search

Ons nieuws van donderdag 24 januari 2019

Riverdale spinoff 'Katy Keene' scoort pilot order
Series / Nieuws

Riverdale spinoff 'Katy Keene' scoort pilot order

Wordt de spinoff even succesvol als Riverdale en Chilling Adventures of Sabrina?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

De spinoff van de razend populaire serie 'Riverdale' heeft een pilot order op zak. Het is Roberto Aguirre-Sacasa die is aangesteld als showrunner voor de pilot. Hij is bovendien ook verantwoordelijk voor het schrijven van het script samen met Michael Grassi. De spinoff zal het doen en laten volgen van de vier iconische Archie Comics personages. Uiteraard is er ook een speciale rol weggelegd voor 'Katy Keene'.

Het personage Katy Keene was een model, actrice evenals zangeres welke voor het eerst werd geïntroduceerd in het jaar 1945. Het personage is een uitvinding van Bill Woggon. Het project wordt uitgegeven door Warner Bros. waar Berlanti een mooie deal op zak heeft. Hij is aangesteld als executive producer samen met Berlanti Productions topper 'Sarah Schechter' en Archie CEO 'Jon Goldwater'.

Alles bij elkaar gezien kan dit dus het derde deel gaan worden in de Riverdale franchise. Dit uiteraard na de originele 'Riverdale' reeks evenals de 'Chilling Adventures of Sabrina'. Beide series zijn erg succesvol en ook de verwachtingen met betrekking tot de nieuwe spinoff zijn hoog gespannen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bij reclame verliest Netflix heel wat abonnees
Series / Nieuws

Bij reclame verliest Netflix heel wat abonnees

Niet gek toch?

Mocht Netflix overwegen om reclame toe te voegen aan zijn series, is dat een enorme fout. Zoiets blijkt uit een nieuwe Britse studie onder een breed publiek dat momenteel een abonnement heeft op 's werelds populairste streamingdienst. Vreemd is dat niet: Netflix is groot geworden door zijn advertentieloze model en verdient juist zijn geld door mensen een abonnement af te laten sluiten.

57 procent van de abonnees die door Net Imperative ondervraagd werd, liet weten zijn Netflix-abonnement op te zeggen als de dienst reclame toe zou voegen. Dat is behoorlijk fors en ook interessant gezien de recente lancering van de IMBb-streamingdienst die juist draait op reclame.

De studie van Net Imperative keek enkel naar Britse abonnees van Netflix en dus niet naar andere - voor Netflix veel belangrijkere - markten als de Verenigde Staten en Canada. Maar het laat zich raden dat de resultaten vermoedelijk hetzelfde zouden zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Magicians' krijgt 5e seizoen
Series / Nieuws

'The Magicians' krijgt 5e seizoen

Goed nieuws!

Syfy heeft nog voor de première van het vierde seizoen van The Magicians besloten om de serie een vijfde reeks te gunnen. De show is gebaseerd op de boekenreeks van Lev Grossman en scoort sinds deze in 2016 begon goede recensies en kijkcijfers.

De aankondiging is een dag voor de première van het vierde seizoen gemaakt. Hieronder het statement van Syfy:


"We zouden niet blijer of enthousiaster kunnen zijn om nog een jaar van magie aan te kondigen, compleet met alles wat daarbij hoort: liefde, haat, loyaliteit, verraad, seks, scheldwoorden, drugs en het bestrijden van goden, monsters en de gevaarlijkste vijanden van al: mensen. We hebben de beste schrijvers, producenten, cast en crew in het multiversum. We geloven hier zo sterk in dat iedereen die er een van ons wil stelen, vervloekt zal zijn. En ja, we hebben de voodoopoppen die nodig zijn om dit te doen."
De serie is op woensdagen te zien op Syfy.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vierde seizoen 'Daredevil' draaide om Bullseye
Series / Nieuws

Vierde seizoen 'Daredevil' draaide om Bullseye

Meer duidelijkheid over het nieuwe seizoen dat er nooit komen zal.

Na drie seizoenen kwam er een einde aan Netflix/Marvel-serie Daredevil. In een interview laat Charlie Cox nu weten dat speculatie over het vierde seizoen klopt. Het was de bedoeling dat Daredevil het op zou nemen tegen Bullseye.

"Er werden verkennende gesprekken met mij gevoerd over waar het heen zou gaan," begint Cox. "Wat ik heb gehoord was erg opwindend. Dus ik had een vaag gevoel van waar het heen zou gaan. Wilson Bethel kon het personage Bullseye gaan spelen. Het derde seizoen liet zien waar hij vandaan kwam, toonde hoe Agent Poindexter dat personage werd. Dus ik keek heel erg uit naar een seizoen waarin hij Bullseye werd en er een sterke dynamiek tussen Bullseye en Daredevil zou zijn."

De cancelling van de serie komt niet voort uit tegenvallende kijkcijfers, maar het einde van het contract tussen Marvel en Netflix. Marvel gaat nu series maken voor Disney Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Suits' krijgt negende en laatste seizoen
Series / Nieuws

'Suits' krijgt negende en laatste seizoen

Goed en slecht nieuws voor de fans van de serie...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Er is goed en slecht nieuws voor fans van de serie 'Suits'. Het goede nieuws is dat USA Network heeft bekend gemaakt dat er nog een negende seizoen komt van de serie. Het slechte nieuws heeft betrekking tot het feit dat het negende deel ook meteen het laatste is. Het laatste seizoen zal ergens in de loop van dit jaar te zien zijn en zal 10 afleveringen tellen.

De beslissing om een einde te breien aan 'Suits' heeft misschien ook wel enigszins te maken met het feit dat er een spinoff in de maak is. De spinoff luistert naar de naam 'Pearson'. Wanneer deze voor het eerst te zien zal zijn is momenteel nog niet bekend. Op moment van schrijven wordt in de Verenigde Staten nog het tweede deel van het achtste seizoen van Suits uitgezonden. De president van USA Network (en Syfy), namelijk Chris McCumber liet nog het volgende optekenen:

"Suits heeft een belangrijke rol gespeeld bij het bepalen van het DNA van ons netwerk. Dit bovendien voor bijna een decennium lang. Niet alleen ikzelf, maar iedereen bij USA Network willen Aaron Korsh, onze partners bij UCP evenals de volledige Suits familie bedanken voor hun eindeloze creativiteit, toewijding en steun voor het realiseren van dit prachtige project."

Ondanks het succes van de serie moet het toch gezegd dat het veel mensen zal verbazen dat de reeks het nog tot een negende seizoen heeft geschopt. Na het vertrek van Patrick J. Adams en Meghan Markle uit de serie na afloop van het zevende seizoen gingen veel fans er namelijk vanuit dat het over en uit was. Toch kwamen er dus nog twee seizoenen extra. Nu maar hopen dat ze deze fijne serie een waardig afscheid kunnen geven!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

  4. 4. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen