'Grey's Anatomy' seizoen 17 skipte dit bijna

Het coronavirus krijgt nu een grote plek in de serie. Dat was bijna heel anders.

Jim Pedd, 4 oktober 2020 11:03

Even werd overwogen om het coronavirus in zijn geheel geen plaats te geven in Grey's Anatomy. Showrunner Krista Vernoff geeft toe dat ze overwogen heeft om de pandemie niet te laten zien in het nieuwe seizoen van de medische dramaserie.
Dat is best interessant nieuws, omdat tot nu toe altijd gezegd werd dat de makers het heel vanzelfsprekend vinden om het virus een plek te geven in de serie. Die draait immers om de medische wereld en alles wat artsen en verpleegkundigen moeten meemaken. Bijna was dat dus niet zo.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Grey's Anatomy'

Te veel corona
"Ik denk dat mensen het coronavirus een beetje beu zijn en zich tot onze serie wenden voor geruststelling," zei Vernoff tegen Variety. In juni was het dus nog een overweging om het virus gewoon geen plek te geven in de serie. Maar wat de makers betreft was het hun verantwoordelijkheid richting kijkers en richting personeel in de zorgsector om dat juist wel te doen.

Lees ook: 'Grey's Anatomy' seizoen 17 begint hiermee

Om die reden begint het zeventiende seizoen van de serie zes weken na de start van de wereldwijde crisis. Er zal ook gekeken worden hoe het virus ziekenhuizen flink heeft veranderd.

Bron: SR

Lees meer over: Greys Anatomy, ABC, Krista Vernoff

Informatie over de serie: Grey's Anatomy

Populair nieuws