search
Sir Anthony Hopkins en Evan Rachel Wood in HBO's 'Westworld'
Series / Nieuws

Sir Anthony Hopkins en Evan Rachel Wood in HBO's 'Westworld'

James Marsden zou ook in gesprek zijn voor een rol.

Ruim een jaar geleden werd aangekondigd dat Bad Robot plannen heeft om een serie te maken voor Warner Bros. Television die gebaseeerd is op Michael Crichtons Westworld. De serie zal uitgezonden worden op HBO. J.J. Abrams en Jonah Nolan zullen de serie produceren. Deadline weet nu te melden dat Sir Anthony Hopkins en Evan Rachel Wood de hoofdrollen zullen spelen in de pilot van de serie. James Marsden zou ook in gesprek zijn voor een rol, maar zijn deelname is nog niet bevestigd.


De film Westworld uit 1973 werd geschreven en geregisseerd door Crichton en speelt zich af in een een pretpark in de toekomst, waar bezoekers in beroemde historische omgevingen kunnen praten met robots. De robots blijken uiteindelijk echter moordmachines te zijn, die het gemunt hebben op de bezoekers van het park. Westworld kreeg in 1976 een vervolg, Futureworld, en werd in 1980 al eens kort in serievorm gegoten als Beyond Westworld.

Hopkins zal de rol spelen van Dr. Robert Ford, de directeur van het park. Wood speelt Dolores Abernathy, een boerenmeisje die zich er niet bewust van is dat haar bestaan deel uitmaakt van het parksysteem. Jonah Nolan zal de pilot regisseren en hem ook schrijven, samen met zijn vrouw (en Burn Notice-scenarist) Lisa Joy.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen