Keert dit iconische Star Trek-personage terug in 'Star Trek: Picard'?

Keert dit personage terug in 'Star Trek: Picard'?

Opnieuw keert een klassiek Star Trek-personage mogelijk terug naar live-action.

Zilko Tarici, 24 december 2020 06:00

John de Lancie vormt een groot onderdeel van Star Trek sinds hij voor het eerst te zien was als de enigmatische Q in The Next Generation-pilot Encounter at Farpoint in 1987. Naast zijn opwachting als Q in TNG was hij namelijk ook in allerlei andere Star Trek-series te zien en te horen.
De Lancie hint er nu sterk naar dat Q wederom zal terugkeren naar het Trek-universum. Tijdens een persoonlijke videoboodschap aan een fan zei hij namelijk het volgende:

"Hier is een klein kerstcadeautje... je gaat nog veel meer van mij zien in Star Trek. Fijne kerstdagen. Laten we hopen dat 2021 beter wordt dan 2020."

Dit lijkt te suggereren dat we De Lancie opnieuw zullen gaan zien als Q. En dat is helemaal niet zo vreemd gezien het feit dat we hem dit jaar al hoorden als Q in animatieserie Star Trek: Lower Decks. Het kan natuurlijk simpelweg betekenen dat hij opnieuw te horen zal zijn in die serie, maar wij vermoeden een live-action terugkeer in Star Trek: Picard.

De reden hiervoor is de manier waarop De Lancie de nadruk legt op 'je gaat meer zien van mij'. Momenteel wordt er weliswaar gewerkt aan drie Trek-series, maar Picard lijkt de meest voor de hand liggende gezien de relatie tussen Patrick Stewarts hoofdpersonage en Q. Hoe dit gaat uitpakken, zullen we waarschijnlijk snel te horen krijgen.

Lees ook: Brengt 'Star Trek: Picard'-serie de beroemde Klingon Worf terug?

Lees ook: 'Star Trek: Picard' krijgt een prequel rond Riker en Troi

Bron: Trekmovie

Lees meer over: Star Trek Picard, John de Lancie, Patrick Stewart, Star Trek

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws