search
'The Witcher 3' videogame opnieuw populair door de serie
Series / Nieuws

'The Witcher 3' videogame opnieuw populair door de serie

The Witcher 3 wordt terug massaal gespeeld na de lancering van de reeks...

De lancering van The Witcher heeft duidelijk heel wat teweeg gebracht. Niet alleen wordt er massaal over de Netflix-serie gepraat, daarnaast lijkt de lancering van de reeks ook een positieve invloed te hebben op de laatste videogame uit de reeks, namelijk The Witcher 3.

Op het Steam platform wordt de game sinds 20 december (niet toevallig de datum waarop de serie op de streamingdienst verscheen) terug massaal gespeeld. Op piekmomenten is er sprake van maximum 50.000 mensen die tegelijkertijd het spel spelen. Deze cijfers blijken uit de data van zowel Steamdb als SteamCharts. The Witcher 3 wordt nog steeds vrij frequent gespeeld, maar zelden liggen de cijfers boven de 20.000 spelers tegelijkertijd.

Lees ook: Showrunner 'The Witcher' is boos op negatieve recensies

Andrzej Sapkowski
Niet alleen de reeks, maar ook de videogames die van The Witcher zijn verschenen zijn gebaseerd op de boeken van de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Hij gaf recent te kennen erg tevreden te zijn met het succes welke de franchise kent. Echter gaf Sapkowski wel nog aan te balen van de overeenkomst die hij heeft afgesloten met de ontwikkelaar achter de videogames. Deze overeenkomst stelt namelijk dat de Poolse auteur slechts één keer wordt uitbetaald. Dat leek in eerste instantie een slimme keuze, maar de games werden een razend groot succes.

Net zoals er met zekerheid een tweede seizoen van The Witcher zal verschijnen werd er inmiddels ook reeds een overeenkomst afgesloten voor de komst van een extra The Witcher videogame.

Lees ook: Vormen drie gelijktijdige tijdlijnen een probleem voor 'The Witcher'?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen