search

Ons nieuws van zondag 30 december 2018

Dvd review 'Sharp Objects' (S1) - Amy Adams in topvorm!
Series / Blu-ray Review

Dvd review 'Sharp Objects' (S1) - Amy Adams in topvorm!

Een nieuw succes na Big Little Lies.

Bedenkers: Marti Noxon | Cast: Amy Adams (Camille Preaker), Patricia Clarkson (Adora Crellin), Chris Messina (Detective Richard Willis), Eliza Scanlen (Amma Crellin), Matt Craven (Bill Vickery) e.a. | Uitzending serie: 2018 | Tv-release: HBO

HBO gaf de afgelopen jaren een aantal kleinere drama's uit, maar dan wel met grote namen. De bekendste is ongetwijfeld Big Little Lies met namen als Reese Witherspoon, Nicole Kidman en Shailene Woodley. Deze serie zou eigenlijk maar uit een enkel seizoen bestaan, maar het succes leidde tot een vervolg dat in 2019 verschijnt. Een vergelijkbare kleine dramaserie is Sharp Objects, ook gebaseerd op werk van Big Little Lies en Gone Girl-schrijver Gillian Flynn. Opnieuw boekte HBO een succes, dit keer met Amy Adams in de hoofdrol.

Warner Bros. bracht Sharp Objects onlangs uit op Dvd, inclusief bonusmateriaal. Hieronder een blik op de schijven, met als eerste de trailer.



In Sharp Objects draait het om een stadse journaliste die terugkeert naar het dorp waar ze is opgegroeid om de moord op twee tienermeisjes te verslaan. Camille is nog maar net terug van haar verblijf uit een psychiatrisch ziekenhuis, maar verslaggever Camille Preaker krijgt meteen een zorgwekkende opdracht: ze moet naar haar geboortedorp om verslag te doen van de moord op twee jonge meisjes. Camille kan zich goed inleven in de twee jonge slachtoffers - iets té goed. Om het verhaal te kunnen afmaken moet ze de psychologische puzzel van haar eigen verleden oplossen - en overleven.



Serie: Sharp Objects | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051889622239 | Release: december 2018 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De twee Dvd-schijven van deze uitgave van Sharp Objects zitten vastgeklikt in een doorzichtige amaray Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. In de binnenkant van de hoes helaas geen extra info over de titels / synopsissen van de afzonderlijke afleveringen, of het bonusmateriaal.

Beeld & geluid
Helaas heeft Warner Bros Home Entertainment Benelux besloten om Sharp Objects geen blu-ray uitgave te gegeven. Het blijft bij een Dvd-uitgave met vier afleveringen per schijf. Dit resulteert helaas in een te magere weergave. Sharp Objects is duidelijk een kwaliteitsserie die meer verdient. Voor de gemiddelde kijkers is het beeld waarschijnlijk prima te doen, maar de kleuren zijn te grauw en er zijn te veel standaard gebreken. Desondanks is het fijn dat Sharp Objects toch in Nederland op schijf verschijnt. Niet iedereen beschikt namelijk over Ziggo, de enige partij die HBO-series doorlopend aanbiedt.

Extra's
Er is op de tweede schijf plek voor slechts één featurette, namelijk 'Creating Wind Gap'. De ruim vijf minuten zoomen in op het fictieve plaatsje Wind Gap in de staat Missouri. Hier keert Camille terug.

Geen Sharp Objects seizoen 2
Terwijl Big Little Lies wel werd beloond met een tweede seizoen gaat dit niet gebeuren met Sharp Objects. Dit onthulde HBO president of programming Casey Bloys in juli 2018.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Titans' foto's: Batman en Krypto the Superdog!
Series / Foto's

'Titans' foto's: Batman en Krypto the Superdog!

Ambities zijn enorm bij DC Universe.

De DC-serie Titans trekt nogal de aandacht. De prima ontvangen eerste live action serie van DC Universe is namelijk bikkelhard en heeft ook enkele verrassingen. Daaronder vallen onder meer de komst van Batman en zelfs Krypto the Superdog!

Als eerste die hond. In de comics en andere DC-uitingen is Krypto the Superdog vaak de hond van Superman. De superhond was te zien na de aftiteling van de laatste aflevering van Titans. Ondanks dat dit een soort van spoiler zou kunnen zijn, geeft het eigenlijk vooral aan dat de ambities voor de series op DC Universe groot zijn! Het is dus meer een teaser naar wat er nog gaat komen, of je nou wel het eerste seizoen hebt gezien, of niet.



En hieronder zie je beelden van achter de schermen van de Batman in Titans, gespeeld door stuntman Alain Moussi. Daarna volgt een foto uit de serie rond Robin, Starfire, Beast Boy en Raven van DC Universe; vanaf 11 januari ook te zien op Netflix!


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ groot onderdeel van Marvel-plannen
Series / Nieuws

Disney+ groot onderdeel van Marvel-plannen

Flink wat meer materiaal. Dat kunnen we volgend jaar verwachten.

Heel lang duurt het niet meer, of Disney lanceert zijn eigen streamingdienst; Disney+ genaamd. Die zal een heleboel nieuwe content gaan bevatten, waaronder live-action series als The Mandalorian, Loki, Vision and the Scarlet Witch en Rocket Raccoon and Groot. Kortom: er komt heel veel materiaal, ook met een ogenschijnlijk heel sterke focus op Marvel.

Dat blijkt bewust te zijn. Marvel-baas Kevin Feige vertelt namelijk dat Disney+ een belangrijk onderdeel gaat zijn van de toekomstplannen van Marvel. De bedoeling is om daar veel meer verhalen te gaan vertellen.

"Disney+ inderdaad. Het wordt heel opwindend, want we kunnen terugkeren naar een boel personages die we hebben en meer verhalen rond hen vertellen," aldus Feige. Marvel kan maar drie films per jaar uitbrengen doordat Disney zo vol zit met zijn films, maar met Disney+ kan de boel veel groter worden en uitgebreid worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd
Series / Nieuws

De vijf topseries die Netflix deze week heeft toegevoegd

Het is niet veel, maar er zit wel wat moois tussen.

Netflix komt elke dag wel met nieuwe series, films en documentaires. Op Filmtotaal hebben we een compleet overzicht met nieuwe films in januari, op Serietotaal een overzicht met de nieuwe series die komende maand op het streamingkanaal verschijnen. Het gaat niet om alle series, maar om de grootste titels die Netflix zelf alvast bekend maakte.

De slimme eigenaar van een boekhandel vertrouwt op de kennis die hij via het internet van de vrouw van zijn dromen te weten komt, om haar verliefd op hem te laten worden.



Dieren vallen overal op de wereld mensen aan. Waarom is niet duidelijk. Het is aan een wetenschapper en een groep mensen om te achterhalen wat er ineens gebeurt.



Danny Konfino is politieagent die werkt voor een klein bureau. Hij is een opgewonden standje, waardoor hij vaak in de problemen komt, maar hij heeft het beste met iedereen voor.

Alexa en Katie zijn al hun hele leven beste vrienden. Ze hebben zin om naar het laatste jaar van de middelbare school te gaan, maar bedenken zich niet wat dat met zich meebrengt.



Het verhaal van een Indiase jongen die verliefd wordt op cricket. Hij ontdekt echter al snel dat het spel niet zo zuiver gespeeld wordt als hij dacht.




Elke week zet Netflix van bepaalde series ook nieuwe afleveringen online. Deze week verschenen deze nieuwe afleveringen:

Memories of the Alhambra (2018) - S01E06



Deze week verschenen verder nog een aantal andere series op Netflix. Hieronder het complete overzicht.

Anime
Hi Score Girl (1 seizoen | 2018)

Documentaire
Murder Mountain (1 seizoen | 2018)

Drama
Hymn of Death (1 seizoen | 2018)

Reality
Instant Hotel (1 seizoen | 2018)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.