Waarom 'LOST' wel zo controversieel moest eindigen

Waarom 'LOST' wel zo controversieel moest eindigen

Er was voor de makers geen ander einde meer te bedenken dan wat we voorgeschoteld kregen.

Jim Pedd, 25 mei 2020 om 06:00

Tien jaar na de polariserende finale van Lost vertellen de producenten eindelijk meer. De serie begon in 2004 en zorgde voor een revolutie in het televisielandschap. Maar onherroepelijk moest de boel ooit eindigen en dat gebeurde met een finale die mensen behoorlijk verdeelde.
Het uitgangspunt van Lost was eenvoudig. Een vliegtuig crashte op een onbewoond eiland. De overlevenden moesten daar om zien te gaan met een nieuwe realiteit. Het eiland bleek echter thuis van talloze mysterieus, waarna het verhaal steeds complexer werd. Helaas konden veel mysterieus uiteindelijk niet opgelost worden.

Lees ook: Acteurs uit 'Lost'-serie weer bij elkaar!

Het vagevuur
Producenten Jean Higgans en Jeff Pinkner vertelden nu dat er lang nagedacht werd over het einde. Dat vormde zich al vroeg als een soort framework. “Het was voor ons allemaal duidelijk dat het een soort vagevuur was,” aldus het tweetal.

07-09-2019: Krijgt 'Lost' een reboot of prequel? (2936 views)
Lees ook: Krijgt 'Lost' een reboot of prequel?

Het einde paste ook omdat niemand het idee had dat “we nog iets anders konden doen”. Dat is ook niet gek: na meerdere seizoenen waren de makers er wel klaar mee en konden ze weinig echt creatieve oplossingen vinden voor de vele mysteries waardoor de serie gekenmerkt werd.

Bron: Observer

Lees meer over: LOST, Einde, ABC

Informatie over de serie: Lost

Populair nieuws