Oud 'Doctor Who'-acteur is klaar voor zijn terugkeer in de serie

Oud 'Doctor Who'-acteur is klaar voor rentree

Christopher Eccleston start met het opnemen van zijn terugkeer als de 'Ninth Doctor'.

Bram de Groot, 16 december 2020 om 18:14

Er zijn al heel wat acteurs die de rol van Doctor Who hebben gespeeld in de gelijknamige serie van de BBC. Op dit moment speelt Jodie Whittaker de rol van de dertiende doctor en daarvoor zagen we namen als Peter Capaldi, Matt Smith en David Tennant als de Time Lord.
Nu is het Christopher Eccleston die terugkeert als de negende doctor. Hij zal enkel zijn stem gebruiken voor The Ninth Doctor Adventures, een reeks met audio-uitgaven die tussen mei 2021 en februari 2022 zullen verschijnen. Er zijn twaalf avonturen.

Christopher Eccleston terug als Doctor Who
In 2005 debuteerde Eccleston als het personage. "Na 15 jaar zal het spannend zijn om de wereld van de Negende Doctor opnieuw te bezoeken en een personage dat ik graag speel weer tot leven te brengen," zei Eccleston eerder over zijn terugkeer.

De uitgaven van The Ninth Doctor Adventures verschijnen in vier boxsets en de productiemaatschappij is Big Finish Productions. De boxen verschijnen op CD en LP (als limited edition) en als digitale download.Lees ook: Eindelijk weer een update rond 'Doctor Who'
Lees ook: Gaaf! 'Doctor Who' brengt klassieke schurk terug

Bron: Christopher Eccleston

Lees meer over: Christopher Eccleston, Doctor Who, Jodie Whittaker, Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, The Ninth Doctor Adventures

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws