Disney wilde 'The Book of Boba Fett' al maken sinds de aankoop van Lucasfilm in 2012

Disney wilde 'The Book of Boba Fett' al sinds 2012

Na veel valse starten krijgt de beroemde premiejager eindelijk zijn eigen project.

Zilko Tarici, 6 januari 2021 om 13:33

Ondanks dat The Book of Boba Fett officieel werd aangekondigd aan het einde van het tweede seizoen van The Mandalorian, heeft Disney al jaren zijn zinnen gezet op een project rondom de premiejager.
Boba Fett geldt sinds zijn opwachting in The Empire Strikes Back in 1980 als een van de populairste Star Wars-personages, maar het was pas in het tweede seizoen van The Mandalorian dat het potentieel van het personage volledig werd benut. Lucasfilm werkte echter al jaren aan een project waarin Boba centraal zou staan.

Valse start na valse start
Sinds Disney Lucasfilm kocht in 2012 lagen er al plannen voor een Boba-project. Josh Trank (Fantastic Four) zou oorspronkelijk een film over hem maken, maar verliet in 2015 het project. Daarna probeerde James Mangold (Logan) het in 2018. Maar ook hij kreeg het niet voor elkaar.

Het succes van The Mandalorian bleek uiteindelijk het ideale moment te zijn om Boba Fett weer in de schijnwerpers te zetten. En dat leidt nu dus tot de serie The Book of Boba Fett, die eind dit jaar wordt verwacht.

Ondertussen wordt er ook hard gewerkt aan een reeks andere Star Wars-series: een over Obi-Wan Kenobi, een over Ahsoka Tano, een over Cassian Andor en een over Lando Calrissian. Gouden tijden dus voor Star Wars-fans!!

Lees ook: 'Star Wars'-acteur Temuera Morrison (Boba Fett) ook in 'Obi-Wan Kenobi'-serie

Lees ook: 'Star Wars'-serie 'The Book of Boba Fett' wordt veel korter dan verwacht

Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Book of Boba Fett, Temuera Morrison, Star Wars, The Mandalorian, Disney, Lucasfilm

Populair nieuws