search

Ons nieuws van dinsdag 21 mei 2019

Van serie naar film: eerste trailers 'Downtown Abby'
Series / Nieuws

Van serie naar film: eerste trailers 'Downtown Abby'

In september zie je Downtown Abby niet op ITV, maar op het witte doek!

Alweer in 2015 stopte de hitserie Downton Abbey. Er waren zes seizoenen verschenen en al snel kwam er het gerucht over een bioscoopfilm. Deze komt er nu ook, en hieronder zie je - na de eerdere teaser trailer - twee volwaardige trailers voor de bioscoopfilm.

De regie van de Downton Abbey-filmversie ligt in handen van Michael Engler, de bekende tv-regisseur die ook afleveringen regisseerde voor de serie van televisiezender ITV. Focus Features en Universal Pictures UK zetten allebei een trailer online. Check deze hieronder!Herkanbare cast is terug!
In de film zien we de bekende gezichten terug, met onder meer de vaste gezichten Dame Maggie Smith (Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham), Hugh Bonneville (Robert Crawley, Earl of Grantham), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley) en Elizabeth McGovern (Cora Crawley, Countess of Grantham). Nieuw is onder meer Imelda Staunton, bekend uit Maleficent en Doctor Who.

Downton Abbey draait vanaf 12 september op het Nederlandse witte doek.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Clip uit 'Stranger Things' seizoen 3!
Series / Video/clip/featurette

Clip uit 'Stranger Things' seizoen 3!

We keren terug naar Hawkins.

Netflix heeft een sneak peek clip online gezet voor het derde seizoen van Stranger Things, de sciencefiction-fantasyserie die begin juli terugkeert op de betaalzender. Bekijk de clip hieronder!

Het volgende seizoen speelt zich af in 1985 en Mike en Eleven hebben een romantische relatie, net als Max en Lucas. De stad heeft een nieuwe leider, de moreel corrupte burgemeester Kline, die de bouw van de nieuwe Starcourt-winkelcentrum ondersteunde en realiseerde.In het nieuwe seizoen zijn er rollen voor Winona Ryder als Joyce Byers, David Harbour als Chief Jim Hopper, Finn Wolfhard als Mike Wheeler, Noah Schnapp als Will Byers, Millie Bobby Brown als Eleven, Caleb McLaughlin als Lucals Sinclair, Gaten Matarazzo als Dustin Henderson, Cara Buono als Karen Wheeler, Natalia Dyer als Nancy Wheeler, Charlie Heaton als Jonathan Byers, Joe Keery als Steve Harrington, Dacre Montgomery als Billy, Sadie Sink als Max, Maya Thurman-Hawke als Robin, Jake Busey als Bruce, Francesca Reale als Heather en Cary Elwes als Mayor Kline.

Vanaf 4 juli staat het volledige nieuwe seizoen op Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke niet dolblij met einde 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Emilia Clarke niet dolblij met einde 'Game of Thrones'

De actrice had het anders verwacht.

Het einde is daar. Na negen jaar is Game of Thrones voorbij en weten we hoe het eindigt. En nu begrijpen we ook waarom sommige castleden tijdens interviews aangaven niet per se helemaal tevreden te zijn met het lot van hun personage.

Zo laat actrice Emilia Clarke tijdens een interview met Entertainment Weekly weten helemaal geschokt te zijn door het einde van haar personage. Toen ze de scenario's las, vond ze het verschrikkelijk.

Totaal onverwacht
De actrice had dit einde helemaal niet verwacht. "Het komt echt uit het niets. Dus ik ben totaal verbaasd. Ik zag het niet komen. Ik huilde [toen ik het las], maakte een wandeling. Ik liep uit huis, nam mijn sleutels en telefoon mee en liep wel vijf uur tot ik blaren op mijn voeten had."

De actrice is het nu niet eens met het feit dat haar personage Mad Queen genoemd wordt. Ze vindt dat wat zich in Dany afspeelt iets heel anders is dan wat sommige fans vinden. Ze vindt dat haar personage dus niet per se de gestoorde dame is waarvan sommigen nu vinden dat ze het inderdaad is. Dany is "helemaal verloren in haar rouw, in trauma en pijn."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Kings 'Eyes of the Dragon' wordt verfilmd
Series / Nieuws

Stephen Kings 'Eyes of the Dragon' wordt verfilmd

Geweldig voor de fan!

Hulu maakt een televisieserie gebaseerd op het boek The Eyes of the Dragon van schrijver Stephen King. De fantasyserie vertelt het verhaal van een eeuwenoude tovenaar die de controle over een koninkrijk wil overnemen en een kroonprins die hem moet doden.

Deadline meldt nu dat Hulu groen licht heeft gegeven voor een pilot. Seth Grahame-Smith, co-schrijver van The LEGO Batman Movie[i] en [i]Dark Shadows mag de pilot maken. Hij had daar ook al het nodige over te vertellen.

Anders dan anders
"Ik ben dolblij om in de wereld van Stephen King te mogen werken, en dan al helemaal met Hulu, dat zoveel geweldig werk rond Stephen King-materiaal gemaakt heeft," aldus Grahame-Smith. "Het doel van deze serie is dat hij compleet anders moet voelen dan andere Stephen King-verfilmingen, met dit rijke bronmateriaal. Dit is ook het enige echte fantasyboek dat hij geschreven heeft met koningen, zwaarden en prinsessen. We zullen de geest van het boek en ook het nalatenschap eren."

De serie heeft nog geen releasedatum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Falcon & Winter Soldier' in oktober van start
Series / Nieuws

Opnames 'Falcon & Winter Soldier' in oktober van start

Dat heeft meteen een belangrijke implicatie.

Sebastian Stan bevestigt dat de opnames van Falcon & Winter Soldier in oktober van start gaan. Na elf jaar van het Marvel Cinematic Universe, waarin de twee personages bepaald niet centraal hebben gestaan, komt daar verandering in. Dat zal op streamingdienst Disney+ gebeuren, alwaar Marvel heel wat series mag maken.

Tijdens een interview (via ComicBook) laat Stan weten dat de opnames in de loop van oktober beginnen. De serie zal dus ook niet bij lancering van de streamingdienst beschikbaar zijn en waarschijnlijk pas in de loop van 2020 in premiere gaan op het kanaal van Disney.

Weinig bekend
Er is maar weinig bekend over de serie. Naar het schijnt volgt de serie op Avengers: Endgame en zien we hoe Falcon en Winter Soldier zich aanpassen aan een leven zonder hun BFF, Steve Rogers, a.k.a. Captain America. Falcon zal mogelijk ook de hoofdrol krijgen als nieuwe Captain America.

De serie wordt gemaakt door Malcolm Spellman en is een van de drie live-action series die momenteel in de maak zijn voor Disney+. Ook Loki, Scarlet Witch en Vision krijgen live-action series.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.