'Star Trek: Discovery'-kat heeft een hele oorsprong

Star Trek: Discovery-kat heeft een hele oorsprong

Star Trek: Discovery geeft ons nu alvast wat meer informatie over de kat Grudge.

Jim Pedd, 23 oktober 2020 om 06:00

Star Trek: Discovery is terug en speelt zich nu af in de 32ste eeuw. In de eerste aflevering leert Michael Burnham een nieuwe bondgenoot kennen, Cleveland 'Book' Booker. En ze ontmoet meteen zijn compagnon, een grote kat genaamd Grudge.
Die kat blijkt een uitgebreid oorsprongsverhaal te hebben. "Ik bedacht deze kat voor het derde seizoen, eigenlijk op basis van een hondje," aldus schrijfster en uitvoerend producent Jenny Lumet. De kat baseerde ze op een klein hondje dat in de mouw van de kimono van haar oma, Lena Horne, zat. "Een kimono heeft van die lange mouwen en daar stop je je hond in en zo loop je rond. Jarenlang dacht ik dat het hondje Nelly dood was, omdat ze nooit iets deed."

Lees ook: 'Star Trek'-fans zullen heel blij zijn met dit nieuws

Grudge de kat
Dat leidde tot het ontstaan van Grudge de kat. "Ze heeft een heel achtergrondverhaal. Ze heeft een beste vriend. En is echt een heel onplezierige kat, die dingen miserabel weet te maken."

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' zorgt nu al voor nieuw plotgat

Hoe dan ook gaan we haar nog meer zien. De serie debuteert elke donderdag een nieuwe aflevering in de Verenigde Staten. Hier in Nederland krijgen we die afleveringen een dag later te zien op Netflix.

Bron: Star Trek

Lees meer over: Star Trek Discovery, CBS All Access, Netflix, Grudge, Michael Burnham

Populair nieuws