Door Star Wars 'The Mandalorian' worden de regels Golden Globes aangepast

Regels Golden Globes aangepast door 'Mandalorian'

Rollen waarbij het gezicht van de acteur niet te zien is. kunnen niet langer genomineerd worden.

Zilko Tarici, 29 mei 2020 om 12:15

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Hollywood Foreign Press Association heeft een nieuwe regel ingevoerd, die voor een groot deel als reactie geldt op de rol van Pedro Pascal als de gemakerde premiejager in Disney+-serie The Mandalorian.
Lees ook: Keert Simon Pegg terug naar 'Star Wars'?

De organisatie heeft namelijk laten weten dat acteerprestaties waarbij enkel de stem wordt gebruikt niet mogen worden genomineerd voor een Golden Globe. Dit betekent dat zelfs als een acteur in de scene zit, maar zijn gezicht door een masker/helm wordt verborgen, hij niet mee mag dingen naar de acteerprijs. Pascal liet zijn gezicht slechts een keer kort zien in de acht afleveringen van het eerste seizoen.

Lees ook: 'The Mandalorian' krijgt verbluffend tweede seizoen

Een andere wijziging
Naast de opmerkelijke aanpassing voor de acteer-categorie├źn, heeft de HFPA ook laten weten dat de categorie voor 'limited series/TV movie' wordt uitgebreid met de term 'anthology'. Onder deze noemer vallen series als Black Mirror en Modern Love

Er is overigens nog geen datum aangekondigd voor de Golden Globes van 2021. Wel is bekend dat Tina Fey en Amy Poehler zullen terugkeren als presentators.

Bron: Variety

Lees meer over: The Mandalorian, Disney, Golden Globes, Jon Favreau, Boba Fett, Pedro Pascal

Populair nieuws