search

Ons nieuws van donderdag 10 december 2020

'Mandalorian'-regisseur maakt serie over vrouwelijke 'Zorro'
Series / Nieuws

'Mandalorian'-regisseur maakt serie over vrouwelijke 'Zorro'

Actrice Sofia Vergara werkt ook mee aan de serie, maar het is onduidelijk of ze ook mee zal spelen.

Vorige week werd hij nog overladen met lovende kritieken voor zijn regie van de meest recente aflevering van The Mandalorian, maar Robert Rodriguez heeft zich inmiddels alweer op zijn volgende project gericht.

Via Deadline is namelijk aangekondigd dat regisseur Rodriguez en zijn zus, scenarist Rebecca Rodriguez (The Chi, Snowpiercer) werken aan een nieuwe serie over de gemaskerde held Zorro. Weliswaar met een twist, want ditmaal zal Zorro door een vrouw worden gespeeld.

De nieuwe serie zal gaan over Sola Dominguez, een artiest die vecht voor sociale gelijkheid en onder dat mom de gedaante van de mythische Zorro aanneemt. Haar leven raakt in gevaar nadat ze de misdaden van verschillende criminele organisaties blootlegt.

Hulp uit onverwachte hoek
Broer en zus Rodriguez zullen de scenario's van de serie schrijven, en Rebecca regisseert. Actrice Sofia Vergara (Modern Family) produceert samen met Ben Siverman, Rodney Ferrell, Howard T. Owens, Greg Lipstone, Luis Balaguer, Jay Weisleder, Geoff Clark, Eric Bromberg en John Gertz.

Het project wordt verder ontwikkeld door CBS Studios en Universal TV. Twee decennia geleden was Robert Rodriguez overigens een tijd verbonden aan de film The Mask of Zorro met Antonio Banderas, maar de regie kwam uiteindelijk in handen van Martin Campbell (Casino Royale, Goldeneye).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max lijkt serieuze concurrent van Netflix en Disney+ te worden
Series / Streaming-diensten

HBO Max lijkt serieuze concurrent van Netflix en Disney+ te worden

HBO Max trekt behoorlijk wat nieuwe abonnees aan in heel korte tijd.

Het gaat goed met HBO Max. Er kwamen maar liefst vier miljoen nieuwe abonnees bij, nog voordat de streamingdienst bekend maakte dat het alle nieuwe films van Warner Bros. tegelijk met de bioscooprelease online mag zetten.

HBO Max werd in mei gelanceerd, met zowel de volledige contentbibliotheek van HBO en content van Warner Bros., de filmstudio die eigenaar is van HBO. De streamingdienst had een beetje een moeilijke start, maar lijkt de weg voorwaarts gevonden te hebben.

HBO Max
Deadline meldt dat HBO max in het vierde kwartaal 4 miljoen nieuwe abonnees kreeg. Daarmee heeft het in totaal 12,6 miljoen abonnees. En volgens HBO Max werd content 30 procent meer bekeken dan eerst.

Dat er meer abonnees zijn is goed nieuws voor HBO en het bedrijf denkt dat het hier zeker niet stopt. Aangezien Warner Bros. al zijn bioscoopfilms van komend jaar tegelijk op HBO Max uitbrengt, levert dat vermoedelijk heel wat extra abonnees op.

De komende tijd gaat leren of de streamingdienst het inderdaad zo goed zal gaan doen. Volgend jaar lanceert de dienst vermoedelijk ook in Europa.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars' brengt dit personage straks tot leven
Series / Nieuws

'Star Wars' brengt dit personage straks tot leven

Grand Admiral Thrawn komt naar live-action. Mogelijk gespeeld door deze acteur.

The Mandalorian onthulde in de aflevering The Jedi eindelijk de live-action versie van fanfavoriet personage Ahsoka Tano. Zij bleek op zoek naar een wel heel bekende schurk.

Aan het einde van de aflevering ondervroeg Ahsoka de magistraat van het dorpje dat ze bevrijdde, over de locatie van Grand Admiral Thrawn. Ze blijkt dus op zoek naar de superschurk en nu horen we wie hem mogelijk zal spelen.

Lars Mikkelsen?
Acteur Lars Mikkelsen sprak in Star Wars Rebels de stem van Thrawn in. Volgens de site Small Screen is deze formidabele slechterik straks in live-action te zien en zal hij gespeeld worden door diezelfde Lars Mikkelsen.

Daarmee zou men hetzelfde pad volgen als bij Bo-Katan Kryze, die in live-action gespeeld werd door Katee Sackhoff. Zij sprak eerder de stem van dat personage in.

Hopelijk horen we snel wat Lucasfilm van plan is en of we inderdaad Mikkelsen te zien zullen krijgen als superschurk Grand Admiral Thrawn. Die hielp Palpatine bij het realiseren van een groot deel van zijn behoorlijk snode plannen.

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian': Is Baby Yoda stiekem kwaadaardig?

Lees ook: Brengt 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' dit personage ook naar live-action?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hailee Steinfeld in superheldenpakje op foto's 'Hawkeye'
Series / Nieuws

Hailee Steinfeld in superheldenpakje op foto's 'Hawkeye'

En er zijn meer kostuums: van Hawkeye, The Winter Soldier en de Falcon.

Waarschijnlijk krijgen we later vandaag tijdens Disney's Investor Day meer te horen over de Disney+ / Marvel-series Hawkeye en The Falcon and the Winter Soldier. De laatste is nagenoeg afgerond en de opnames voor de eerste zijn in volle gang.

Voor nu hebben we een blik op de kostuums van een aantal van de helden in deze superheldenseries. Als eerste hebben we een blik op actrice Hailee Steinfeld die zich onlangs bij de cast van Hawkeye voegde.

Kostuums Kate Bishop en Hawkeye
We zien Steinfeld in het pakje van de heldin Kate Bishop die in Hawkeye de rol gaat overnemen van de titelheld van Clint Barton, gespeeld door Jeremy Renner. Ook hem zien we in kostuum.

Tweet verwijderd

Kostuums The Falcon and the Winter Soldier
Van de personages Falcon (Anthony Mackie) en de Winter Soldier (Sebastian Stan) uit de Marvel-serie die hun naam draagt, is er nu merchandise opgedoken waarop hun nieuwe / aangepaste outfits een stuk beter te zien zijn. Check deze hieronder.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toffe trailer 'Cobra Kai' seizoen 3 vanaf januari te zien op Netflix
Series / Trailer

Toffe trailer 'Cobra Kai' seizoen 3 vanaf januari te zien op Netflix

Netflix legt de lat heerlijk hoog met de eerste beelden van het derde seizoen van Cobra Kai.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De spanningen zijn groot in de trailer voor het derde seizoen van de serie Cobra Kai. In de trailer zien we dat het derde seizoen heel anders wordt dan eerdere seizoenen.

Onderstaande trailer laat je heel wat gevechten zien die op straat uitgevochten zullen worden. Ook zie je trainingmontages en natuurlijk wat onverwachte bondgenootschappen. Die laatsten maken van dit nieuwe seizoen natuurlijk iets heel interessants.Het nieuwe seizoen van de serie zal op 8 januari 2021 op Netflix debuteren. Dat nadat de eerste twee seizoenen te zien waren op YouTube Red. Het derde seizoen zet de strijd tussen Johnny Lawrence, Daniel LaRusso en John Kreese voort.

Vanaf hier volgen spoilers voor het tweede seizoen.

De serie heeft nog heel wat verhaallijnen af te ronden. Het vorige seizoen eindigde ermee dat er een groot gevecht uitbrak tussen de Cobra Kai en Miyagi-Do dojo's. Dat leidde ertoe dat Robby, de zoon van Johnny, de voornaamste pupil van zijn pa - Miguel - van een trap sloeg, waardoor hij in het ziekenhuis terecht kwam.

Daar zal voor een groot deel in dit nieuwe seizoen naar gekeken worden. Maar ook zullen we iets zien van een samenwerking tussen Johnny en Daniel.


Lees ook: Eerste trailer voor Netflix-hit 'Cobra Kai' teaset episch seizoen

Lees ook: Netflix-serie 'Cobra Kai' onthult eerste beelden derde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Hart en Wesley Snipes zijn broers in Netflix-serie 'True Story'
Series / Nieuws

Kevin Hart en Wesley Snipes zijn broers in Netflix-serie 'True Story'

Hart speelt in de gelimiteerde dramaserie een 'versie van zichzelf'.

Komiek Kevin Hart (Jumanji: Welcome to the Jungle, Ride Along) en Wesley Snipes (Blade, Demolition Man) zullen de hoofdrollen spelen in de nieuwe miniserie True Story van Netflix. Volgens Deadline spelen ze broers in de serie, die wordt geschreven en geproduceerd door Eric Newman (Narcos: Mexico).

Hart zal een 'versie van zichzelf' spelen in het verhaal, dat gaat over zijn personage Kid en Kids oudere broer Carlton (Snipes). Kid is op tour als komiek, maar op een avond in Philadelphia dreigt een gemiste afspraak met zijn broer zijn leven voor altijd te veranderen.

Hart heeft er zin in
Hart zal de achtdelige serie produceren en heeft er heel veel zin in:

"Ik heb nog nooit zoveel zin gehad in een project om in te acteren. Ik ben altijd een enorme fan geweest van Wesley Snipes, dus het is een droom die uitkomt om met hem te werken. Om deze serie dan ook nog samen met Eric Newman te mogen produceren is onwerkelijk. Ik denk niet dat mensen klaar zullen zijn voor deze serie."

De regie van de eerste vier afleveringen van True Story is in handen van Stephen Williams (Watchmen, Lost). Hanelle Culpepper (Star Trek: Picard, Kung Fu) regisseert de laatste vier afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom krijgt vampier-serie 'True Blood' een reboot?
Series / Nieuws

Waarom krijgt vampier-serie 'True Blood' een reboot?

De oorspronkelijke serie werd tussen 2008 en 2014 uitgezonden door HBO en bestond uit 81 afleveringen.

Variety weet te melden dat HBO langzaam is begonnen aan de ontwikkeling van een reboot van vampier-serie True Blood.

Roberto Aguirre-Sacasa en Jami O'Brien zijn ingehuurd om het script te schrijven en te fungeren als uitvoerend producenten. Alan Ball, bedenker en showrunner van de oorspronkelijke serie, is ook een uitvoerend producent.


De oorspronkelijke True Blood is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. De serie begon in 2008 en kwam na 81 afleveringen aan zijn einde in 2014. Ball was showrunner van vijf van de zeven seizoenen.

Het verhaal gaat over een wereld waarin vampiers naast de gewone mensheid kan leven door de uitvinding van een synthetische bloedvervanger die voorkomt dat vampiers nog op mensen hoeven te jagen voor bloed. In latere seizoenen passeerden ook andere fantasy-schepsels als weerwolven en heksen de revue.

Nieuwe cast?
Anna Paquin speelde in True Blood de rol van serveerster Sookie Stackhouse. Ze werd vergezeld door acteurs als Alexander Skarsgård, Joe Manganiello, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten en Rutina Wesley. Er wordt niet verwacht dat deze acteurs zullen terugkeren voor de reboot.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: Netflix verwijdert 'The Fresh Prince of Bel-Air'
Series / Nieuws

Laatste kans: Netflix verwijdert 'The Fresh Prince of Bel-Air'

Wie de serie graag nog eens wil bekijken zal zich behoorlijk moeten haasten...

Er verdwijnen deze maand weer een aantal behoorlijk populaire series uit het aanbod van Netflix. Eén van deze series is het iconische The Fresh Prince of Bel-Air.

Wie deze serie nog nooit heeft gezien (het kan echt!) zal zich moeten haasten. In totaal bestaat de serie namelijk uit 149 afleveringen. Dit gezegd zijnde is het net wat beter te doen om deze reeks nog te bingewatchen dan bijvoorbeeld The Big Bang Theory. Ook deze verdwijnt later deze maand uit het aanbod van Netflix en telt maar liefst 279 afleveringen.

Aflopende contracten
Om een bepaalde titel in hun aanbod op te kunnen nemen zijn streamingdiensten genoodzaakt om bepaalde contracten af te sluiten. Deze contracten worden doorgaans afgesloten voor een periode van een paar jaar waardoor de titel in kwestie op een bepaald ogenblik terug moet worden verwijderd. Dat moment is nu dus duidelijk aangebroken voor twee razend populaire series.

Wil je nog snel even die laatste afleveringen bekijken of misschien wel de volledige reeks nog eens bingewatchen? Dan heb je daarvoor nog de tijd tot 30 december! Dan verdwijnt The Fresh Prince of Bel-Air immers (definitief?) uit het aanbod van Netflix.

Lees ook: Eerste beelden terugkeer 'The Fresh Prince of Bel Air'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe absurdistische en satirische Nederlandse serie 'TRECX' binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Nieuwe absurdistische en satirische Nederlandse serie 'TRECX' binnenkort te streamen

De serie zou begin 2021 moeten verschijnen op Amazon Prime Video...

Het nieuwe jaar brengt ons meteen ook een nieuwe leuke serie van Nederlandse bodem om naar uit te kijken op Amazon Prime Video. Het gaat deze keer om de serie TREX met onder meer Michiel Romeyn, Arjan Ederveen evenals Herman Koch.

TRECX wordt omschreven als een absurdistische en satirische comedyserie die beschikt over een frisse, moderne blik. De serie bestaat uit in totaal zes delen en vormt meteen ook de terugkeer van de Nederlandse acteur Michiel Romeyn als hoofdrolspeler evenals één van de makers van de reeks. Eerder speelde hij ook al een rol in de toch wel iconische serie Jiskefet die niet achtereenvolgend werd uitgezonden in de periode tussen 1990 en 2005.

Ondanks bovenstaande zagen we Romeyn eerder natuurlijk ook al opduiken in andere projecten zoals bijvoorbeeld de film Alles is Liefde. Ook in de serie Danni Lowinski was hij trouwens te zien.

Amazon Prime Video
Inmiddels weten we dat deze gloednieuwe en veelbelovende Nederlandse serie zal verschijnen aan het begin van het jaar 2021 op de streamingdienst Amazon Prime Video. Wanneer ze exact te zien zal zijn is momenteel evenwel nog niet bekend.

Wil je graag in afwachting van het verschijnen van deze nieuwe serie nog even Jiskefet bekijken? Dat kan. Ook deze serie is namelijk te bekijken op Amazon Prime Video!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste kans: Netflix verwijdert 'The Big Bang Theory'
Series / Nieuws

Laatste kans: Netflix verwijdert 'The Big Bang Theory'

Wie de serie nog eens lekker wil kunnen bingewatchen moet er snel bij zijn...

Dat de serie The Big Bang Theory geen vervolg meer zal krijgen wisten we natuurlijk al een hele tijd. Nu is er echter slecht nieuws voor zij die de reeks nog niet volledig hebben gezien. Netflix gaat ze namelijk uit haar aanbod schrappen.

Er verdwijnen deze maand weer een behoorlijk aantal nochtans zeer populaire series uit het aanbod van streamingdienst Netflix. Eén van deze series is The Big Bang Theory. Wie had gedacht het nieuwe jaar in te kunnen duiken met een aantal afleveringen van deze populaire serie is er helaas aan voor de moeite.

30 december
Op 30 december 2020 verdwijnt The Big Bang Theory van Netflix. Wie de serie nog niet volledig heeft gezien en daar toch nog werk van wil maken zal zich dus moeten haasten.

Niet alleen The Big Bang Theory verdwijnt op 30 december uit het aanbod van Netflix. Dit geldt ook voor nog een andere razend populaire serie, namelijk The Fresh Prince of Bel-Air..

Lees ook: Jim Parsons: "Sheldon is gemaakt voor een pandemie"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste korte trailer 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice'!
Series / Nieuws

Eerste korte trailer 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice'!

Eindelijk meer duidelijkheid over de serie waarin Clarice Starling centraal staat.

Als je denkt aan de film Silence of the Lambs, is de iconische rol van Hannibal Lecter (waarvoor Anthony Hopkins een Oscar won) waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt.

Het is echter Clarice Starling, het andere gedenkwaardige personage uit de film waarvoor Jodie Foster de Oscar won, dat nu een eigen serie krijgt. Vandaag hebben we een eerste teaser voor jullie.


In de CBS-serie Clarice, die zich afspeelt na Silence of the Lambs, maar vooraf aan de film Hannibal, zien we Rebecca Breeds als de opvolger van Jodie Foster en Julianne Moore. En hoewel de teaser maar weinig weggeeft van het verhaal, is de toon in elk geval lekker duister. De serie wordt vanaf februari 2021 uitgezonden door CBS (in de Verenigde Staten althans).

Hello Clarice
In Clarice wordt het persoonlijke verhaal van FBI-agent Clarice Starling tot in detail verteld. We zien hoe ze in 1993, een jaar na de gebeurtenissen van Lambs, terugkeert naar haar werk. De briljante, doch kwetsbare Clarice moet na de zaak van Buffalo Bill haar expertise inzetten om andere monsters op te sporen.

De hamvraag is nu of de serie zich zal kunnen meten met de briljante NBC-serie Hannibal, waarmee Clarice geen connectie heeft. Wordt het net als die serie een kunstzinnige exercitie of meer een serie in de trant van CSI of NCIS?Lees ook: 'Silence of the Lambs'-serie begint vorm te krijgen!

Lees ook: 'The Silence of the Lambs' krijgt nu een serie!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' haalt bekende schurken terug in seizoen 7
Series / Nieuws

'The Flash' haalt bekende schurken terug in seizoen 7

Het zevende seizoen van The Flash belooft heel wat nieuws te brengen, maar ook wat ouds...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Flash keert begin volgend jaar terug met zijn zevende seizoen. En brengt een hele rits fanfavoriete schurken terug. Dat kan dankzij het tijdreizen.

Dat vertelt actrice Danielle Nicolet, die de rol van Cecille Horton speelt, tijdens de Comic-Con Experience. Ze beloofde dat in het nieuwe seizoen een boel tijdreizen zal zitten, wat ertoe zal leiden dat "een aantal favoriete schurken" te zien zullen zijn.

Oude bekenden terug
"Weet je, ik mag je niet alle geheimen van het seizoen verklappen. Maar ik denk dat het een redelijke aanname is dat we tijdreizen hebben, en ik kan je zeggen dat er wat favoriete elementen uit het verleden, wat favoriete slechteriken, te zien zullen zijn, die een of twee keer langskomen in dit nieuwe seizoen," aldus Nicolet.

Hoe die schurken precies terug zullen keren is natuurlijk even de vraag, maar gezien de hint van Nicolet gaat dat duidelijk te maken hebben met het vermogen van Barry Allen om door de tijd te reizen.

Elk seizoen zien we bovendien oude bekenden terugkeren. Dat was vorig seizoen bijvoorbeeld Gorilla Grodd en Pied Piper. Wie weet wie er straks nog meer te zien zijn?

Lees ook: Eindelijk meer bekend over 'The Flash' seizoen 7

Lees ook: 'The Flash' seizoen 7: Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer voor Netflix-serie 'Cobra Kai'!
Series / Trailer

Eerste trailer voor Netflix-serie 'Cobra Kai'!

Cobra Kai brengt op woensdag zijn eerste volledige trailer uit op YouTube.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De iconische Karate Kid-franchise keert in januari weer terug. Dan debuteert het derde seizoen van de serie Cobra Kai op Netflix.

Afgelopen zomer nam Netflix de serie over van YouTube. In augustus lanceerde de streamingdienst daarop de eerste twee seizoenen en bleek de serie meteen een keiharde hitserie. En er zit snel meer aan te komen, want in januari gaat de serie verder.

Eerste bewegende beelden
Op woensdag verschijnt dan eindelijk de eerste trailer voor het derde seizoen. Voordat het zover is, brengt Netflix ons alvast de eerste beelden van dat seizoen. Het gaat om een korte teaser die op Twitter debuteerde.Eerder dit jaar hoorden we al wat Cobra Kai ons waarschijnlijk zal brengen in het nieuwe seizoen. In januari zien we hoe het verder gaat met Miguel, die in het ziekenhuis beland was in de finale van het tweede seizoen. Ook is Robby helemaal op de vlucht.

Maar met Johnny en Daniel is ook niet alles goed. Johnny moet omgaan met het verlies van de Cobra Kai dojo. En Daniel reist naar Okinawa, op zoek naar antwoorden.

Lees ook: Netflix-serie 'Cobra Kai' onthult eerste beelden derde seizoen

Lees ook: Meer oude bekenden uit 'Karate Kid'-films in 'Cobra Kai'-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit 'The Mandalorian'-personage straks ook in het echt te zien?
Series / Nieuws

Is dit 'The Mandalorian'-personage straks ook in het echt te zien?

The Mandalorian zou Sabine Wren straks ook wel eens terug kunnen brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars-serie The Mandalorian slaagt er tot nu toe op indrukwekkende wijze in om bekende elementen uit animatieseries naar live-action te brengen. Zodoende zagen we al Bo-Katan Kryze en Ahsokta Tano.

En nu zegt actrice Tiya Sircar, die de stem van Sabine Wren insprak in de serie Star Wars Rebels, dat ook zij met alle plezier terugkeert als het personage. Ze wil haar ook dolgraag zelf spelen, dus tot leven brengen. Dan moet ze haar haren wel knippen en paars verven, maar waarom niet?

Het personage spelen
Tiya Sircar reageerde met haar bericht op de vraag van een fan van haar of ze bereid zou zijn haar haren kort te knippen voor de serie. En of ze natuurlijk haar haren ook paars zou maken.

Daar is ze helemaal toe bereid, laat ze op Twitter weten.De kans bestaat hoe dan ook dat we Sabine Wren in live-action te zien gaan krijgen. In Star Wars Rebels zagen we haar voor het laatst toen ze met Ahsokka vertrok op zoek naar Ezra Bridger. Dat kan zomaar iets opleveren in de komende seizoenen.

Lees ook: 'The Mandalorian' brengt je mogelijk naar nóg een beroemde plek

Lees ook: Zijn de Dark Troopers in 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' robots?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.