Hoe ging Aang van 'Avatar: The Last Airbender' dood?

Hoe ging Aang van Avatar: The Last Airbender dood?

Avatar Aang ging behoorlijk vroeg dood, hij werd namelijk slechts 66 jaar oud.

Jim Pedd, 25 juli 2020 om 11:05

Hoe is Aang in Avatar: The Last Airbender eigenlijk aan zijn einde gekomen? De sympathieke held slaagt er in de televisieserie die nu op Netflix te zien is, in om de Fire Lord te verslaan en vrede te brengen naar de vier naties.
Na zijn overwinning zorgt Aang voor een tijdperk van vrede. Het vervolg, The Legend of Korra, verkent de tijd na zijn dood. In die serie volgen we de volgende incarnatie van de Avatar, Korra. Zijn volwassen geest keert terug naar Korra via visioenen, vooral als het leven heel erg tegen lijkt te zitten.

Lees ook: Afrikaanse Benders in 'Avatar: The Last Airbender'?

Hoe ging hij dood
Maar hoe ging Aang dood? We weten dat hij 66 jaar oud was toen hij overleed. Wat erg jong is, vooral vergeleken met bijvoorbeeld Avatar Roku die behoorlijk oud werd. Maar de reden achter het jonge overlijden van Aang moge duidelijk zijn.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbender' breekt een bizar Netflix-record

Volgens Decider was het volgende aan de hand. “Aangs dood kan geweten worden aan een gecompliceerde vorm van ouderdom. Naarmate Aang ouder werd, haalde het feit dat hij honderd jaar in een ijsberg zat hem in. Zijn levensenergie was op en hij ging op de relatief jonge biologische leeftijd van 66 jaar dood.”

Bron: Decider

Lees meer over: Avatar The last Airbender, Aang

Populair nieuws