search
Waarom krijgt vampier-serie 'True Blood' een reboot?
Series / Nieuws

Waarom krijgt vampier-serie 'True Blood' een reboot?

De oorspronkelijke serie werd tussen 2008 en 2014 uitgezonden door HBO en bestond uit 81 afleveringen.

Variety weet te melden dat HBO langzaam is begonnen aan de ontwikkeling van een reboot van vampier-serie True Blood.

Roberto Aguirre-Sacasa en Jami O'Brien zijn ingehuurd om het script te schrijven en te fungeren als uitvoerend producenten. Alan Ball, bedenker en showrunner van de oorspronkelijke serie, is ook een uitvoerend producent.


De oorspronkelijke True Blood is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. De serie begon in 2008 en kwam na 81 afleveringen aan zijn einde in 2014. Ball was showrunner van vijf van de zeven seizoenen.

Het verhaal gaat over een wereld waarin vampiers naast de gewone mensheid kan leven door de uitvinding van een synthetische bloedvervanger die voorkomt dat vampiers nog op mensen hoeven te jagen voor bloed. In latere seizoenen passeerden ook andere fantasy-schepsels als weerwolven en heksen de revue.

Nieuwe cast?
Anna Paquin speelde in True Blood de rol van serveerster Sookie Stackhouse. Ze werd vergezeld door acteurs als Alexander SkarsgÄrd, Joe Manganiello, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten en Rutina Wesley. Er wordt niet verwacht dat deze acteurs zullen terugkeren voor de reboot.

Aanbevolen artikelen