search
Wat zijn de bizarre Bruxae in 'The Witcher' seizoen 2?
Series / Featured

Wat zijn de bizarre Bruxae in 'The Witcher' seizoen 2?

Die krijgen in The Witcher een belangrijke rol, maar wat zijn ze nou eigenlijk?

Netflix's The Witcher verkent met het tweede seizoen meer van de monsters in de franchise van schrijver Andrej Sapkowski. We gaan onder meer de Bruxae zien, nieuwe monsters die we eerder nog niet gezien hadden. Maar wat zijn dat eigenlijk?

In het tweede seizoen maken de Bruxae eindelijk hun debuut, nadat ze in de eerste reeks afleveringen helaas niet te zien waren. Ze krijgen ook meer aandacht dan de monsters in het eerste seizoen kregen. Vereena is een personage dat eindelijk haar debuut maakt, en een machtige Bruxae is. Zij heeft een band met Nivellen, een ander nieuw personage.

Lees ook: Netflix serie 'The Witcher' wijkt op belangrijke punten af van de boeken

Oorsprong van de Bruxae
De Bruxae zijn net als zoveel andere elementen uit de franchise geïnspireerd op mythes en legendes uit de echte wereld. De geschiedenis en oorsprong van de Bruxae zijn niet heel duidelijk uit de The Witcher-boeken, maar we weten wel iets meer dankzij de games.

De Bruxae zijn een beetje de vampiers van The Witcher. Geralt komt ze in de games regelmatig tegen. Ze wonen in duistere cryptes en oeroude ruines en soms in de bossen, waar ze zich verschuilen voor de rest van de maatschappij. Zij die dichtbij mensen wonen, doen hun best om grote groepen te vermijden en komen alleen 's nachts naar buiten.

Vermoedelijk zijn de Bruxae gebaseerd op de Bruxsa, een type vampier uit Portugese folklore. Dat zijn vaak vrouwen en worden omschreven als heksen in hun sterfelijke leven. Ze kunnen tegen zonlicht en zijn het krachtigst tussen middernacht en twee uur 's nachts. Ze jagen op mannen, en met name op kinderen.

Lees ook: Henry Cavill plaatst nieuwe teaserfoto Netflix-serie 'The Witcher'

De krachten
De Bruxae hebben in de games duidelijke krachten. Ze hebben scherpe klauwen, maar als het nodig is om in te blenden, lijken ze op jonge vrouwen met donker haar. Geralt kwam in het verhaal A Grain of Truth Vereena tegen en moest tegen haar vechten. Ze veranderde in een vleermuis, wat het voor haar mogelijk maakte om veel van zijn aanvallen te ontwijken.

Bruxae kunnen alleen gedood worden met een zilveren zwaard, wat de Witcher uiteindelijk doet. Nadat Nivellen haar op een staak weet te spitsen, onthooft Geralt haar. Ze hebben verder veel krachten: ze zijn extreem snel en wendbaar, kunnen onzichtbaar worden, drinken bloed en kunnen zo hard gillen dat hun vijand weg vliegt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen