier), e.a. | Uitzending: 2010 - heden | Tv-zenders: AMC

Eerder deze maand debuteerde het negende seizoen van The Walking Dead. Dit seizoen moet niet alleen het roer omgooien gezien teruglopende kijkcijfers, ook laat dé held uit de zombieserie zich voor het laatst zien, in slechts alleen de eerste seizoenshelft. In seizoen 8 was Rick Grimes (Andrew Lincoln) uiteraard nog wel te zien, al moet hij wel een fikse tegenslag verwerken. Ook moeten hij en zijn groep zien te overleven in de wereld van Negan.

Entertainment One heeft het seizoen 8 uitgegeven in High Definition. Hieronder een blik op de uitgave, met als eerste de trailer en synopsis.



In seizoen 8 leven Rick Crimes en zijn groep nu al een lange tijd onder het brute regime van Negan en zijn troepen, waardoor zij weten hoe gewelddadig de wereld kan zijn. Samen met de Hilltop en het Koninkrijk, de Alexandriërs en zijn eigen groep overlevenden besluit Rick om terug te vechten. De Redders van Negan zijn met meer en beter uitgerust, maar Rick laat zich niet tegenhouden en vecht samen met de anderen voor een betere toekomst.



Titel: The Walking Dead - Seizoen 8 | Aantal discs 6 x Blu-ray | Speelduur: 16 x ca. 41 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8713045249762 | Release: oktober 2018 | Met dank aan: Entertainment One

De zes schijven van deze Blu-ray uitgave van het seizoen 8 van The Walking Dead zitten vastgeklikt in een iets dikkere Blu-ray stackcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. Achter op de hoes staan de extra's vermeld, maar in de hoes jammer genoeg geen details over de content van de discs. Wel een foto van Rick en Michonne.

Beeld en geluid
Het blijft toch jammer dat bepaalde High Def-uitgaven niet het maximale eruit halen. En dit blijkt vaak het geval bij de uitgaven van The Walking Dead. Wat betreft scherpte en kleur ziet het er ruim voldoende uit, maar er ligt een te dikke laag ruis over het beeld. Dit zorgt helaas voor een mindere weergave. Dit had waarschijnlijk wel beter gekund. Het is namelijk niet met opzet gedaan door de makers. Het geluid komt via een standaard DTS-HD 5.1 track op de kijker af. De track doet ruimtelijk en natuurlijk aan, al ligt de nadruk vaak op de doorlopende dialoog tussen de verschillende personages.

Bonus
Entertainment One heeft een mooie reeks extra's toegevoegd. Zo zijn er verschillende afleveringen met audiocommentaar en zijn bepaalde episodes verlengd. Ook zijn de Inside The Walking Dead video's toegevoegd. Daarnaast zijn er enkele featurettes, met The Making of The Walking Dead. Hierin wordt logischerwijs gekeken naar de realisatie van de serie. Ook is er de extra In Memoriam waarin wordt ingezoomd op de personages die dood gingen in seizoen 8. The Price of War kijkt naar de morele verschillen tussen de Rick, Negan en King Ezekiel.

Seizoen 9 al van start!
De ontvangst van het nieuwe seizoen is netjes. Rotten Tomatoes noteert op dit moment 98%, na tien reviews. Het achtste seizoen moest het nog doen met 66%, na 15 reviews. De aftrap op 7 oktober was wat betreft de kijkcijfers een regelrecht drama. Met 6,1 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers naar de debuutuitzending werd er zelfs onder het aantal gescoord van seizoen 2. Alleen het eerste seizoen noteerde minder kijkers, met 5,4 miljoen kijkers. Hieronder een promo voor seizoen 9:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steve Carell en Jennifer Aniston in nieuwe dramaserie van Apple
Series / Nieuws

Steve Carell en Jennifer Aniston in nieuwe dramaserie van Apple

Ook Reese Witherspoon zal in de serie van Michael Ellenberg (The Leftovers) te zien zijn.

The Hollywood Reporter heeft vandaag bekendgemaakt dat Steve Carell voor het eerst sinds NBC-serie The Office een hoofdrol zal spelen in een tv-serie. Ditmaal betreft het een (vooralsnog titelloze) dramaserie van Apple. De streamingdienst heeft nu al opdracht gegeven tot twee seizoenen, die elk uit tien afleveringen zullen bestaan. De serie is een creatie van Michael Ellenberg (The Leftovers) en gaat over mensen die ochtend talkshows in de Verenigde Staten maken. Carell speelt de rol van Mitch Kessler, een presentator van een ochtendshow die probeert relevant te blijven in een wereld die wordt gedomineerd door sociale media. Andere rollen in de serie zijn weggelegd voor Jennifer Aniston en Reese Witherspoon.

De 56-jarige Carell heeft zich sinds zijn vertrek bij The Office in 2011 voornamelijk gericht op dramatische rollen. We zagen hem de laatste jaren in o.a. Foxcatcher (waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg), Last Flag Flying en later dit jaar in Beautiful Boy naast Timothée Chalamet.

De serie van Apple betreft tevens de eerste keer dat we Aniston op tv zien sinds haar aandeel in comedy-serie Friends. Aniston stortte zich na het stoppen van Friends net als Carell op haar filmcarriere, maar was met name te zien in komische films als Horrible Bosses en Office Christmas party.

Het is nog onbekend wanneer Apple de serie klaar wil hebben om te streamen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix gunt 'Disenchantment' tweede seizoen
Series / Nieuws

Netflix gunt 'Disenchantment' tweede seizoen

De tweede helft van seizoen 1 moet nog te zien zijn!

Netflix bestelt een tweede seizoen van Disenchantment, de nieuwe animatieserie van Matt Groening. Hoofdpersoon is Abbi Jacobson, die de stel van Bean inspreekt. Zij is de grofgebekte, aan alcohol verslaafde prinses van Dreamland, die vooral interesse heeft in het heden en niet in de toekomst.

De serie werd positief ontvangen en eindigde in de eerste helft van het eerste seizoen met meer vragen dan antwoorden. Bean, haar demonische gids Luci en Elfo - een elf die gevangen en gemarteld was door Beans vader King Zog, trokken er samen op uit en vormden een band.

Volgend jaar krijgen we de tweede helft van de eerste reeks te zien, die net als de eerste tien afleveringen krijgt. Het tweede seizoen wordt ook in twee delen opgesplitst; een deel voor 2020 en een ander voor 2021. Een precieze premièredatum is er helaas nog niet.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mike Colter neemt afscheid van 'Luke Cage'
Series / Nieuws

Mike Colter neemt afscheid van 'Luke Cage'

Het is gedaan.

Mike Colter reageert op sociale media op de recente annulering van serie Luke Cage. Waar Finn Jones afscheid moest nemen van Iron Fist en de spreekwoordelijke deur openliet voor meer materiaal, lijkt Colter dat niet te doen. De kans op een spin-off rond de Heroes for Hire lijkt dan ook klein.

Colter schrijft op Twitter dat hij blij is met de kansen die hij gekregen heeft. Tegelijk benadrukt hij ook vooruit te willen en meer tijd aan zijn pasgeboren dochtertje te gaan besteden.


Luke Cage werd onverwacht geannuleerd. De Netflix-serie is uiterst populair, maar de relatie tussen Netflix en Disney is danig verzuurd. Dat bleek een verlenging in de weg te staan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog maar twee afleveringen met Rick in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Nog maar twee afleveringen met Rick in 'The Walking Dead'

Dan is het over en uit.

Twee afleveringen. Meer zijn er niet meer voor Andrew Lincolns Rick Grimes in AMC-serie The Walking Dead. Dan neemt het personage waar de serie mee begon afscheid. Daarmee is Rick eerder weg dan gedacht. Het nieuws werd vandaag bevestigd door AMC zelf.

Lincoln is straks dan ook als laatste te zien in de aflevering What Comes After. De aflevering is geschreven door Matthew Negrete en Scott Gimple en regisseur is Greg Nicotero. De synopsis laat zien dat het aan echte Rick-centrische aflevering wordt: hij wordt "gedwongen het verleden onder ogen te zien, terwijl hij worstelt de veiligheid van de gemeenschappen te waarborgen en de toekomst die hij en Carl voor ogen hadden te bewaren."

Dat AMC nu met dit nieuws komt, duidt erop dat men probeert meer kijkers te trekken. Ondanks dat de serie behoorlijk veranderd is dit negende seizoen, is de trend rond kijkcijfers niet veranderd; die blijven gestaag afnemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.