search
Netflix-hit 'Locke & Key' seizoen 2: Dit moet je weten

Netflix-hit 'Locke & Key' seizoen 2: Dit moet je weten

Wat kunnen we je al vertellen over het plot, de cast en de releasedatum van het nieuwe seizoen?

Jim Pedd
Het duurde twaalf (!) jaar voordat Locke & Key eindelijk te zien was. Het zou dan ook erg jammer zijn als Netflix besluit om te stoppen met de serie na slechts een seizoen. Dat vond Netflix ook, want daarom is er een tweede seizoen besteld.

Showrunner Carlton Cuse begon al met schrijven, nog voordat de serie officieel een tweede seizoen had gekregen. Het duurde gelukkig niet lang nadat de serie eindelijk te streamen was op Netflix, voordat de nieuwe reeks besteld werd.

Lees ook: 'Locke & Key' seizoen 2 laat wellicht langer op zich wachten

Wanneer te zien
Netflix heeft bevestigd dat het tweede seizoen gaat komen. Nieuwe afleveringen zullen echter meer dan een jaar op zich laten wachten. De eerste reeks was op 7 februari 2020 te zien op Netflix.

Lees ook: Wat het einde van 'Locke and Key' ons brengt

Gewoonlijk volgt de streamingdienst voor genreseries als deze een wat los schema waarbij er niet altijd precies een jaar tussen seizoenen zit. De kans is dankzij het coronavirus groot dat we nog langer moeten wachten.

Wie zijn te zien?
Natuurlijk keren de voornaamste castleden van het eerste seizoen allemaal terug:
Jackson Robert Scott als Bode Locke
Connor Jessup als Tyler Locke
Emilia Jones als Kinsey Locke
Sherri Saum als Ellie Whedon
Griffin Gluck als Gabe
Darby Stanchfield als Nina Locke
Laysla De Oliveira als Dodge
De cast keert volledig terug voor het nieuwe seizoen!

Lees ook: Netflix hitserie 'Locke & Key' krijgt een tweede seizoen!

Het plot
De finale van het eerste seizoen is nog altijd heel interessant. Dodge bleek nog in leven en helemaal klaar om weer te gaan jagen op de sleutels. De omega sleutel zou misschien wel veilig kunnen zijn, maar zal in het nieuwe seizoen weer gezocht worden.

Lees ook: Netflix-serie 'Locke & Key' zo goed als zeker van 2e seizoen?

We hopen verder heel erg dat het tweede seizoen kijkt naar de oorsprong van de sleutels. In de comics bleek dat een rebellengroep tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van de Verenigde Staten erachter kwam dat er een portaal was naar een andere dimensie. De demonen die onze wereld proberen te veroveren vanuit die dimensie veranderen in metaal en de soldaten maken daar sleutels met magische krachten van.

De hoop is natuurlijk dat we dat in het tweede seizoen gaan zien!

Aanbevolen artikelen