Eerste details waarom de zeer ambitieuze serie 'The Dark Tower' door Amazon werd geschrapt

Eindelijk details over 'The Dark Tower'

De serie gaat er niet komen maar Amazon had wel hele gave plannen.

Jim Pedd, 29 mei 2020 om 12:12

Alhoewel de serie al vier jaar in ontwikkeling was, besloot Amazon eerder dit jaar niet door te gaan met The Dark Tower. De pilot van de serie, gebaseerd op de magnum opus van Stephen King, beviel niet goed genoeg.
Showrunner Glen Mazzara onthult eindelijk details. Volgens hem zouden de eerste drie seizoenen zich focussen op Roland Deschain die we in het vierde boek van de serie zien. “Het eerste seizoen eindigde met de dood van Susan,” onthulde hij.

Lees ook: Hooggespannen 'Dark Tower'-serie is helaas geschrapt

Drie seizoenen
Het idee was om te laten zien dat “Roland er niet in slaagt om Susan te redden en zijn moeder doodschiet.” Vervolgens wilde hij het tweede seizoen in laten gaan op de delen die we niet gezien hebben in de boeken, maar wel verwijzingen naar zagen. Het derde seizoen zou een oudere Roland hebben, die we in de eerste twee boeken ontmoetten.

Lees ook: Michael Rooker (Guardians of the Galaxy) scoort rol in 'The Dark Tower'-serie

Ook was Mazzara heel erg enthousiast over Blaine the Mono, de gevaarlijke trein. Daarnaast wilde hij heel graag Father Callahan in beeld brengen. Sterker nog: hij wilde zelfs een spin-off miniserie over hem maken.

Helaas mocht het niet zover komen en is de serie weer zonder beoogd thuis.

Bron: Kingcast

Lees meer over: The Dark Tower, Amazon, Glen Mazzarro, Stephen King

Populair nieuws