search
Syfy gaat door met 'Defiance' en 'Dominion'
Series / Nieuws

Syfy gaat door met 'Defiance' en 'Dominion'

De mensheid mag het weer een jaar langer opnemen tegen respectievelijk aliens en engelen.

Syfy heeft aangekondigd dat er een derde seizoen van Defiance en een tweede seizoen van Dominion aan zitten te komen. Beide series, die worden geproduceerd door Universal Cable Productions, krijgen dertien nieuwe afleveringen in 2015.


Defiance van producent Kevin Murphy (Desperate Housewives, Caprica) speelt zich af in 2046, een jaar dat er compleet nieuwe regels gelden op Aarde. De mensheid woont samen met buitenaardse wezens, een verstandhouding die niet bepaald makkelijk verloopt. Dit komt door het heftige verleden van oorlog en onderlinge strijd. Voormalig marineofficier Nolan is een sheriff in het kleine stadje Defiance, waar hij de orde probeert te handhaven.

Dominion, gebaseerd op personages uit de bioscoopfilm Legion (2010), is een episch bovennatuurlijk drama dat zich afspeelt in een post-apocalyptische toekomst waarin een leger van engelen oorlog voert met de mensheid. Aartsengel Michael heeft zich tegen zijn eigen soort gekeerd en werkt samen met de mensen in hun strijd tegen Gabriel. Na een verwoestende oorlog van 25 jaar bestaan er nu grote afgeschermde steden om de menselijke overlevenden te beschermen. In Vega, de grootste van deze steden, vechten twee partijen om de macht, waardoor er een grote verschuiving van de macht dreigt plaats te vinden. Wanneer de oorlog tussen de mensheid en de gevallen engelen begint te escaleren, begint een rebelse jonge soldaat aan een gevaarlijke reis.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen