Heeft het Arrowverse dit jaar wel een crossover nodig?

Heeft het Arrowverse wel een crossover nodig?

Moet het Arrowverse dit jaar echt een crossover brengen of kan het uitblijven?

Jim Pedd, 3 oktober 2020 om 11:04

Heeft het Arrowverse nog een nieuwe crossover nodig dit jaar? Vorig televisieseizoen kwam The CW met de meest ambitieuze crossover tot nu toe: Crisis on Infinite Earths. Die crossover bracht meteen alle universa samen en veranderde het Arrowverse voor altijd.
Fans vroegen zich ook meteen af in hoeverre The CW dat nog zou kunnen overtreffen. Dat bleek niet de intentie, want The CW-baas Mark Pedowitz liet weten dat er dit jaar een kleinschaligere crossover zou komen. Eentje waarin we Supergirl en Batwoman samen zouden zien. Maar is dat echt nodig?

Lees ook: Gave fanposter brengt alle Arrowverse-helden bij elkaar

Helemaal niet nodig
Eigenlijk is het niet echt nodig om een crossover te doen dit jaar. Crisis was echt enorm en had grote gevolgen. Voor het eerst eigenlijk, want vrijwel elke crossover was relatief kleinschalig als het op echte impact aankomt. Ja, het is leuk om helden samen te zien, maar is het nodig? Crisis had het wel nodig en veranderde alles fundamenteel.

Lees ook: Oorspronkelijke 'The Flash'-serie moest eigenlijk super duister worden

Dat moest wel, want na Elseworlds kregen we de Monitor te zien en werd de boel helemaal opgezet voor Crisis. Het is een crossover die dus even moet settelen, want de consequenties zijn nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Zo is Lex Luthor ineens een held.

Nu al met een nieuwe grote crossover komen lijkt dus niet echt nodig. Omdat het Arrowverse het dit jaar anders doet, is World's Finest met Batwoman bovendien geschrapt. Wellicht is het dus goed om het dit jaar gewoon helemaal te laten.

Bron: CB

Lees meer over: Arrowverse, The CW

Informatie over de serie: The Flash

Populair nieuws