search
'Mandalorian'-regisseur maakt serie over vrouwelijke 'Zorro'

'Mandalorian'-regisseur maakt serie over vrouwelijke 'Zorro'

Actrice Sofia Vergara werkt ook mee aan de serie, maar het is onduidelijk of ze ook mee zal spelen.

Zilko Tarici
Vorige week werd hij nog overladen met lovende kritieken voor zijn regie van de meest recente aflevering van The Mandalorian, maar Robert Rodriguez heeft zich inmiddels alweer op zijn volgende project gericht.

Via Deadline is namelijk aangekondigd dat regisseur Rodriguez en zijn zus, scenarist Rebecca Rodriguez (The Chi, Snowpiercer) werken aan een nieuwe serie over de gemaskerde held Zorro. Weliswaar met een twist, want ditmaal zal Zorro door een vrouw worden gespeeld.

De nieuwe serie zal gaan over Sola Dominguez, een artiest die vecht voor sociale gelijkheid en onder dat mom de gedaante van de mythische Zorro aanneemt. Haar leven raakt in gevaar nadat ze de misdaden van verschillende criminele organisaties blootlegt.

Hulp uit onverwachte hoek
Broer en zus Rodriguez zullen de scenario's van de serie schrijven, en Rebecca regisseert. Actrice Sofia Vergara (Modern Family) produceert samen met Ben Siverman, Rodney Ferrell, Howard T. Owens, Greg Lipstone, Luis Balaguer, Jay Weisleder, Geoff Clark, Eric Bromberg en John Gertz.

Het project wordt verder ontwikkeld door CBS Studios en Universal TV. Twee decennia geleden was Robert Rodriguez overigens een tijd verbonden aan de film The Mask of Zorro met Antonio Banderas, maar de regie kwam uiteindelijk in handen van Martin Campbell (Casino Royale, Goldeneye).

Aanbevolen artikelen