search

Ons nieuws van maandag 3 juni 2019

'Vanessa Lachey' in Beverly Hills 90210 reboot
Series / Nieuws

'Vanessa Lachey' in Beverly Hills 90210 reboot

De actrice neemt de rol van 'Camille' op zich...

Geoffrey Ketels
De cast van de Beverly Hills 90210 reboot lijkt vast te liggen. Nadat recent nog La La Anthony werd toegevoegd is het nu de beurt aan 'Vanessa Lachey'. De actrice zal in de reboot te zien zijn als Camille, de vrouw van het personage van 'Jason Priestley'. Het personage Camille probeert in de serie haar carrière te combineren met het starten van een gezin.

Eén belangrijke naam blijft uiteraard uitblinken in afwezigheid. Hoe graag fans het wellicht ook hadden gewild, acteur 'Luke Perry' zal niet te zien zijn in de reboot. Dat had er wellicht nooit echt ingezeten. Op het moment van zijn dood zou er namelijk nog geen overeenkomst zijn bereikt over een mogelijks optreden van de acteur in de reboot.

Sowieso verloopt de productie van de reboot niet zo vlot als de crew ongetwijfeld had gehoopt. Backstage vond er dan ook reeds heel wat drama plaats. Niet alleen showrunner Patrick Sean Smith, maar ook verschillende schrijvers hebben de voorbije maand aangegeven niet langer bij het project betrokken te willen zijn. Als gevolg hiervan werd Paul Sciarrotta opgevoerd als nieuwe showrunner. Hij werkt onder meer samen met de makers van de reeks, zijnde 'Chris Alberghini' en 'Mike Chessler'.

Bang hart
De Beverly Hills 90210 reboot wordt aldus enigszins geplaagd door de nodige problemen. De negatieve berichten die de voorbije maand zijn verschenen doen fans het ergste vrezen. Het is dan ook nog maar zeer de vraag of de reboot zal weten te overtuigen. Lang hoeven we echter niet meer te wachten om te achterhalen wat ze allemaal voor ons in petto zal hebben. De première er van staat namelijk reeds gepland voor 7 augustus van dit jaar!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vida' nu al zeker van een derde seizoen
Series / Nieuws

'Vida' nu al zeker van een derde seizoen

Starz heeft duidelijk nog steeds alle vertrouwen in de reeks...

Geoffrey Ketels
Het is algemeen bekend dat Starz bijzonder veel geloof hecht aan haar serie 'Vida'. De reeks is op moment van schrijven aan haar tweede seizoen toe en ook een derde vervolg is reeds aangekondigd. Slechts enkele dagen nadat het tweede seizoen van start is gegaan heeft de cast nu dus reeds de nodige zekerheid voor de toekomst. Het leek eigenlijk altijd slechts een kwestie van tijd te zijn vooraleer Starz het derde seizoen zou aankondigen. De ratings die de serie krijgt zijn namelijk ronduit fantastisch te noemen.

Dat Vida het uitstekend doet bij zowel fans als critics blijkt onder meer uit de score die ze weet te behalen op de website RottenTomatoes.com. De eerste twee seizoenen scoren op moment van schrijven beiden een fantastische en bijzonder zeldzame 100 procent rating. Bij monde van Starz COO 'Jeffrey Hirsch' werd het volgende gezegd over de serie; "Het gebeurt tegenwoordig eigenlijk maar zelden dat een serie deze mate aan waardering ontvangt. Dit zeker voor twee opeenvolgende seizoenen. We zijn dan ook bijzonder trots om het verhaal te vertellen van deze serie met Tanya en de fantastische cast en crew die ze heeft weten te verzamelen".

Belangrijk
Sinds de lancering van het eerste seizoen van 'Vida' is de serie uitgegroeid tot een zeer belangrijke naam voor Starz. De serie zou Starz dan ook heel wat extra abonnees hebben opgeleverd. Sinds de lancering van de reeks in mei 2018 zou het aantal abonnees met zomaar even 17 procent zijn gestegen. Dat er nog een vervolg voor de serie aankomt staat dus reeds vast. Ondanks het feit dat Starz nog niet bekend heeft gemaakt wanneer het vervolg er zit aan te komen zal dat waarschijnlijk in de eerste helft van volgend jaar zijn. Benieuwd of ook het derde seizoen de nu toch wel grote verwachtingen terug zal kunnen inlossen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' S8 gestoord duur
Series / Nieuws

'Game of Thrones' S8 gestoord duur

HBO had wel heel veel geld klaarliggen...

Game of Thrones is voorbij, maar het gedoe rond de serie niet. Nu hebben fans uitgezocht hoe duur dit laatste seizoen was. We horen dat er maar liefst 240 miljoen dollar heeft gekost. Dat is meer dan het dubbele van wat we eerst hoorden. Ooit hoorden we namelijk nog dat elke van de zes afleveringen 15 miljoen dollar per stuk kostte.

De afleveringen zouden in dat laatste geval 90 miljoen dollar hebben gekost. Maar nu vertelt Zack Stentz, scenarist van X-Men: First Class en Thor, dat een goede bron hem vertelde dat de afleveringen veel duurder waren. Vreemd is dat niet, gezien de bijzonder sterke visuele effecten en mooie sets en sterk gemaakte actie.

En de rest?
De vraag is nu hoeveel de andere afleveringen gekost hebben. Nou, daar hebben we wel antwoorden op.
Seizoen 1: $6 miljoen per aflevering | $60 miljoen totaal
Seizoen 2: $6,9 miljoen per aflevering | $69 miljoen totaal
Seizoen 3: $5 miljoen per aflevering | $50 miljoen totaal
Seizoen 4: $8 miljoen per aflevering | $80 miljoen totaal
Seizoen 5: $8 miljoen per aflevering | $80 miljoen totaal
Seizoen 6: $10 miljoen per aflevering | $100 miljoen totaal
Seizoen 7: $10 miljoen per aflevering | $70 miljoen totaal
Seizoen 8: $40 miljoen per aflevering | $240 miljoen totaal
Daarmee ging er in totaal 749 miljoen dollar in de productie van de serie zitten. Per aflevering is dat (op een totaal van 73 afleveringen) 10,26 miljoen dollar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op epische Netflix-serie 'Cursed'
Series / Foto's

Eerste blik op epische Netflix-serie 'Cursed'

Van o.a. Frank Miller!

Thomas Wheeler en Frank Miller hebben een eigen interpretatie bedacht van de legende van Koning Arthur. Hun project, Cursed, komt naar Netflix. Vandaag zien we de eerste foto van die serie, met daarop een blik op actrice Katherine Langford, die een groot zwaard vasthoudt en op een mooie setting staat.

Als onderschrift schrijft Netflix: FIRST LOOK: Katherine Langford in #Cursed. Verder schrijft de streamingdienst dat het een epische re-imagining van de legende is en dat de serie in de loop van 2020 te zien moet zijn. Deze is gebaseerd op een YA-boek, dat draait om de avonturen van Nimue, een jonge tienermeid.

Gave serie
Wheeler en Miller maken de serie op een manier, zodat Nimue uiteindelijk de Lady in the Lake wordt. De reis die zij daarnaar aflegt zal echter heel anders zijn dan wat we kennen uit de legenden, vermoedelijk een stuk epischer. Verder krijgen we waarschijnlijk wel heel wat bekende elementen uit de legende, waaronder het zwaard in de steen. Hieronder de foto van de tien afleveringen tellende eerste reeks.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.